INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Doar Van Dijk e peste Drăgușin! De ce spun englezii că „Tottenham a transferat un tanc”

Radu Drăgușin, în stânga, în duel cu Marcus Thuram // foto: Imago Images
Radu Drăgușin, în stânga, în duel cu Marcus Thuram // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 11:48 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:09

Radu Drăgușin (21 de ani), noul jucător al lui Tottenham, a fost driblat o SINGURĂ dată în acest sezon de campionat. Singurul fundaș din ligile de top care stă mai bine la acest capitol este Virgil van Dijk, de la Liverpool.

Nu degeaba englezii l-au supranumit pe Drăgușin „Van Dijk de România”. Stoperul român de la Genoa, cumpărat de Tottenham cu 26 de milioane de euro, sumă ce poate ajunge la 31 de milioane, a fost colosal în acest sezon de campionat.

Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu
DECIZIE
Prima victimă în urma controalelor făcute la CSA Steaua » Șeful Corpului de Control al premierului a fost demis de Marcel Ciolacu

Doar Van Dijk e peste Radu Drăgușin! De ce spun englezii că „Tottenham a transferat un tanc”

Drăgușin a fost driblat o singură dată în cele 19 meciuri din Serie A pe care le-a jucat la Genoa. Potrivit englezilor de la talkSPORT, doar Virgil van Dijk, de la Liverpool, a fost de netrecut în acest sezon.

În rest, la același nivel ca Drăgușin, driblați o singură dată, mai sunt William Saliba (Arsenal) și Valery Fernandez (Girona).

Tocmai din acest motiv, sursa citată a scris că „Tottenham a transferat un «tanc»”.

Radu Drăgușin a impresionat în acest sezon

Duelurile 1 contra 1 nu reprezintă singurul capitol defensiv la care Drăgușin strălucește. Stoperul român a fost implicat în 114 dueluri aeriene, al doilea cel mai mare număr printre fundași, după Alberto Dossena de la Cagliari (118).

Drăgușin a câștigat 59,65% dintre acestea, adică 68, unul sub Dossena.

Radu stă foarte bine și la capitolul interceptărilor, 95, cel mai mare număr dintre fundașii de la Genoa, și la șuturi blocate, 13, și aici numărul 1 printre apărătorii „Grifonului”.

Urmează prezentarea la Tottenham

Astăzi, 11 ianuarie, Radu Drăgușin va fi prezentat ca jucător al lui Tottenham. Fundașul central român a trecut vizita medicală și a semnat contractul, după ce în dimineața zilei de miercuri a refuzat-o pe Bayern Munchen.

Expertul în mercato Fabrizio Romano a anunțat în această dimineață că „toate documentele au fost parafate între Genoa și Tottenham pentru transferul lui Radu Drăgușin, iar fundașul român a trecut vizita medicală ieri. Următorul pas este prezentarea, Ange Postecoglou va avea stoperul pe care l-a dorit”.

VIDEO. Radu Drăgușin s-a transferat la Tottenham! Florin Manea a oferit detalii exclusive la GSP Live

Tot despre Radu Drăgușin:

Cum cheltuie Juventus banii primiți de pe urma lui Radu Drăgușin

GSP.RO a vorbit cu șeful departamentului de reporteri de la Bild care se ocupă de Bayern Munchen. Ce le-a spus Drăgușin conducătorilor echipei germane

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează