INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PORTUGALIA

VIDEO Renaşterea » Săpunaru a reintrat în forţă la Porto: 3-1 cu Setubal

Săpunaru a revenit la Porto după cîteva luni de absenţă
Săpunaru a revenit la Porto după cîteva luni de absenţă

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 20 februarie 2012 21:59

Antrenorul lui Porto, Vitor Pereira, nu conteneşte cu laudele la adresa jucătorului pe care-l ţinuse 114 zile departe de gazon: "A făcut un meci mare".

După ce l-a convins pe Vitor Pereira la antrenamente, Cristi Săpunaru a profitat de şansa oferită duminică şi i-a arătat pe teren antrenorului că nu merita exilul de aproape 4 luni în tribună. Evoluţia din deplasarea de la Setubal, cîştigată de FC Porto cu 3-1, l-a propulsat sus de tot în ochii tehnicianului. Şi presa lusitană l-a remarcat imediat.

AICI AI REZUMAT VIDEO!

Cotidianul "O Jogo" i-a apreciat revenirea drept "convingătoare". Iar la momentele în care fundaşul dreapta s-a evidenţiat în mod deosebit, ziarul notează "serviciul impecabil pentru Lucho", din minutul 40, şi faza în care "s-a aflat el însuşi aproape de gol", în minutul 88, "cînd bara a împiedicat o întoarcere triumfală". Pereira? Antrenorul fost chiar încîntat de prestaţia ex-giuleşteanului: "Cristi a făcut un meci mare".

532 de minute a adunat Săpunaru la Porto în acest sezon, cu cele 90 jucate duminică. Românul are două goluri marcate

ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL:

Umbra lui Capello la Napoli
Pentru managerul lui Chelsea, Andre Villas-Boas, "optimea" cu Napoli capătă accente dramatice. Ziarele britanice îl consideră cel mai slab dintre cei şase tehnicieni din "era Abramovici" şi îi ştiu deja înlocuitorul în cazul unei eliminări: Fabio Capello. Abia eliberat din funcţie la "naţionala" Angliei, italianul are două atuuri: profesionalismul şi relaţia bună cu jucătorii de la lot, în special cu căpitanul John Terry. Pe Terry l-a susţinut în recentul scandal de rasism, iar cînd Federaţia i-a luat banderola, Capello şi-a depus demisia.

Bănel "a condus dansul"
STRANIERI. Bănel Nicoliţă e din nou favoritul presei franceze după evoluţia bună din meciul cu Rennes (4-0). Cotidianul Le Progres a scris că atacantul lui St. Etienne "a condus dansul", iar reputatul L'Equipe i-a dat 7 şi l-a inclus în echipa etapei: "Eforturile i-au fost recompensate. I-a centrat decisiv lui Mignot la golul de 1-0 şi a stat la originea fazei care a dus la înscrierea celui de-al patrulea". În acest sezon, pînă acum, "tricolorul" are în cont trei goluri marcate şi patru assisturi.

Messi 4x4!
SPANIA. Valencia n-a avut duminică seară antidot pentru Leo Messi. După ce l-a stîrnit, cu golul de 0-1 al lui Piatti, atacantul Barcelonei a făcut ce-a vrut pe teren. Rezultatul: patru goluri (foto, ultimul, o "scăriţă" strălucitoare), unul după altul în meciul cu numărul 200 în La Liga. Al doilea lui "poker" în tricoul blaugrana. Messi, care a debutat la catalani pe 16 octombrie 2004, într-un derby cu Espanol, e acum la 13 reuşite de recordul lui Cesar, cel mai prolific jucător din istoria Barcelonei, cu 235 de goluri marcate (42 în actualul sezon, 27 numai în campionat).

"Mutu, unde ai fost?"
STRANIERI. Adi Mutu a fost pus la zid de mass-media italiană după eşecul Cesenei cu AC Milan (1-3). Gazzetta dello Sport i-a dat 5 şi se întreabă "Mutu, unde ai fost?". Ziarul Il Sussidiario, la rîndu-i, a scris că românul "a fost un anonim în prima repriză. În partea a doua s-a trezit şi a fost omul cu pasa decisivă, dar colegii n-au profitat. A irosit o mare ocazie la începutul reprizei secunde".

Ferguson lăptar?
ANGLIA. Într-un interviu acordat postului BBC, Alex Ferguson a spus că, dacă sănătatea nu-i joacă vreo festă, ar dori să mai rămînă pe banca lui Manchester United încă doi-trei ani. El a mărturisit totodată că după retragere i-ar plăcea să i se ofere o funcţie de reprezentare în cadrul clubului: "Soţia e disperată să mă ţină ocupat. Mi-a sugerat la un moment dat că aş putea lucra chiar ca lăptar".

Născut pentru fotbal
BRAZILIA. Pele a mărturisit că, în copilărie, tatăl său îi spunea adesea: "Eşti născut pentru fotbal. Ai un dar pentru acest sport. Dar dacă nu munceşti, vei fi unul dintre cei mulţi". Fostul internaţional crede că părintele avea perfectă dreptate: "Am fost născut pentru fotbal aşa cum Beethoven a fost născut să scrie muzică şi Michelangelo să picteze".

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
dan
dan  •  21 Februarie 2012, 11:33

N-am inteles titlul "Umbra lui Capello la Napoli".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează