OPINII  »  EDITORIAL

Despre Reghe și (doar) despre fotbal

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 10:22 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 10:28

Sub bagheta lui Laurențiu, jocul oltenilor a început să capete identitate, iar meciurile lor, calvaruri ale neputinței până nu demult, sunt acum privite cu plăcere

În disputa identitară, definită juridic drept CS Universitatea vs FCU 1948, iar în termeni mai puțin stricți numită Craiova lui Rotaru vs Craiova lui Mititelu, celei dintâi structuri începe să i se spună "Craiova lui Reghe".

E firesc să se întâmple asta, să intri ca parte componentă în denumirea populară a echipei pe care o antrenezi, atunci când ultimele tale rezultate sunt 5-0, 4-0, 5-2...

Ce fel de spectacol preferați?

Dacă dai o căutare pe "motoare" despre Reghecampf, prima pagină electronică de citări se referă la divorț, la chestiuni pasionante pentru toată lumea, de la gospodine la pretinși intelectuali, în general la oameni care, neputându-și trăi așa cum și-au dorit propria lor viață, preferă s-o trăiască pe-a altora.

Și oricând un scandal matrimonial e mult mai spectaculos decât niște chestiuni de ordin tactic. Ce dacă a bătut cu 5-2 sau cu 5-0? Poate să bată și cu 10-0, show-ul de la partaj va face rating mult mai mare...

Tendința de a compara

5-2, 5-0 sau 4-0 arată spectaculos, chiar dacă Mioveni și Clinceni nu spun mare lucru, iar Baia Mare e din liga a treia. FCSB și CFR au întâlnit adversari de alt calibru, Argeșul e în creștere, iar Voluntariul câștigase o grămadă de meciuri la rând. Însă Edi bate dintr-un autogol cu mâna, Petrescu așteaptă minutul 89, în timp ce la olteni, de când începe meciul, începe și asaltul.

În cele trei meciuri pomenite, chiar dacă adversarii au fost modești, tabela s-a dus repede la 2-0 pentru Craiova. Asta, ca să ne amuzăm puțin, amintindu-ne că Ionuț Chirilă era în extaz după acel prim sfert de oră al echipei sale, la capătul căruia Clinceniul încasase deja două goluri.

Despre Reghe și (doar) despre fotbal

Câteva inovații

Cu Ouzounidis era o plictiseală de moarte la meciurile Craiovei. Chiar dacă s-a câștigat Cupa, senzația de spleen n-avea cum să fie alungată. Jocul adormea, totul se desfășura cu mare lentoare, aici pare să fi intervenit Reghecampf. La iuțeală. La ideea de a juca direct, pe stoperii adverși, pe poarta adversă.

Inovațiile sale sunt Alex Crețu, un fel de pilon înfipt în mijlocul echipei, noua pereche de stoperi Găman-Screciu, punerea cât de cât pe picioare a lui Koljici și mai ales renașterea lui Ivan. Dintr-un tip blazat și parcă devitalizat, a rezultat în doar câteva săptămâni unul care dă goluri, ca să aibă apoi motive de tumbe.

Starring: Ivan și ceilalți

Și în discurs Reghe e de apreciat. Sigur că atunci când bați la scor, vorbele vin la fel de ușor ca ocaziile la poarta adversă. Dar parcă mai simți uneori nevoia să plătești polițe, să fii ironic, să-ți scoți propriile merite în evidență. Nu se întâmplă nimic din toate acestea.

Antrenorul își laudă nețărmurit jucătorii, îi transformă pe ei, nu pe sine, în actorii principali ai acestui film pe care el doar îl regizează. Deocamdată pare un serial ușurel, de consum, dar e de sperat ca actorii să joace bine și partiturile mai grele care vor veni în curând, când va fi nevoie și de roluri de compoziție, cu altă emoție și cu alt gen de replici. Va urma?

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Comentarii (5)
echilibrat
echilibrat  •  02 Noiembrie 2021, 20:40

Domnu' Buzarin - ne spuneti si noua ce echipa e asta "CS Universitatea", in ce sport si in ce liga activeaza ? Eu - neplatit ca dvs. sa scriu - ma uit pe site-urile FRF si LPF si nu gasesc aceasta echipa. Vad acolo echipa Universitatea Craiova - atit. Ne spuneti si noua o alta tara in care un "ziar de sport" isi bate joc de o competitie sportiva si poceste numele unei competitoare ? De ce nu-i ziceti SCM Pitesti echipei din Pitesti ? Cit costa extra la gsp sa scrieti adevarul ?

pamparam21
pamparam21  •  02 Noiembrie 2021, 14:57

Nu știu dacă e o regulă care le e impusă sau așa a fost întâmplarea ca antrenorii Universitatii sa fie ponderați in declarații indiferent că au câștigat sau pierdut o partida. Nu-mi amintesc sa fi intrat în polemici sau să fi iscat conflicte vreo unul dintre ei. Nu-i ok sa facem comparații, dar as prefera că echipa sa bata cu 1-0 și să fie condusă de un caracter gen Bergodi decât să câștige la scor și la conferința să apară un personaj că Sumudica care să facă circ și să își atribuie toate meritele echipei. Cred că Rotaru a înțeles foarte bine ce vor suporterii Universității Craiova de la antrenor și club.

fibra
fibra  •  02 Noiembrie 2021, 14:17

Problema e ca Ivan "arde" doar cateva luni(3-4) iar apoi se crede miezul si revine la nimic. Chestiune de bibilica. Cand va avea 30 de ani va regreta enorm ca s-a pierdut.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează