INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - PSG 1-1 / JUVENTUS - BAYERN 0-2

VIDEO Semifinale de vis în Ligă » Barca n-a învins PSG dar s-a calificat, Bayern 2-0 cu Juve

Messi a intrat pe teren în ultimele 30 de minute în locul lui Fabregas.
Messi a intrat pe teren în ultimele 30 de minute în locul lui Fabregas.

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 aprilie 2013 01:13

O oră s-a luptat Barcelona fără Messi. A fost un calvar. Cînd a intrat, deşi nerefăcut, s-a făcut lumină. Catalanii au egalat şi s-au calificat. Însă trebuie să se roage ca Leo să nu mai lipsească!

Messi nu e titular. Era prea riscant, bicepsul femural nu s-a refăcut total după microruptura suferită la Paris. Stă pe bancă şi se enervează privind jocul Barca. Nu mai are răbdare, îşi roade unghiile, dă din picioare, apoi se ridică şi se agaţă de acoperişul băncii de rezerve. El nu e făcut să fie rezervă. Parcă spune: "Trebuie să intru".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cum e Messi pe margine aşa e Barcelona pe teren. Fără Leo, lipsesc culoarea atacului, efervescenţa, eficacitatea, nu mai e şampanie tiki-taka, e tiki-taka-tiki fără pericol. Şi nu mai este nimeni care să ţină mingea departe de poartă, oferindu-le timp fundaşilor şi mijlocaşilor să revină la poziţiile lor.

Fragilitate blaugrana
Dintr-o dată, Barca nu mai are linişte, se agită, picioarele parcă tremură la pase. Iar în apărare... panică totală! Ai senzaţia că poate primi gol oricînd. Fiecare acţiune a parizienilor, fiecare accelerare a lui Lavezzi sau infiltrare a lui Ibra arde în faţă. Mare ocazie Lavezzi în minutul 24, imediat vine Lucas, norocul blaugrana este însă Valdes.

Imediat după pauză, nici Valdes nu-i mai salvează. Contraatac, Ibrahimovici îl lansează pe Pastore, venit din spate, nu e ofsaid, Dani Alves se repliază prea tîrziu, şut Pastore, 0-1! Minutul 50. Începe să semene cu acel 0-2 cu AC Milan, din turul "optimilor".

Nu-şi mai roade unghiile. Joacă!
Pe margine, Messi iese la încălzire. Şi intră Leo, aşa, într-un picior, cînd mai sînt 28 de minute. Şi-au regăsit lumina? Încrederea? Puterea? Iniesta trage din alergare spre colţul lung, dar Sirigu se opune. Un gol le mai trebuie pentru calificare, după 2-2 în tur. Însă francezii joacă bine, rezistă în defensivă şi încearcă să mai surprindă o dată... Atunci apare Messi. Dribling, pasă, Villa spre Pedro, iar mingea pleacă din gheata lui Pedro ca o rachetă. Plasa tremură: 1-1.

Messidependenţa
Fiecare jucător catalan recunoaşte că Barcelona e atinsă de "Messidependenţă". Numai simpla lui prezenţă îi eliberează pe toţi, îi face să joace dumnezeieşte. A fost doar egal aseară, a eliminat-o pe PSG fără victorie, 3-3 la general, graţie golului în plus din deplasare, însă e în semifinale. Acum începe asaltul Everestului.

6 semifinale la rînd. Unic!
Nici o altă echipă n-a reuşit în istoria Cupei şi Ligii Campionilor performanţa Barcelonei: catalanii s-au calificat pentru a şasea oară consecutiv în semifinalele Champions. Sezonul 2006-2007 a fost ultimul în care jucătorii blaugrana n-au prins penultimul act al competiţiei. De atunci, au disputat două finale ale Ligii, ambele cîştigate în faţa lui Man. United: 2-0 în 2009 şi 3-1 în 2011.

1 este numărul jucătorilor blaugrana suspendaţi în turul semifinalelor: Adriano

62 la sută a fost aseară posesia Barcelonei, care a beneficiat de 7 cornere (5 oaspeţii)

22 de şuturi la poartă a avut Barca, 10 fiind cadrate; PSG, 14 la poartă, 10 bine ţintite

BARCELONA - PSG 1-1 (în tur 2-2)
(Pedro 71 - Pastore 50)

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Adriano (62 Bartra), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fabregas (62 Messi), Villa (84 Song). Antr. T. Vilanova

PSG: Sirigu - Jallet (88 Van der Wiel), Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas, Verratti (83 Beckham), Thiago Motta, Pastore - Ibrahimovici, Lavezzi (81 Gameiro). Antr. C. Ancelotti
A arbitrat Bjorn Kuipers (Olanda)

JUVENTUS - BAYERN 0-2 (în tur 0-2)

Cine se pune cu Bayern?
În acest moment, Bayern pare cea mai puternică echipă a Europei. Cea mai omogenă, cea mai echilibrată, cea mai eficace, care nu uită că a pierdut trofeul pe Allianz sezonul trecut. Şi vrea răzbunare.

Vezi VIDEO cu fazele meciului!

Aseară, Juventus s-a predat, neputincioasă. Procentul posesiei era 44-56%, raportul şuturilor 10-17 (7-10 cadrate) şi 0-2 scorul pe tabelă.

Bara lui Robben (dreapta) a dat semnalul victoriei, Mandzukici şi Pizarro au înscris. Singurul motiv de supărare: Mandzukici a luat "galben" şi e suspendat în turul semifinalelor.

JUVENTUS - BAYERN 0-2 (în tur 0-2)
(Mandzukici 64, Pizarro 90+1)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Padoin (60 Isla), Pogba, Pirlo, Marchisio (79 Giaccherini), Asamoah - Quagliarella (66 Matri), Vucinici. Antr. A. Conte

BAYERN: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, T. Muller, Ribery (80 Luiz Gustavo) - Mandzukici (83 Pizarro). Antr. J. Heynckes

A arbitrat Carlos Velasco Carballo (Spania)

Real, Dortmund, Barcelona şi Bayern s-au calificat în semifinale. Tragerea la sorţi este mîine, de la ora 13:00, în direct pe Digi 1.

VREI SĂ VEZI LIVE FC BARCELONA? CLICK AICI PENTRU CELE MAI BUNE OFERTE!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (39)
riccardo1966
riccardo1966  •  11 Aprilie 2013, 16:13
Postat de sasquatchro pe 11 Aprilie 2013, 09:46

Intr-adevar, s-a cunoscut cand a intrat Messi pe teren, dar nu e ca si cand Barca a fost inexistenta pana sa intre el. Raportul suturilor la poarta spune multe, totusi n-as vrea sa mai vad prea curand o calificare asa "la limita". Oricum, Messi e Messi, si vorba cuiva, orice echipa la care ar juca ar fi dependenta de el. Probabil ca semifinalele vor fi una spaniola si una germana, pentru ca UEFA nu va accepta niciodata o posibila finala 100 % spaniola sau germana. Totusi, ca suporter al FCB, as prefera o echipa germana in semifinale, si pe Real in finala, pentru ca o victorie ar fi nepretuita...

Oricum , cred ca sant facute ,,cartile" in felul asta...

rsalexander
rsalexander  •  11 Aprilie 2013, 14:17
Postat de snoopmind pe 11 Aprilie 2013, 12:37

psg merita clar sa se califice, a jucat mai bine aseara decat barcelona

Auzi si la asta. Vai de pl voastra...

rsalexander
rsalexander  •  11 Aprilie 2013, 14:16
Postat de adimutu14 pe 11 Aprilie 2013, 12:11

Sincer nu mi s-a parut ca dupa jocul de aseara Barcelona poate sa castoge trofeul anul acesta, in schimb Bayern si Real joaca un fotbal aproape perfect, dar cine stie poate in semifinale Messi isi revine si Barca va juca din nou la potential maxim. Nici nu pot sa aleg pe cine vreau sa joace in semifinale, abia astept!

Da, ce "perfect" a jucat Real cu Galata. Terminati ma odata cu prostiile. Voi nu vedeti ca Barca e decimata? Aparare lipsa, atac la fel daca nu e Messi...

Vezi toate comentariile (39)
Comentează