INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Rusescu, despre diferenţele dintre fosta şi actuala lui echipă: ”E nebunie cu Steaua! În Spania nu-i la fel”

Rusescu a costat doar 100.000 de euro cînd a trecut de la Urziceni la Steaua
Rusescu a costat doar 100.000 de euro cînd a trecut de la Urziceni la Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 02 iulie 2013 20:33

Rusescu a descoperit prima diferenţă între fotbalul din România şi cel spaniol: fostul lui club avea fani în toată ţara, în vreme ce la Sevilla nu găseşte fani ai Barcelonei sau ai lui Real Madrid.

Rusescu încă nu a făcut vreun antrenament la Sevilla, dar a sesizat deja ce deosebeşte fotbalul spaniol de cel din Liga 1: "Sevilla e un oraş frumos, ştiam asta dinainte să semnez contractul, şi ştiu că mi-am asumat o mare responsabilitate cu acest transfer, deoarece e vorba despre un club foarte important. Locuitorii Sevillei ţin doar cu echipele locale, nu cu Barcelona sau cu Real Madrid".

Noua formaţie a lui Rusescu concurează cu concitadina Betis. În România, fostul club al atacantului, Steaua, are drept susţinători 44 la sută dintre pasionaţii de fotbal din toată ţara, potrivit ultimului sondaj IRES.

"Erau sute înaintea meciului!"
Golgeterul ultimei ediţii din Liga 1 e şi el încă uimit de "magnetul" roş-albaştrilor. "Să fiu sincer, nu credeam că Steaua e chiar un asemenea fenomen în România. Dar lumea parcă înnebuneşte cînd aude de acest club! Peste tot pe unde mergeam în ţară erau numai stelişti. Primul meu meci după ce am venit de la Urziceni a fost Supercupa cu Oţelul, jucată la Piatra Neamţ. Nu mi-a venit să cred cînd am văzut înainte de meci sute de suporteri care deja ne aşteptau la stadion! E absolut incredibil ce se întîmplă cu Steaua!", a povestit fotbalistul la DolceSport.

"Pe 7 iulie e programată reunirea la Sevilla, dar voi merge acolo cu cîteva zile mai devreme, ca să mă acomodez şi să vorbesc pentru casă şi maşină" (Raul Rusescu, atacant Sevilla)

"În sezonul trecut au existat multe meciuri după care ne-am simţit mîndri cu adevărat. Pentru că nu doar cîştigam, controlam jocurile şi dominam adversarii" (Raul Rusescu, atacant Sevilla)

"Deşi sînt oltean get-beget, din Vîlcea, sînt foarte calm şi nu pun la suflet, d-aia nu m-am supărat cînd s-a vorbit că aş fi gras. N-am fizicul lui Latovlevici, dar nici gras nu sînt!" (Raul Rusescu, atacant Sevilla)

"Îmi place să citesc ziarele şi să urmăresc emisiunile de sport în timpul liber. Nu mi s-a părut niciodată că aş fi fost criticat pe nedrept" (Raul Rusescu, atacant Sevilla)

2,4 milioane de euro a încasat Steaua din transferul lui Rusescu la Sevilla. El va cîştiga o jumătate de milion de euro pe an, de patru ori peste salariul din Ghencea

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (32)
theplayerrr
theplayerrr  •  03 Iulie 2013, 16:32

Geniul rusescu a tras concluzii filozofice dupa o saptamana in spania.A uitat sa mentioneze ca sevilla e un oras murdar ,invechit iar real si barca au destui fani in oras.Daca pot fi numiti fani...In spania betis,atletico madrid ,bilbao ,deportivo au fani adevarati ...

zodrak
zodrak  •  03 Iulie 2013, 16:23
Postat de harison pe 03 Iulie 2013, 10:18

mai mult local,chiar si in orasele astea fiind multi stelisti.

In afara de Cluj Napoca unde ai vazut fani U Cluj in Transilvania? In BV? SB? MS? MM? eu nu cunosc vreun fan U inafara orasului Cluj Napoca

lupul46
lupul46  •  03 Iulie 2013, 13:26

S-a intarit bine de tot Sevilia. Si-a tras echipa trasnet. Anul asta ataca titlul si la anul finala Champions League.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează