INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Bogdan Stancu dă cărțile pe față: „FCSB e singurul club pentru care aș mai juca în România”

Bogdan Stancu, la Eyupspor // foto: Instagram @ eyupsporkulubu
Bogdan Stancu, la Eyupspor // foto: Instagram @ eyupsporkulubu

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 12:25 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 12:52

Bogdan Stancu, 34 de ani, joacă acum la Eyüpspor, în liga a doua turcă, nu se gândește la retragere și recunoaște că și-ar dori să se întoarcă în viitor la FCSB, clubul de la care a plecat în Turcia în urmă cu 11 ani. 

- Bogdan, ai ajuns la 34 de ani, iar cariera ta o putem împărți în două, perioada petrecută în România și cea din Turcia, a doua jumătate. Cum le-ai caracteriza? 
- Cred că am avut o carieră frumoasă. Nu pot să uit perioada superbă de la Steaua, atmosfera care era acolo, colegii pe care i-am avut. Multe amintiri plăcute! Turcia e practic a doua mea casă acum. Așa o văd azi! O experiență incredibilă, de la oameni, obiceiuri, cultură și până la iubire pentru fotbal. Campionatul e mult mai puternic aici și cred că mai frumos. Sunt foarte fericit că am avut parte de asemenea momente. Sunt norocos!

- Te văd nostalgic după perioada FCSB, mai urmărești ce face fostul tău club? 
- Sincer să fiu, nu prea mult! Mă mai uit la meciurile Stelei doar din când în când. Cu părere de rău cred că valoarea campionatului în momentul de față e mult mai scăzută față de când jucam eu acolo.

Fostul internațional dezvăluie în premieră: „Am zis adio naționalei pentru că nu eram un grup unit”
RETRAGERE
Fostul internațional dezvăluie în premieră: „Am zis adio naționalei pentru că nu eram un grup unit”

Bogdan Stancu: „Mai pot juca fără probleme un an sau chiar doi”

- Vorbești despre Turcia ca despre o a doua casă, te feliciți pentru alegerea făcută? 
- Așa este! Cred că am ales excelent. Să nu uităm că am plecat la Galatasaray până la urmă. Repet, campionatul turc e foarte competitiv. Recunosc că mi-a fost greu la început, o adaptare anevoioasă, dar apoi m-am simțit ca acasă.

- N-ai fost niciodată tentat să pleci în alt campionat? 
- Am avut oferte, nu pot să mint. Am avut acele perioade foarte bune, cu multe goluri înscrise, însă pur și simplu mi-a plăcut aici și nu am avut niciodată gândul să plec.

- Obișnuința sau faptul că te-ai adaptat excelent? 
- Golurile și evoluțiile bune cred că m-au ținut aici (râde). E un campionat greu și nu mulți jucători străini care vin aici nu se adaptează așa de ușor. Și-s multe exemple.

- Ai 34 de ani, trebuie să te întreb și despre retragere! Vreun gând? 
- Încă mă simt bine din punct de vedere fizic. Mai pot juca fără probleme încă un an sau chiar doi.

Bogdan Stancu: „FCSB este singura echipă la care aș vrea să joc în România”

- Te gândești ca atunci când vei renunța să te retragi de la un club din România? 
- Sincer, nu m-am gândit. Mai am contract încă jumătate de an cu Eyüpspor, că am văzut că s-a tot scris că-s liber de contract. Din vară vedem ce va fi.

- Vara trecută s-a discutat de FCSB, ceva zvonuri sunt și acum, ce-i adevărat? 
- FCSB este cu siguranță echipa la care aș vrea să joc în România în momentul în care m-aș întoarce.

5 milioane de euroa încasat FCSB de la Galatasaray în schimbul lui Bogdan Stancu

11 ania strâns Bogdan Stancu în Turcia, schimbând 5 cluburi: Galatasaray, Orduspor, Gençlerbirliği, Bursaspor și Eyüpspor

Bogdan Stancu se descrie a fi „mai matur, mai cu capul pe umeri” 

- Ai lucrat cu antrenori mari, e vreunul care te-a impresionat în mod special? 
- Nu vreau să dau un singur nume, cred că n-ar fi corect. Am lucrat cu mulți antrenori mari. Hagi, Pițurcă, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Emil Săndoi, Sorin Cârțu, Cristiano Bergodi, Paul Le Guen. De la toți am învățat câte ceva! Doar citește ce nume! Fantastici! Toți!

- Cum e Bogdan Stancu de azi față de cel care pleca de la FCSB la Galatasaray? 
- Cu siguranță e un Bogdan Stancu mult mai matur, mult mai responsabil, mai cu capul pe umeri. În general în viață înveți multe lucruri, dar toate în timp, pentru toate există un moment.

- Când faci un remember în memorie, care ar fi primele 3 momente ale carierei? 
- Prima e și cea mai importantă, calificarea la turneul final. Apoi sunt calificările de la Steaua. În primul rând momentele de după meciul cu Galatasaray, de acasă, când am mers în grupele Champions League, dar și calificarea la penalty-uri cu Grasshoppers.

Bogdan Stancu recunoaște: „Am un regret major” 

- Citeam că atunci când erai la FCSB te pasiona bowlingul, tenisul de masă, mai practici? 
- Ha ha, da, da, jucam mult înainte. Sincer, în ultima vreme nu prea am mai jucat. Nici măcar când merg în vacanță. Uite, acum spun alta, am început să mai joc tenis de câmp.

- Recunosc că m-a surprins că ai acceptat dialogul, de obicei nu prea ești adeptul interviurilor. De ce? 
- Așa sunt eu! (râde). Ce să zic! Așa am fost întotdeauna.

- Pe final vreau să-mi spui ce regrete ai și ce te vezi făcând după fotbal? 
- Regrete nu știu, poate unul singur. Major, ce-i drept. Faptul că nu am jucat la un turneu final de Campionat Mondial. Referitor la viața de după fotbal, nu știu. Sincer, nu m-am gândit niciodată la asta. Mereu am fost concentrat pe ceea ce am de făcut. Și așa va fi până voi spune stop

Sunt un tip liniștit de fel. În timpul liber stau mult cu familia, cu copiii prin parc. Lucruri obișnuite, nimic special. Mall, poate un film, un restaurant. Cam astea sunt plăcerile mele, nimic deosebit.

- Bogdan Stancu, atacant Eyüpspor

Citește mai multe știri de actualitate: 

Răzvan Zăvăleanu numește cele două motive pentru care fotbaliștii o refuză pe Dinamo: „Și românii, și străinii spun nu” + Ce l-a făcut să exclame: „N-am mai pățit așa ceva!”

Gigi Becali a schimbat strategia » Noi măsuri la FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
De ce există toleranță zero pentru furosemid? Medicamentul luat de Berto are o proprietate ascunsă puțin știută + Ce alți sportivi au mai fost prinși cu această substanță: de la Deco la Onana și Florentina Iușco
Superliga
De ce există toleranță zero pentru furosemid? Medicamentul luat de Berto are o proprietate ascunsă puțin știută + Ce alți sportivi au mai fost prinși cu această substanță: de la Deco la Onana și Florentina Iușco
Marius Șumudică, în noul caz de dopaj din Superliga: „Sunt echipe din Liga 1 care își bagă pe venă! Vreți să vă spun eu?”
Superliga
Marius Șumudică, în noul caz de dopaj din Superliga: „Sunt echipe din Liga 1 care își bagă pe venă! Vreți să vă spun eu?”
Soția titularului incontestabil de la Rapid a făcut senzație în tribune la Rapid - Hermannstadt! Cu cercel în nas și haină de blană, a atras toate privirile
Superliga
Soția titularului incontestabil de la Rapid a făcut senzație în tribune la Rapid - Hermannstadt! Cu cercel în nas și haină de blană, a atras toate privirile

Se poate bate mingea pe Lună? » Interviu cu astronomul Adrian Șonka: „Cineva a dus o crosă de golf în spațiu și a lovit mingea. Nu a mai văzut-o niciodată”

Bucureștiul, împânzit cu mesajele „Ion Țiriac, candidat la președinția României” » Ce se ascunde, în realitate, în spatele demersului


Comentarii (5)
cky33
cky33  •  07 Ianuarie 2022, 13:27

Nu mi se pare ok sa ajunga liga noastră un azil de bătrâni. Toti care revin sunt cei care nu mai au oferte afară, nici vorbă de patriotism. Si cer bani multi si joaca prost, mai bine se retrag la 32-33 de ani decât să clipească ceva de la fcsb, dinamo, cfr, craiova..

kikostel
kikostel  •  06 Ianuarie 2022, 19:05

Cei care vin să slujească la stăpân își merită soarta. E un semn de neputință profesională. Că nu e FCSB singurul loc de muncă, să fim serioși. E normal să te intereseze banii, dar e anormal să îți bați joc de carieră sau de imaginea ta când ești la sfârșitul carierei.

sibelius
sibelius  •  06 Ianuarie 2022, 15:08
Postat de 81903 pe 06 Ianuarie 2022, 14:34

Stancu spune că a văzut ce au pățit Adi Popa, Rusescu și mulți alții în trecut, că vede cum au fost tratați Budescu și Keseru anul acesta și că nu are de gând să revină la echipa fără identitate, fără stadion și fără șanse la titlu, Fotbal Club FCSB.

Adi Popa a fost praf peste tot. Rusescu nu si-a mai revenit nici el. Despre Budescu si Alibec doar presa are impresia ca au vreo legatura cu fotbalul de performanta. Keseru e un caz ciudat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close