INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Liveblog Ce au făcut stranierii în week-end » Băluță, „dublă” de 3 puncte + Victorie pentru Răzvan și Mitriță în derby

Alexandru Băluță // foto: Facebook @ Puskas Akademia
Alexandru Băluță // foto: Facebook @ Puskas Akademia

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2022 15:07 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 00:40

Cele mai importante informații de la meciurile stranierilor din acest week-end pot fi urmărite în liveBLOG-ul GSP.ro.

Răzvan Lucescu și Alexandru Mitriță, victorie în derby-ul cu Panathinaikos

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu (52 de ani) a învins-o pe Panathininaikos în derby-ul rundei din Grecia, scor 2-1.

Echipa lui Lucescu s-a văzut condusă încă din debutul meciului, după ce Palacios deschidea scorul. Cu Alexandru Mitriță intrat în teren în repriza secundă, Paok a reușit să întoarcă scorul pe final. 

Ingason (77) și Sastre (88) au punctat și i-au adus victoria trupei lui Lucescu, care rămâne pe locul 2 în clasament, la 9 puncte în spatele celor de la Olympiakos.

PAOK (4-2-3-1): Paschalakis - Sastre, Michailidis, Ingason, Vierinha - Tsingaras, Kurtic - Zivkovic, Murg, Augusto - Colak
Panathinaikos (4-3-3): Brignoli - Sanchez, Velez, Schenkeveld, Juankar - Alexandropoulos, Perez, Lundqvist - Cantalpiedra, Ioannidis, Palacios

Mijlocașul lateral Alexandru Mitriță (26 de ani) este rezervă la gazde.

Hanca și Râpă, titulari la Cracovia 

Fundașul dreapta Cornel Râpă (32 de ani) și mijlocașul dreapta Sergiu Hanca (29) sunt titulari în meciul dintre Cracovia și Lech, din etapa 20 a campionatului Poloniei.

Prestația lui Valentin Mihăilă la debutul pentru Atalanta, disecată 

Valentin Mihăilă, trimis pe teren în minutul 72 al meciului cu Cagliari, câștigat de sarzi cu 2-1, nu a impresionat la debutul în tricoul Atalantei.

Jurnaliștii de la Tuttomercato l-au notat cu 5,5. Vezi aici ce notă a primit din partea publicației Goal și ce au scris italienii.

Alexandru Băluță a urcat-o pe Akademia Puskas pe locul 1 în Ungaria

Alexandru Băluță (28 de ani), titular alături de Marius Corbu (19) în atacul Akademiei Puskas, a înscris o „dublă” în meciul de astăzi cu Mezokovesd, câștigat de echipa sa cu 2-1.

Băluță a lovit în minutele 15, respectiv 63, și a fost înlocuit în minutul 87. Corbu, în schimb, a fost integralist.

Akademia Puskas este lider în Ungaria, cu 40 de puncte adunate în 19 meciuri. Echipa de pe 2, Ferancvaros, are două puncte și un meci mai puțin.

Echipa lui Cosmin Contra, victorie categorică în Arabia Saudită

Al-Ittihad, echipa antrenată de românul Cosmin Contra (46 de ani), a câștigat cu 4-0 în deplasarea cu Abha, locul 8 în Arabia Saudită. Formația lui „Guriță” este lider detașat: după 19 etape are un avans de 7 puncte față de locul secund, Al Shabab, care a jucat un meci în plus!

Pentru echipa lui Contra au punctat Romarinho (minutul 61, penalty), Hamdallah (79, 90+4 - penalty) și Al Bishi (80).

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, pe teren în Alanyaspor - Galatasaray

Cu Alexandru Cicâldău (24 de ani) titular și prezent pe teren până în minutul 82, iar Olimpiu Moruțan (22) aruncat în luptă în același minut, Galatasaray a remizat cu Alanyaspor, 1-1, în etapa 24 din SuperLiga Turciei.

Pentru gazde a înscris Eduardo, minutul 39, în vreme ce Galatasaray a egalat la două minute distanță, gol Akturkoglu.

Fără victorie în campionat de 5 etape, Galatasaray ocupă locul 13 în campionat după 24 de etape, cu 28 de puncte.

Bogdan Racovițan a debutat la Rakow

Rakow, acum locul 3 în Polonia, a învins-o pe Wisla, scor 2-0, într-un meci care a contat pentru etapa 20 a campionatului.

Cei doi români din lotul gazdelor, stoperul Bogdan Racovițan (21 de ani) și mijlocașul Deian Sorescu (24), au început meciul ca rezerve.  Racovițan a fost trimis pe teren în minutul 72, în vreme ce Deian a rămas pe bancă până la final. 

Valentin Mihăilă, debut la Atalanta

Împrumutat în această iarnă de la Parma, Valentin Mihăilă a debutat la Atalanta. Extrema a intrat în minutul 72 al partidei cu Cagliari, la scorul de 2-1 pentru Cagliari, echipă la care Răzvan Marin a jucat din primul minut.

Românul a încercat să se facă remarcat, dar nu a putut să-și ajute echipa. După acest rezultat, Cagliarli a urcat pe 16, cu 20 de puncte și a ieșit de pe locurile retrogradabile. Atalanta e pe 4, cu 43 de puncte. 

Costel Gâlcă pierde și rămâne pe ultimul loc

Al-Hazem, formația antrenată de Costel Gâlcă în Arabia Saudită, a fost învinsă pe teren propriu de Al-Shabab, scor 1-2. Al-Hazem ocupă ultimul loc, cu 14 puncte obținute în 19 runde. Distanța până la pozițiile care asigură rămânerea în primul eșalon este de 4 puncte.

Isăilă, punct scos în deplasare

Bani Yas, echipa antrenată de Daniel Isăilă în Emiratele Arabe Unite, a remizat pe terenul lui Al Wasl, scor 0-0. Tehnicianul român a văzut un cartonaș galben în repriza secundă, pentru proteste. Bani Yas a urcat pe locul 9 în prima ligă din Emirate, cu 19 puncte.

Bumba, gol în Ungaria

Claudiu Bumba (28 de ani) a marcat pentru Kisvarda, în victoria obținută pe teren propriu împotriva lui Honved, scor 3-2. La gazde, Andrei Peteleu a fost rezervă. 

Cu victoria de astăzi, Kisvarda urcă provizoriu pe locul secund în primul eșalon al Ungariei. Are 38 de puncte, la fel ca liderul Ferencvaros, dar un golaveraj inferior.

Marius Șumudică, un nou eșec în Turcia

Yeni Malatyaspor, formația antrenată de Marius Șumudică, a fost învinsă în deplasarea de la Karagumruk, scor 0-1. Unicul gol a fost marcat de Salih Dursun, în minutul 63. Pentru Yeni Malatyaspor, situație este fără ieșire. 

Ocupă ultima poziție în prima ligă a Turciei, cu doar 16 puncte obținute în 23 de runde. Distanța până la „zona sigură”, care ar asigura rămânerea în primul eșalon, este de 10 puncte.

Alexandru Maxim a înscris în victoria impresionantă a lui Gaziantep

Cu Maxim și Toșca titulari, Gaziantep s-a distrat pe teren propriu cu Sivasspor, scor 5-1. Mijlocașul român a înscris golul de 4-1, printr-o execuție de la punctul cu var. Toșca a fost integralist, în timp ce Maxim a părăsit terenul în minutul 71, imediat după gol.

George Pușcaș a debutat la Pisa

Astăzi, de la ora 15:00, Pisa, locul secund în Serie B, s-a duelat în deplasare cu Alessandria, ocupanta locului 16 din a doua ligă italiană. Partida s-a încheiat indecis, 1-1. Marius Marin a fost titular la oaspeți, în timp ce George Pușcaș, proaspăt transferat la Pisa, a fost trimis pe teren în minutul 46, la 1-1. 

Dennis Man, tot rezervă la Parma

Parma traversează un alt sezon dezamăgitor, exact starea de spirit pe care o experimentează și Dennis Man. Fotbalistul cumpărat pentru 11 milioane de euro de la FCSB nu se regăsește, e rezervă și azi, în deplasarea cu Benevento din Serie B.

Bumba și Peteleu continuă lupta pentru titlu din Ungaria

De la 15:45, Claudiu Bumba și Andrei Peteleu continuă lupta pentru titlu din Ungaria. Echipa lor, Kisvarda, aflată pe locul trei, joacă pe teren propriu cu Honved Budapesta.

VIDEO Nicolae Stanciu despre situația de la echipa națională: „A fost doar vina noastră că n-am ajuns la baraj!”

Citește și alte știri de actualitate:

„Daniliuc, stoperul cu corp de culturist” » Fotbalistul care i-a impresionat pe spanioli + De ce nu concepe să joace pentru România

Tudor Băluță, final de drum în Premier League! Antrenorul lui Brighton a vorbit despre situația românului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
observator_federal
observator_federal  •  07 Februarie 2022, 10:07
Postat de sibelius pe 06 Februarie 2022, 19:24

Erata: Chipiciu a jucat la Sparta, echipa aia la care singurul roman ramas in tribune era Vatajelu.

Iegzact, iar presa nu avea milă de Vătăjelu... În situația similară, cu Cicâldău titular și Moruțan rezervă, presa păstrează o ”decență” exagerată. Despre Man ce să mai spunem, norocul lui că este fecesebist - altfel îl desființau criticii din massmedia... (pe Mitriță sau pe Mihăilă i-au taxat pentru defecte închipuite, incomparabil mai mici decât absența fizică a lui Dennis)

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  06 Februarie 2022, 19:32
Postat de sibelius pe 06 Februarie 2022, 19:21

Chipciu era titular acolo cand Baluta spargea seminte in tribune.

Chipciu o fi fost bun alergator cândva, dar de vreo 5 ani e praf din cauza genunchilor. Ce vrei sa zici? Ca era bun acum x ani?!

sibelius
sibelius  •  06 Februarie 2022, 19:24
Postat de sibelius pe 06 Februarie 2022, 19:21

Chipciu era titular acolo cand Baluta spargea seminte in tribune.

Erata: Chipiciu a jucat la Sparta, echipa aia la care singurul roman ramas in tribune era Vatajelu.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează