INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

EXCLUSIV Un fotbalist român, terifiat de prima experiență în străinătate: „Am zis că le dau banii înapoi și plec acasă. Președintele avea pistol la brâu!”

Andrei Mărgăritescu și Daniel Pancu
Andrei Mărgăritescu și Daniel Pancu

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 10:22 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 11:14

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), fost campion cu Dinamo, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a spus care au fost primele lui impresii după transferul în Cecenia, la Terek Grozny.

În vara lui 2008, Mărgăritescu, campion cu Dinamo, i-a lăsat pe „câini” și a semnat cu Terek Grozny, în aceeași perioadă în care au făcut-o și Florentin Petre (45 de ani) și Daniel Pancu (43). A fost prima și singura experiență a lui Mărgăritescu în străinătate, una pe care nu o va uita vreodată.

Andrei Mărgăritescu, despre perioada Terek Grozny: „Am avut o problemă de acomodare”

„Am avut șansa că am plecat 3 români, dar eu am avut o problemă de acomodare, după primul meci i-am spus lui Pancu că le dau banii înapoi și plec acasă, nu mai stau. Aveam o problemă, erau mulți ceceni în echipă și păreau foarte duri, erau reci, nu comunicau. Pancu nu fusese la primul meci (n.r. - era accidentat), fuseserăm doar eu și Petre și am avut o depresie pe care mulți o au când merg în afară. 

Eu stăteam cu Pancu în cameră și i-am spus «Pancone, eu plec acasă. Le dau banii înapoi și plec acasă». El m-a întrebat cât câștigam la Dinamo. «Aveam 5.000 de dolari anul ăsta». I-am spus și mi-a zis «bă, ascultă la mine, dacă n-ai bani, miroși a prost. Ascultă aici, se face fratele tău bine și îi răzbim». Mi-a dat spirit, era și Petre care jucase la Dinamo”, a declarat Andrei Mărgăritescu.

Cum au împărțit Mărgăritescu, Pancu și Petre 100.000 euro

Andrei Mărgăritescu a povestit cum se obișnuia în acea perioadă ca cei mai buni jucători ai lui Terek la meciurile importante să fie răsplătiți fie cu 100.000 euro, fie cu o mașină.

„După ce i-am spus lui Pancone că plec, următorul meci era în Cecenia, cu Rubin Kazan, care erau campioni. Antrenorul a făcut tactica, trebuia să îl țin om la om pe Karadeniz, era un turc cu viteză extraordinară. Pancu mi-a zis «China, nu-l prinzi». Două nopți înainte de meci n-am dormit, era și frica, jucam în Cecenia, trebuia să impresionez. M-am gândit la toate alea, trag de el, nu-l las. 

Am jucat așa de bine încât după meci a venit președintele, Ramzan Kadyrov. Când jucam cu o echipă importantă din campionatul Rusiei, cel mai bun jucător al echipei primea 100.000 euro dacă era străin, sau o mașină dacă era din Rusia. Când intra președintele în vestiar ne puneam în cerc, dansa în stilul cecen cu un pistol la brâu și toată lumea aplauda. Apoi vorbea. 

A întrebat antrenorul despre mine, mi-a zis «mi-a plăcut de tine, aș vrea să îți dau suta de mii, dar fiind nou, ai timp să o iei». Noi trei, fiind apoi la un restaurant, am vorbit despre asta. Pancu a zis că dacă ia suta de mii, o împarte cu noi. Eu și Petre am zis la fel, apoi Petre a luat-o și am împărțit-o”, a relatat Mărgăritescu, la GSP Live. 

Mărgăritescu a rămas un an și jumătate la Grozny, înainte de a se întoarce la Dinamo. În perioada petrecută în Rusia, a adunat 36 de meciuri și 3 pase de gol.

Citește mai multe știri din GSP Live:

Andrei Mărgăritescu, la 13 ani de la Dinamo - Lazio: „Vali Năstase a fost acuzat cel mai mult, dar eu am greșit”

Fostul golgeter al Ligii 1, înfuriat de Pablo Cortacero: „Mi se pare penibil! Ai cumpărat Dinamo, nu doi cartofi de la piață!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
106739287242862
Victor Kandalakis  •  18 Ianuarie 2021, 18:14
Postat de Victor Kandalakis pe 18 Ianuarie 2021, 18:04

Este adevarat! Andrei, Florentin si Daniel .. ma stiu bine toti trei! Si ne-am vazut de fff multe ori la Moscova. Am tricoul lu Andrei si al lui Daniel. Vreau sa ii amintesc lui Andrei ca nu era vorba despre EURO.. ci despre $.... Toate cele bune dragi prieteni!!! M-as bucura sa imi scrieti!

Scuze! Andrei a spus corect $ , in text este greseal...

106739287242862
Victor Kandalakis  •  18 Ianuarie 2021, 18:04

Este adevarat! Andrei, Florentin si Daniel .. ma stiu bine toti trei! Si ne-am vazut de fff multe ori la Moscova. Am tricoul lu Andrei si al lui Daniel. Vreau sa ii amintesc lui Andrei ca nu era vorba despre EURO.. ci despre $.... Toate cele bune dragi prieteni!!! M-as bucura sa imi scrieti!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează