INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Editorial acid la adresa lui Marius Șumudică: „Ești un om fals și un dansator din buric, nu antrenor”

Marius Șumudică / Sursă foto: Twitter Malatyaspor +8   FOTO
Marius Șumudică / Sursă foto: Twitter Malatyaspor

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 17:25 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 17:52

Gesturile lui Marius Șumudică de la ultimul meci al turcilor de la Malatyaspor au provocat o rafală de acuze la adresa tehnicianului român.

  • Yeni Malatyaspor a ajuns la 6 meciuri consecutive fără victorie în campionat și se afundă tot mai tare în subsol. Este pe loc retrogradabil după 16 runde, cu doar 14 puncte obținute.

Fehmi Özgüler, un jurnalist turc care l-a mai criticat și în trecut pe Marius Șumudică, a scris un editorial acid la adresa antrenorului român.

Conform Futbol Medya, Șumudică a fost luat în colimator pentru declarațiile contradictorii făcute de când a preluat echipa, dar și pentru ieșirea de la finalul meciului cu Alanyaspor, scor 2-6, când acesta a făcut gesturi interpretabile în direcția suporterilor.

Nicolae Stanciu, mulțumit de tragerea la sorți din Liga Națiunilor: „Trebuie să ne gândim serios la primul loc”
Liga Națiunilor
Nicolae Stanciu, mulțumit de tragerea la sorți din Liga Națiunilor: „Trebuie să ne gândim serios la primul loc”

Marius Șumudică, ținta editorialului lui Fehmi Özgüler: „Un om fals și un dansator din buric”

„Malatyaspor, care speră să evite retrogradarea, l-a adus ca pe un salvator. Când a ajuns, a câștigat un meci sau două, iar apoi a făcut mare spectacol, și-a ridicat jucătorii în slăvi. Apoi, după câteva rezultate nefavorabile, i-a criticat fără milă pe jucătorii pe care anterior îi lăudase, spunând că «unii jucătorii nu sunt de campionatul Turciei, am nevoie de 7-8 fotbaliști». A început să se gândească apoi cum își poate aduce jucătorii pe care îi vrea.

Cum poți să motivezi niște jucători pe care îi critici? Bineînțeles că nu poți. După ce a încasat șase goluri cu Alanyaspor pe teren propriu, Șumudică și-a dat jos de la gât fularul lui Malatyaspor și l-a pus în buzunar, uitându-se către public și parcă spunând: «Gata, mi-am terminat treaba aici». 

(...) Șumudică, nu e vina ta. Vina este a președintelui și a conducerii lui Malatyaspor, care i-a oferit o șansă unei persoane necalificate ca tine. Șumudică, tu ești un om fals și un dansator din buric, nu un antrenor”, a scris Fehmi Özgüler. 

Gesturi interpretabile făcute de Șumudică, după ultimul meci din campionat

Duminică, Yeni Malatyaspor, formația antrenată de Marius Șumudică, a fost zdrobită pe teren propriu de Alanyaspor, scor 2-6.

În finalul eșecului usturător cu Alanyaspor, Marius Șumudică a făcut gesturi interpretabile în direcția fanilor, părând că anunță un final de mandat la Malatyaspor. El face întâi semne că s-a terminat, flutură palma ca și cum își ia la revedere de la suporteri, apoi își dă jos fularul clubului de la gât și îl bagă în buzunarul hainei.

În conferința de după meci, antrenorul român a explicat că mai poate rămâne la Yeni Malatyspor într-un singur scenariu: dacă șefii clubului îi aduc în iarnă fotbaliștii doriți.

Marius Șumudică, anunț pentru conducerea lui Yeni Malatyspor 

„În primul rând, am vrut să îmi prezint scuzele în fața fanilor. Asta a reprezentat gestul. În astfel de situații, antrenorii sunt cei care plătesc. Nu voi vorbi urât de jucători, dar nu înțeleg unele greșeli. Mai există o singură șansă pentru a continua la Yeni Malatyaspor: conducerea trebuie să îmi aducă jucătorii pe care îi vreau!

Cine a făcut transferurile în vară să își asume! Nu vreau să îmi asum greșelile altora. Dacă vin jucătorii pe care îi vreau, rămân în Ligă. Dacă nu, nu! I-am dat lista în urmă cu două săptămâni președintelui”, a spus Marius Șumudică, în conferința de presă.

Citește și alte știri de actualitate: 

Reziliază! Eriksen nu poate juca în Serie A cu defibrilator, dar are voie la Ajax

Cardiologul lui Kun Aguero dezvăluie cauza retragerii: „Avea o cicatrice de un milimetru pe inimă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
380912830348081
Gogu Steriade  •  18 Decembrie 2021, 15:29

Și mulți îl vroiau la națională! In ce țară *** trăim...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

roaitavasile
roaitavasile  •  18 Decembrie 2021, 06:21

Un cocalar...

bogdan.iacob
bogdan.iacob  •  17 Decembrie 2021, 23:34

Sumi este fara doar si poate circar... Este insa si antrenor bun, in special pentru echipe outsidere. Din perspectiva asta nu se potrivea la CFR. Nu este singurul antrenor care nu reuseste sa"tina pasul" cu nebunia asta recenta in care patronii schimba antrenorii ca pe ciorapi. El se bazeaza mult pe legatura emotionala cu jucatorii, asta tine cind antrenorul ii alege si are ceva timp la dispozitie. Ginditi-va ca a fost unicul antrenor care l-a facut pe Alibec sa joace. Poate ca trebuia sa refuze sa intre la o echipa la care nu a ales el jucatorii. Problema este ca astfel ar fi pierdut bani frumosi.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează