INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AMICAL / GALATASARAY - AJAX AMSTERDAM 0-0

Show la Istanbul. OZN-ul lui Hagi, "Turk Telekom Arena", a aterizat! » Deschiderea Regelui

Articol de , , - Publicat duminica, 16 ianuarie 2011 00:00

Noul superstadion al lui Galatasaray a fost inaugurat aseară cu un spectacol de 5 stele, care a încadrat amicalul de lux cu Ajax

După ce a scris cele mai mari performanţe din istoria Galatei pe "Ali Sami Yen", Hagi a întors aseară o nouă pagină de istorie a echipei pe care o antrenează de trei luni.

"Regele" a trăit momentul inaugurării superstadionului de 142 de milioane de euro de pe "Colina Leilor". Un impresionant show de sunet şi lumină, care a ţinut fix un ceas. Un spectacol predominant în galben şi roşu - culorile tradiţionale ale Cim-Bom-Bom -, care i-a aprins pe cei 52.000 de fani, deghizaţi în licurici asurzitori.

Gazonul zgîriat de ghearele leului şi inundat de valurile Bosforului, prin două holograme imense, totul într-un ritm cutremurător de tobe, a oferit semnalul intrării în scenă a celor 90 de dansatori. Ce au mutat simbolic vitrina cu trofee în teren, unind trecutul glorios, 17 titluri, Cupa UEFA şi Supercupa Europei, cu prezentul plin de vise şi speranţe legate şi de numele lui Hagi.

Reprezentaţia premergătoare amicalului cu Ajax a fost închisă de focul de artificii, care a încins noaptea rece a Istanbulului. A fost clipa declanşării infernului pe " Turk Telekom Arena", amplificat de o acustică perfectă. Fanii nu au uitat să-şi avertizeze adversarii de atmosfera cu care-i aşteaptă în noua casă şi să-i fluiere pe premierul Recep Tayyip Erdogan, suporterul lui Fener, şi pe preşedintele Abdullah Gul, susţinător al lui Beşiktaş, prezenţi aseară la eveniment.


1,5 milioane de euro a fost suma cheltuită de Galatasaray pentru festivitatea de inaugurare a "Turk Telekom Arena"

250 de fascicule luminoase şi 37 de reflectoare mobile au aprins cerul deasupra noului stadion

A regizat un canadian
Întins pe durata a 60 de minute, showul a fost regizat de Erick Villeneuve, canadianul care s-a ocupat şi de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă organizate de Torino în 2006. O echipă de 560 de oameni a lucrat 3 luni la repetiţii, pregătind un spectacol cu multe efecte speciale, lasere, holograme-gigant şi imagini proiectate pe un ecran hexagonal suspendat la 27 de metri înălţime.

Presiuni pentru Ali Sami Yen
În ultima zi înaintea inaugurării oficiale a stadionului, preşedintele Adnan Polat a decis ca în titulatura arenei să primeze numele Ali Sami Yen, fondatorul clubului, şi abia apoi să vină denumirea sponsorului Turk Telekom, ce plăteşte 8 milioane de euro anual ca să facă reclamă. Schimbarea a venit ca urmare a presiunilor exercitate de foştii conducători, de fani şi de presă.

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează