Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 07:41 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 10:21

Andrei Rațiu s-a numărat printre cei mai buni jucători ai lui Rayo Vallecano în duelul de pe Santiago Bernabeu cu Real Madrid. Iar prestigiosul cotidian Marca i-a dedicat un articol laudativ după ce l-a anihilitat pe brazilianul Vinicius.

Andrei Rațiu a făcut un meci formidabil, duminică seară, pe Santiago Bernabeu. Cel mai bun de până acum al carierei! Fundașul dreapta al lui Rayo Vallecano l-a marcat ”la sânge” pe atacantul Realului, Vinicius jr., iar cotidianul madrilen Marca i-a rezervat un întreg articol.

Marca: „Să vezi chipuri ca al lui Vinicius este o provocare uriașă”

„Să-ți faci debutul în Primera și să vezi chipuri ca al lui Vinicus este o provocare uriașă . Dar Rațiu s-a descurcat. Remarcabil. Fundașul român a avut una dintre acele seri pe care o păstrezi pentru totdeauna în memorie.

A reușit să-l țină în frâu pe brazilian, iar imaginea a fost sprintul pe care l-a câștigat în fața brazilianului la jumătatea reprizei secunde. Rațiu a fost cel mai rapid jucător din liga secundă, la Huesca, sezonul trecut, și pe Bernabéu și-a arătat întregul potențial”, a scris Marca în numărul de luni.

Cotidianul madrilen notează că „duelul a fost frenetic pe tot parcursul jocului și Rayo a rezistat atacurilor în valuri ale lui Vinicus, care a încercat totul, dar nu l-a putut depăși. Meciul s-a încheiat la egalitate 0-0, iar marcajul lui Rațiu la vedeta formației blanco a fost esențial”.

„Domul Andrei Rațiu cu Vinicius”
„Ce a găsit Andrei Rațiu în buzunare când a ajuns acasă”
Rațiu către Vinicius, când acesta încerca să atace: „Aici nu se face asta”
„Rațiu cu Vinicius”
„Rațiu cu Vinicius”
+15 FOTO

Marca îl prezintă cititorilor săi pe Andrei Rațiu

Marca a ținut să le dezvăluie cititorilor săi și cine este Rațiu: ”Românul a ajuns într-un orășel din Teruel, Aguaviva , când avea doar șase ani și acolo a început să bată cu piciorul în minge până a devenit profesionist.

Primii pași i-a făcut la Aguaviva FC și Andorra de Teruel, la futsal. În copilărie, l-a remarcat un club cu una dintre cele mai bune echipe de tineret din Spania: Villarreal.

A făcut saltul la echipa de tineret a lui Villarreal și, în ciuda faptului că a fost convocat la mai multe meciuri cu prima echipă, nu a jucat în campionat. România l-a sunat și i-a făcut contract permanent. Mai întâi la categoriile inferioare și mai târziu la seniori. A jucat la ultimele Jocuri Olimpice și acum este o referință în echipa sa”. ”.

Marca scrie că Andrei Rațiu „și-a demonstrat pe Bernabeu calitățile”

Marca scrie apoi că de la Villarreal, Rațiu „a plecat în căutarea minutelor la Huesca (a fost împrumutat anterior în Olanda și s-a întors la mijlocul sezonului la formația galbenă) iar în orașul aragonez a bifat minute și continuitate.

În ciuda faptului că Villarreal a avut o opțiune de răscumpărare, Rayo a fost cel care s-a mișcat rapid în această vară pentru a-l achiziționa pe român cu jumătate de milion de euro .

Până acum nu debutase în campionat. A jucat în Cupă și a făcut-o la un nivel ridicat. I-a venit rândul pe Bernabéu și acolo și-a arătat calitățile”.

O steadin 5 a primit Andrei Rațiu pentru prestația din meciul cu Real Madrid, adică foarte slab!

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

Man a înscris la optulea gol al sezonului și italienii sunt convinși: „E alt jucător”. Antrenorul a vorbit despre român la conferință

Columbia - Brazilia, meci din preliminariile CM 2026, ar putea fi amânat! Motivul? Situația dramatică prin care trece Luis Diaz

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa