OPINII  »  EDITORIAL

Cum ne ia la mișto Gigi Becali

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 08:29 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 08:35

Când e ciupit de arbitraje, face scandal. Când e ajutat, ne predică despre căutarea ortodocșilor sud-africani.

Om cu frica lui Dumnezeu, după palma primită recent la Arad de la George Găman, întâistătătorul FCSB-ului a întors și obrazul celălalt.

Unde, pentru a i se răsplăti preacucernicia, în loc de altă palmă a primit o pupătură zgomotoasă de la Colțescu.

Arta de a bate câmpii

Patronul ne vorbește despre contact și despre atingere. Nu are pretenția să fie aprobat și proclamă (în direct la Fanatik Superliga, unde toată lumea din studio susținea contrariul, că n-a fost penalty) "Să fiți sănătoși dacă nu sunteți de acord!".

După care, abil, schimbă subiectul. Deși probabil că îi este clar că bate câmpii cu voioșie, continua să-i bată. E conștient că toate frazele sale se transformă în texte de sine stătătoare, comentate și răscomentate mai apoi.

Cum ne ia la mișto Gigi Becali
Gigi Becali este vocal și atunci când pierde, și atunci când câștigă

Iar când spui că Ngezana a fost foarte bun și că deja ai trimis emisari în Africa de Sud să mai aducă niște fotbaliști, neapărat de confesiune creștin-ortodoxă, headlines-urile sunt gata.

Chestie de abecedarul fotbalului

Așadar, Ngezana e minunat și i se caută sosiile în patria minelor de uraniu și a diamantelor. Ortodoxe să fie sosiile, că în rest n-are importanță. L-ați văzut pe Ngezana ce-a făcut?

Trimis la margine după ce fusese doftoricit pe teren, n-a așteptat încuviințarea arbitrului să reintre, nu s-a dus nici măcar la centrul terenului, locul pe unde se efectuează această operațiune de rutină, ci a intrat când și pe unde l-a tăiat capul.

Firește că a luat cartonaș galben, iar asta când se întâmplă pe la începutul meciului, nu prea e bine pentru un stoper.

Dar trebuie să fim de acord că Ngezana e bun, ba chiar foarte bun, deși nu cunoaște regulamentul și face niște prostii care nu sunt tolerate nici măcar la juniorii mici. Însă e ortodox, ceea ce îi iartă toate păcatele.

A uitat de frații Kovacs?

Ca să mai reteze din corul contestărilor după scandalosul penalty de la Ovidiu, nea Gigi ne trimite pe alte poteci, iar noi plecăm după fentă și comentăm.

Acum trei săptămâni, după ce Găman îl mitraliase la Arad, n-aveau loc în discursul lui asemenea subiecte ecumenice.

Ți-o reteza scurt, vorbea doar de nedreptățile din arbitraj, mutase subiectul de la Găman la frații Kovacs, Istvan și Szabolcs, le inventa apartamentele date de "Nelu Mureșan" (probabil pentru a crea o intenționată confuzie între Nelu Varga și Iuliu Mureșan).

Se văita, ca un patriot și un român verde ce este, că frații Kovacs vorbesc între ei, în cască, ungurește, ridica, așadar, la fileu mingea naționalismului, după ce pe deasupra aceluiași fileu pluteau deja mingile nedreptății strigătoare la cer.

Cu preșul

Iar acum, dacă zicem că n-a fost penalty, n-avem decât să fim sănătoși. Încercăm să fim, n-avem încotro, dar e cât se poate de clar că dumnealui încearcă pentru a mai multa oară să ne ducă cu preșul.

Nu se știe unde, dar cel mai probabil la aeroport, să așteptăm sosirea smeriților ortodocși sud-africani. Să fie primiți, Doamne ajută!


Comentarii (54)
Alesis
Alesis  •  21 Septembrie 2023, 13:27

Foarte bun articolul, felicitări!

yoras63
yoras63  •  20 Septembrie 2023, 14:19

Daca pleaca asta din fotbal ramaneti fara subiecte Nea Buzunarin si atunci ce mai scrieti (si asa nu scrieti nimic) ca rubrica Meteo e plina

bimbi79
bimbi79  •  20 Septembrie 2023, 13:22
Postat de torinezul pe 20 Septembrie 2023, 10:36

***

Nu se poate compara Buzarin cu Becali. In nici un domeniu. Buzarin se simte luat la misto ? Daca a ajuns smecherasul sa fie luat la misto de Jiji, e tasul lumii. Poti sa pleci... ACASA

Vezi toate comentariile (54)
Comentează