INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - CFR CLUJ 0-1

VIDEO Trofeul de pe ”Teatrul Viselor” » Luis Alberto a făcut la Manchester cel mai bun meci de la venirea sa la CFR

Luis Alberto s-a ales cu două suveniruri după seara magică de pe Old Trafford: tricoul lui Rooney şi mingea cu care s-a jucat +1   FOTO
Luis Alberto s-a ales cu două suveniruri după seara magică de pe Old Trafford: tricoul lui Rooney şi mingea cu care s-a jucat

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 decembrie 2012 22:51

Închizătorul brazilian a confiscat mingea pe care a trimis-o în vinclul porţii lui De Gea, reuşită cu care va rămîne în istoria clubului "feroviar".

Brazilianul Luis Alberto (29 de ani) va rămîne în istoria CFR-ului datorită golului de pe Old Trafford. Mijlocaşul portughez a ajuns la Cluj la începutul lunii septembrie, de la adversara "feroviarilor" din grupa H a Ligii Campionilor, Sporting Braga, echipă pentru care a bifat doar două apariţii. Nici la CFR nu s-a integrat foarte repede, fiind mai mult rezervă în mandatul lui Ioan Andone.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului!

Paulo Sergio i-a oferit mai multă încredere mijlocaşului de 29 de ani, l-a titularizat permanent în meciurile importante, iar încrederea tehnicianului a fost răsplătită cu bijuteria de gol de la Manchester.

- Luis, ai fost eroul CFR-ului pe " Teatrul Viselor"...
- Toţi jucătorii sînt eroi. Sînt foarte fericit pentru victoria echipei, am făcut o partidă mare. Fără dubii, a fost un joc care ne va marca viaţa, nouă, jucătorilor de la CFR. Manchester United a pierdut doar de două ori pe teren propriu în Liga Campionilor, o dată cu Real Madrid şi acum, cu CFR. Cu siguranţă jucătorii care au evoluat în acest meci nu vor uita niciodată această victorie.

- Ce înseamnă pentru tine golul de pe Old Trafford?
- Acest gol înseamnă foarte mult pentru mine. Este cel mai frumos gol din cariera mea, cel mai important. Dedic această reuşită întregii familii a CFR-ului, jucătorilor care au fost la Manchester, celor care au jucat, celor care nu au jucat, celor care au rămas la Cluj... Victoria este a grupului, nu a mea. Vreau să revăd golul cu toţi colegii şi să mă bucur împreună cu ei pentru această reuşită.

- Fosta ta echipă nu ţi-a oferit o mînă de ajutor să joci în primăvara Ligii Campionilor. Te aşteptai la alt deznodămînt în meciul de la Braga?
- Din păcate, în fotbal nu poţi avea totul. Ar fi fost prea frumos să nu cîştige Galatasaray la Braga. Trebuie să recunoaştem că Galata e o echipă mare. Pînă la urmă, greşelile noastre de la meciul cu ei de la Cluj ne-au costat calificarea în primăvara Ligii Campionilor.

De la ceartă la schimb de tricouri

- În timpul meciului l-ai certat violent pe Rooney pentru că nu a dat mingea afară la o accidentare a lui Rui Pedro, dar la final ai schimbat tricoul cu el. Cum a fost posibil?
- În timpul meciului ai o anumită stare de spirit. Din cauza încărcăturii foarte mari mai apar şi astfel de momente, mai încrîncenate. Rooney a fost, este şi rămîne un foarte mare jucător, de nivel mondial. Noi trebuie să rămînem umili, chiar dacă am cîştigat cu Manchester, pe Old Trafford. Am profitat de această oportunitate pentru a păstra o amintire de pe "Teatrul Viselor". Sînt mîndru că am schimbat tricoul cu Rooney. Nu puteam să nu păstrez şi mingea cu care am marcat un gol superb. Arbitrul a fost înţelegător, i-am spus că vreau să i-o fac cadou fiului meu.

- Rămîneţi cu Europa League. Care este obiectivul pentru această competiţie?
- Trebuie să luăm fiecare joc în parte. Acum ne vom concentra pe meciurile din competiţiile interne, campionat şi Cupă, şi aşteptăm tragerea la sorţi pentru Europa League. Jocul nostru creşte de la meci la meci, iar victoria cu Manchester ne demonstrează că nu trebuie să ne temem indiferent de numele adversarului. Trebuie să muncim mult, să pregătim bine fiecare meci şi, de ce nu?, să credem în şansa noastră de a juca finala. Orice este posibil.

400.000 de euro pentru transfer definitiv
Eroul CFR-ului de pe Old Trafford a fost soluţie de rezervă pentru şefii CFR-ului în mercato-ul din vară. Ioan Andone a insistat atunci pentru transferul lui Adrien Silva (23 de ani) de la Sporting Lisabona, dar campioana României s-a lovit de refuzul lusitanilor. La insistenţele lui Iuliu Mureşan, "Fălcosul" a acceptat în cele din urmă împrumutul lui Luis Alberto de la Braga. Pentru un transfer definitiv al mijlocaşului brazilian, "feroviarii" trebuie să achite 400.000 de euro vara viitoare.

451 de minute a strîns Luis Alberto în campionat pentru CFR, reuşind să marcheze un gol în partida cu Gloria Bistriţa (5-1)

1,5 milioane de euro este suma la care este cotat mijlocaşul brazilian pe siteul de specialitate transfermarkt.de

"Luis Alberto m-a rugat să-i ţin eu mingea în avion, de frică să nu i-o fure colegii. S-au distrat mult pe seama reuşitei lui, îi spuneau că e primul şi ultimul lui gol din carieră" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

"Am fost învinşi cu un gol minunat. Nu am fi meritat asta, ne-am creat cîteva ocazii, dar cînd pierzi dintr-o asemenea execuţie nu mai are rost să faci alte comentarii" (Alex Ferguson, manager Manchester United)

"Ne bucură mesajul şi suportul fanilor, pentru că noi sîntem o familie mare la CFR. Şi aşa va trebui să rămînem şi pe viitor la Cluj, indiferent de situaţie" (Mario Felgueiras, portar CFR)

"Nu doar Felgueiras a făcut un meci bun la United, ci toată echipa. Am avut puţin noroc că am cîştigat meciul, dar păcat că nu ne-am calificat mai departe" (Mario Felgueiras, portar CFR)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

N-au văzut golul lui Alberto şi paradele lui Felgueiras
Unul dintre cele mai citite cotidiene din Albion, "The Sun", l-a desemnat omul meciului pe atacantul lui Manchester, Wellbeck, deşi Luis Alberto a reuşit un eurogol, iar Felgueiras a avut cîteva parade senzaţionale. "Meciul nu a avut nici o miză pentru United, iar pentru CFR a însemnat totul, deoarece un rezultat mai bun decît în partida Braga - Galatasaray ar fi adus calificarea în faza următoare a competiţiei. Din păcate pentru Cluj, Galatasaray a revenit şi şi-a asigurat calificarea în optimile de finală" au fost singurele cuvinte apreciative la adresa clujenilor în "The Sun".

Aşteptaţi de 100 de fani
Jucătorii CFR-ului au fost primiţi ca nişte eroi la revenirea de la Manchester. Aproximativ 100 de suporteri clujeni şi-au aşteptat favoriţii în aeroport, salutînd cu scandări şi aplauze succesul vişiniilor de pe Old Trafford. Cel mai ovaţionat a fost mijlocaşul Luis Alberto, autorul singurei reuşite a meciului de miercuri seara, care a fost asaltat pentru poze şi autografe.

Primul meci în deplasare în Europa League
Preşedintele Iuliu Mureşan ştie deja ţintarul din Europa League, unde va juca prima partidă în deplasare pe 14 februarie, returul fiind programat o săptămînă mai tîrziu, la Cluj. "Am primit un sms de la UEFA în care am fost anunţaţi că vom juca primul meci afară. Mai rămîne să ne aflăm adversarul, sper să avem noroc la tragerea la sorţi de la Nyon", a explicat şeful feroviarilor.

Reintră "rezervele" cu Ceahlăul
Deşi clujenii şi-ar fi dorit să amîne ultima etapă de campionat şi turul semifinalei Cupei cu Astra, ambele cereri le-au fost refuzate de LPF, respectiv FRF. Pentru duelul de duminică, împotriva Ceahlăului, Paulo Sergio va apela din nou la rezerve, la fel cum s-a întîmplat în ultimele două runde, cu "U" Cluj şi Gaz Metan, pentru a avea titularii odihniţi în semifinala cu Astra. "Avem o partidă grea, după un consum enorm de energie şi oboseala de la Manchester, dar trebuie să facem faţă şi să luăm puncte şi în campionat!", a explicat Iuliu Mureşan.

Cum l-a ratat "Regele" pe Felgueiras
Gică Hagi a mărturisit la "Fotbal Club" că portarul Mario Felgueiras a fost una din priorităţile Viitorului în vară, dar nu a putut să-şi măsoare forţele cu CFR Cluj, Vaslui sau chiar Steaua. "Am vrut să-l iau pe Felgueiras, dar n-am avut bani. Era cel mai bun de la Braşov. M-am uitat din sezonul trecut la ce jucători aş putea să iau pentru prima ligă. Eu cînd mă uit la Felgueiras îl văd pe Taffarel", a spus Hagi la DigiSport.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
cfrclujole
cfrclujole  •  21 Decembrie 2012, 20:08

forta CFR! forta CFR!

cfrclujole
cfrclujole  •  21 Decembrie 2012, 03:34

forta CFR!

cfrclujole
cfrclujole  •  21 Decembrie 2012, 03:34
Postat de vladutz13 pe 07 Decembrie 2012, 01:22

Nu stiu cum poate sa fie sigur ca este aceeasi minge :)).

are ochelari

Vezi toate comentariile (9)
Comentează