INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dialogul incredibil dintre Giovanni Becali și Ronald Koeman: „L-am sunat și l-am convins să cumpere un stelist”

Ronald Koeman la Southampton. Foto: Guliver/GettyImages
Ronald Koeman la Southampton. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 august 2020 09:39 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 10:31

Giovanni Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat în „Dosarul Transferurilor” pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu” (miercuri, ora 20:00, pe GSP.RO).

  • Giovanni Becali a povestit despre relația de prietenie pe care o are cu Ronald Koeman, cel mai probabil noul antrenor al celor de la FC Barcelona. 
  • Impresarul a povestit cum a reușit din spatele gratiilor să-l convingă pe antrenorul de 57 de ani să-l transfere pe Florin Gardoș de la FCSB la Southampton.

„Nu uitați că eu, la pușcărie, la Slobozia, am transferat un jucător de 6,8 milioane de euro, printr-un telefon pus pe perete, acolo. Pe Gardoș! Vorbesc cu Dragoș Sârbu la telefon și-mi spune că la Southampton e Ronald Koeman antrenor. «Dă-i un telefon și spune-i că-l sun de la numărul ăsta... Spune-i ultimele cifre, să știe că e centrala»", și-a început Giovanni Becali povestea în studioul Gazetei Sporturilor.

Dialogul telefonic dintre Giovanni Becali și Ronald Koeman

Koeman: - Giovanni, am auzit, am citit de tine și de Popescu. Asta-i viața, ai grijă.
Giovanni: - Lasă asta că am eu grijă. Am un jucător fundaș central, interesant pentru tine. Îl cheamă Gardoș! Am vorbit cu Pochettino când era acolo și l-am propus!
Koeman: - Sună-mă mâine la aceeași oră și îți dau un răspuns

A doua zi antrenorul a vorbit din nou cu Giovanni Becali, de la același telefon al penitenciarului.

Koeman: - Giovanni, care-i prețul?!
Giovanni: - În jur de șase milioane, dar Steaua vrea 7.

„Transferul s-a făcut pe 6,8 milioane, patru ani, cu un milion salariu pe an. A avut ghinioane, dar a luat patru milioane... El putea să rămână la Steaua pe zece mii! Eu am transferat jucători și am fost la cluburile alea mari. Vă rog să-mi spuneți în următorii zece ani, să ne țină Dumnezeu sănătoși!, dacă vreun manager intră în casele alea în care am intrat eu... E greu să intri în cluburile alea", a mai spus Giovanni.

Gardoș n-a confirmat la Southampton

Transferul intermediat de Giovanni s-a dovedit a fi o țeapă până la urmă pentru Southampton. Chiar dacă la acea oră era unul dintre stoperii români ai momentului, cu potențial de creștere, Florin Gardoș n-a reușit să confirme în Anglia. Măcinat de accidentări, fundașul central a pierdut echipa și n-a mai putut să revină. Cariera lui a cunoscut de atunci un declin pronunțat. De la 6,8 milioane de euro cât era cotat la 24 de ani, Florin mai valorează acum 100.000 pe site-ul de specialitate transfermarkt. 

Giovanni Becali a fost arestat la Bogota: „M-am bătut în aeroport cu poliția! Șapte frați pentru șapte surori. Bătaie, bătaie!"

  • Ioan Becali (68 de ani) a fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.
  • În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 de închisoare.
  • A fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

CITEȘTE ȘI:

Mircea Sandu diagnosticat din nou cu cancer, la 11 ani de la momentul în care a avut cancer la colon

FOTO Diana Gureșoaie, poreclită „Strâmba lui Dodel”, a pozat complet goală » S-a acoperit strategic cu o sticlă de șampanie :D

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (14)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  19 August 2020, 13:35

Asta e dovada că Ioan Becali nu merita eliberat condiționat și merita un nou dosar penal pt. acel telefon, întrucât el avea interdicția de a se mai implics în fotbal.

fc.a
fc.a  •  19 August 2020, 11:30

Cu d-astea ne laudam...dar uite ca toate "tepele" astea pe care voi le promovati se intorc ca un bumerang, d-aia nu se mai vinde un Man, Coman si cine-o mai fi.

10156568321649937
Marius Caseanu  •  19 August 2020, 10:26

Da' de ce nu-l intrebati si pe Koeman? Cam asa ar trebui date stirile, pe verificare, nu pe ce spun toti puscariasii... Mai ales daca au numele de becali, ha, ha. Ca astia spun ce vor muschii lor si ce viseaza noaptea. Cred ca v-ati lamurit si cu Jiji care spune la deruta ce vrea si voi publicati totul, nu? Ca de acolo pica banu... dezgustator!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează