INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPECIAL GSP

Ion Marin a umilit echipa marelui Diego: "Maradona mi-a zis: You're great"

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2011 22:06

Ion Marin, 56 de ani, i-a dat o palmă de goluri lui El Pibe d'Oro şi a povestit ieri sentimentele de după victoria care l-a făcut celebru, cum se amuză antrenorul


- Domnule Ion Marin, l-aţi bătut 5-0 pe Diego Armando Maradona, în meciul pe care echipa dumneavoastră, Dubai Club, l-a jucat cu Al Wasl, în Cupa Emiratelor?! Pare ireal.
- D-aia e viaţa frumoasă! Şi ce dacă e Maradona? Doar nu e Dumnezeu. Mi-a plăcut enorm ca fotbalist, ce n-aş fi dat să joc împotriva lui... Uite că mi l-a scos Dumnezeu în cale tocmai acum, aici, în lumea arabă, şi a ieşit măcel.

- Aţi vorbit cu el?
- Înainte de partidă am făcut poze împreună, aşa se procedează pe aici. Recunosc, oricum aş fi vrut să fac o poză cu el, s-o am ca amintire. Se uita la mine superior. După partidă, am fost la conferinţă, urma el, mi-a făcut un semn discret şi-mi zice: "Mister, ce mi-ai făcut! Eu ştiam de echipa ta că joacă altceva, m-ai surprins total. M-ai omorît!". M-a mai întrebat unde am antrenat, i-am spus că am o experienţă în lumea arabă, i-am zis şi de Dinamo. Nu-i venea să creadă, tot mă întreba de Italia, de Spania, dacă am pregătit pe cineva acolo.

- Cum vi s-a părut ca om?
- El, aşa, e o figură. Dar, sincer, nu prea are nici o treabă cu antrenoratul. În schimb, s-a comportat pe bancă de zici că era într-un film de Hollywood.

"Mîndru că-s român"
- Unde plasaţi acest succes în carieră?
- Probabil toate trofeele mele cîştigate ca antrenor, dar şi ca fotbalist, pălesc în faţa acestei victorii. Ca şi faimă, în lume, o să rămîn ca tehnicianul care l-a bătut cu 5-0 pe marele Maradona! Nu ştiu cîţi inşi cunosc că am luat titluri cu Dinamo şi Cupa României cu Petrolul sau că am jucat, ca fundaş, împotriva lui Real Madrid, AC Milan, Atletico Madrid, Inter Milano, Hamburger sau Liverpool, ajungînd pînă în semifinalele Cupei Campionilor. Pînă la urmă, rămîn cu amintirea chipului lui Maradona, la despărţire, cînd mi-a zis: "You're great!". Mai contează altceva?!

- Vă simţiţi mîndru?
- Mă gîndesc acum nu doar la mine, dar am un sentiment de împlinire că am adus cinste României. Să vadă lumea că şi românii pot fi învingători, indiferent de nume şi de adversar. Maradona are un salariu de 5 milioane de euro pe an la echipa lui, are 17 oameni în staff, însă, uneori, Ion Marin din Bucureşti, România, poate să-ţi dea o palmă de goluri.

- Ce minunăţii mai aşteptaţi să faceţi la Dubai?
- De sîmbătă, începem campionatul. Cu Diego am jucat în Cupa Emiratelor. Acum şi victoria asta mi-a crescut cota, dar vor fi alte aşteptări. Dacă l-ai bătut pe Maradona, păi, îi baţi pe toţi acum, vor fi pretenţii mari.

300.000 de euro este salariul anual al lui Ion Marin la echipa sa, însă banii sînt condiţionaţi de diverse obiective

5 milioane de dolari pe sezon cîştigă Maradona la Al Wasl, de aproape 17 ori mai mult decît "Săpăligă"

"Maradona mi-a făcut reclamă gratuită, fără să vrea, dar ştiu că acest succes nu mă ţine aici, în viaţa de antrenor. Patronul echipei mele este extrem de exigent, doar victoriile viitoare vor conta"
Ion Marin, antrenor Dubai Club

"Sînt singurul român care l-a învins pe Maradona. Iar echipa mea nu este nici Real Madrid, nici Brazilia. Dar băieţii ăştia pe care-i antrenez sînt ca şi copiii mei"
Ion Marin, antrenor Dubai Club

"Dacă suporterilor nu le convine cum joacă echipa, să-şi ia un DVD, să se uite la televizor şi să nu mai vină la stadion!"
Diego Maradona înainte de meci

"Le cer scuze fanilor, sînt foarte trist! Eram pe un drum bun după două succese consecutive, iar acest eşec sper să nu ne afecteze moralul"
Diego Maradona după meci

Diego ne poartă noroc
Maradona a mai ieşit în calea românilor de două ori. La Campionatul Mondial din Italia '90, în grupă, "naţionala" pumelor, campioană mondială la acel moment, a remizat, 1-1, cu prima noastră reprezentativă, ambele echipe trecînd, de mînă, de faza grupelor. A fost momentul cînd Maradona cel real s-a întîlnit pe teren cu Maradona din Carpaţi, Gică Hagi. Peste alţi 4 ani, în Statele United, la World Cup, Diego, proaspăt suspendat din cauza drogurilor, a asistat neputincios din tribună cum Hagi, Ilie Dumitrescu şi ceilalţi componenţi ai Generaţiei de Aur au învins Argentina cu 3-2 şi-au trimis-o acasă.


Cariera celor doi ca antrenori:
Ion Marin (56 de ani) Diego Maradona (50 de ani)
Petrolul (1992 - 1996) Mandiyu de Corrientes (1994)
Farul (1996 - 1997) Racing Club (1995)
Petrolul (1998 - 1999) Argentina (2008 - 2010)
Astra (2000 - 2001) Al Wasl (prezent)
Dinamo (2001 - 2002)
Farul (2003 - 2004)
Dinamo (2006)
Farul (2007 - 2009)
Dinamo (2009)
Al-Ettifaq (2009 - 2011)
Dubai Sports (prezent)

Cele mai ruşinoase înfrîngeri ale lui Maradona:
- în aprilie 2009, Argentina pierdea în Bolivia cu 6-1, în preliminariile CM 2010, fiind prima dată cînd i s-a cerut demisia lui Maradona de la cîrma primei reprezentative.
- în sferturile CM 2010, Argentina a cedat categoric în faţa Germaniei, 0-4, fiind ultima partidă a lui Maradona ca selecţioner.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
enachecosmin
enachecosmin  •  10 Octombrie 2011, 08:45

Bravo Mister, la mai multe.

tractorist
tractorist  •  10 Octombrie 2011, 08:43

hahaha, pai nu stiu cit e treaba antrenorilor pe la arabi pe acolo... si nu e un mediu prea stabil din punct de vedere fotbalistic, nu stiu cum putem compara cu chestiile din europa. oricum, o victorie e o victorie si ca era maradona la aia antrenor, e cu atit mai tare :D

adrianbull
adrianbull  •  10 Octombrie 2011, 01:51

dute ba parashuta ... zici ca tzia zis mourinhio ca esti bun ... maradona nu stie cat ii 2+2 , ala nu stie numa sa dea cu picioru in minge si sa traga pe nas ... acuma il ridicatzi si pe asta antrenor de rahat Ion Marin ... meretz ma deici ... cand vad ce scrietzi pffff ... vaishamar

Vezi toate comentariile (3)
Comentează