INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STANDARD LIEGE

BOLONI, ATACAT DE DACOURT: "Un antrenor mic"

Ladislau Boloni, Boloni, Standard Liege
Ladislau Boloni, Boloni, Standard Liege

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 februarie 2010 00:00

Mijlocaşul francez susţine că tocmai a plecat de la Standard din cauza lui Loţi, criticîndu-i metodele de pregătire

Doar 5 luni a rezistat Olivier Dacourt la Standard. Mijlocaşul francez cu trecut interist şi-a reziliat contractul cu clubul din Liege "de comun acord", însă cu multe săgeţi îndreptate spre Ladislau Boloni, socotit principalul vinovat de despărţire. "Plec pentru că antrenorul a vrut să mă umilească. Încă din decembrie mi-a dat impresia că sînt o povară pentru el. Am decis totuşi să rămîn, deoarece echipa era în dificultate. La Genk însă, s-a umplut paharul. Zile la rînd mi-a dat de înţeles că voi fi titular, deşi ştia că la meci mă va trimite în tribună, cum s-a întîmplat. E lipsă de respect. Am cunoscut mari tehnicieni, ca Mourinho şi Capello. Cu primul chiar nu aveam vreo afinitate, dar mă respecta şi-l respectam", a atacat jucătorul de 35 de ani.

Continuarea a fost mai dură. "Boloni este unul dintre cei mai mici antrenori cu care am colaborat în cariera mea, îndeosebi în plan uman. Ce mi-a făcut e o mare decepţie fiindcă vine de la o persoană inteligentă, ceea ce-i şi mai greu de înghiţit. Nici nu este ajutat, fiindcă are un secund incompetent", a zis Dacourt. El a înfierat şi modul de lucru al lui Loţi: "Nu m-am pregătit niciodată cu plăcere. Aici, nu învăţam decît să ne apărăm cînd nu aveam mingea. Iar cînd ai cunoscut un nivel înalt şi vezi că la Standard nu se încep antrenamentele la timpul stabilit, programul se schimbă zilnic şi nimic nu-i organizat, asta te face să-ţi pui întrebări".

106 euro pe minut jucat
Dacourt a precizat: "Nu am ajuns pentru bani la Liege. Aici cîştigam într-un an cît într-o lună în Italia. Mi-a făcut însă plăcere să ofer experienţa mea tinerilor. Am disputat 8 meciuri, 3 ca titular. Dar, exact cînd am început să mă simt mai bine, Boloni nu m-a mai folosit, deşi eram acolo să-l ajut". În total (o victorie, două remize, 5 eşecuri), Oliver a jucat 328 de minute în roş-alb, cîştigînd 35.000 de euro. Adică 6.360 de euro pe oră ori 106 euro pe minut.

Triplu campion cu Inter
Format la Strasbourg (1992-'98), Dacourt a evoluat la Leeds United (2000-'03) şi AS Roma (2003-'06) înainte a de a ajunge la Inter Milano. La gruparea "nerazzurra" a stat două sezoane şi jumătate, cucerind trei titluri. Împrumutat în ianuarie 2009 la Fulham, el a decis vara trecută să se retragă. Însă, "Boloni m-a sunat şi a insistat să vin la Standard. Am acceptat, am greşit". Olivier are 21 de selecţii şi un gol în reprezentativa Franţei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
 •  10 Februarie 2010, 17:00

Dacourt a fost adus pt ca Defour a fost accidentat pt 3 luni. Dacourt statea pe banca la tribuna si la Fulham si la Inter. Defour a revenit de o saptamina si fara Dacouort la Standard echipa avea 8 victorii si numai o infringere. Probabil "batrinul" avea o influenta negativa la tinerii si "inteligentul" Boloni a decis ca e mai bine fara el.

 •  10 Februarie 2010, 11:35

Loti taie in carne vie altfel nu iesi la liman cu asa jucatori.Tine minte cine esti si sa stii ca noi credem in valoarea ta ca om si avem incredere mare in tine. Un roman petrolist.

treispre10
treispre10  •  10 Februarie 2010, 10:35

Acest individ de culoare , care aduce ca stil de joc si fel de-a fi cu o broasca testoasa , vorbeste de Loti Boloni in termenii acestia. Cred este tot ce poate scoate ganglionul pe care il are in loc de creier , aceasta fosila de fotbalist.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează