OPINII  »  EDITORIAL

Florinel, fosta victimă a legendarului „Dispari!”

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 15:41 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 15:47

Cu toții am sărit ca arși atunci când Istvan Kovacs i s-a adresat cum nu trebuia. Acum vorbim pe lângă subiect, despre cel de-al doilea „galben”

Similitudini între Florinel Coman și Sergio Ramos nu prea există. Nici din punctul de vedere al dimensiunii fotbalistice, dar nici din alte puncte de vedere, iar cine spune că fecesebistul ar trebui suspendat acum pe baza precedentului creat de fostul căpitan al Realului o face doar pentru a se afla în treabă. Spețele diferă radical.

Ramos a recunoscut public!

Atunci, în urmă cu aproape un cincinal (primăvara lui 2019), Realul conducea la Amsterdam, iar Sergio a forțat al doilea "galben" pentru a sta în returul de acasă cu batavii, considerat o simplă formalitate. (N-a fost așa, Ajax s-a calificat pe "Bernabeu" în manșa secundă).

După meci, la interviuri, Ramos a admis că a fortat al doilea cartonaș galben, iar comisia care l-a suspendat două etape în loc de una s-a bazat pe o declarație cu subiect și predicat, în care împricinatul își recunoștea șmecheria și nesportivitatea.

Suntem luați de fraieri

Acum, toată lumea spune că al doilea cartonaș galben primit de Florinel în minutele de prelungire ale meciului cu Oțelul n-a fost dictat de nimeni din staff, de pe bancă. Ba mai mult, patronul, luându-ne ca de obicei de fraierii care înghit orice li se îndeasă pe gât, a declarat cât se poate de explicit luni dimineață la "Fanatik Superliga" că FCSB ar fi avut mai multă nevoie de Coman joi în Cupă, la Craiova, cu FCU, decât duminică în Gruia, cu CFR!!!

Ne învârtim în jurul cozii

O abureală de zile mari, dar oare poate cineva să-l suspende pe Coman mai mult de un meci pentru că a stat în fața mingii și n-a permis executarea unei lovituri libere? Că, în fond, pentru asta a primit al doilea cartonaș galben! Nu poate! Cât timp acesta e regulamentul! 

Florinel, fosta victimă a legendarului „Dispari!”
Coman, în plan îndepărtat, l-a lovit ușor pe Cisotti

Florinel nu e nici primul și nici ultimul care va lua intenționat cartonaș ca să stea în Cupă și să joace în campionat. Căutând sensuri abisale în această banalitate, ne învârtim în jurul cozii și pierdem din vedere altceva, mult mai grav.

Pentru înjurături, nu pentru două „galbene!”

Anume potopul de înjurături evacuat din gura lui Florinel în momentul în care a luat primul cartonaș, pentru "hârjoana" cu Cisotti! Destinatarul vituperațiilor pare Marcel Bârsan, deși declamatorul mizeriilor pleca de lângă arbitru pe măsură ce înjura. 

De regulă așa fac fotbaliștii, nu înjură în față, ci mai încolo. Dar camerele tv surprind totul, iar peste acest moment de ușa cortului nu poate fi dată comanda "delete", pentru că ne-a rămas întipărit în minte tuturor celor care ne-am uitat la meci. 

Poate că pentru asta ar putea fi extinsă suspendarea de o etapă a lui Florinel, pentru acele injuri. Dar acest lucru ar fi posibil doar dacă Bârsan a relatat episodul în raport sau dacă onor Comisia va găsi cu cale să judece pe baza imaginilor. Probabil că prima dintre acestea nu s-a întâmplat, iar a doua nu se va întâmpla.

Rămânem în zona gri?

Iar nouă nu ne rămâne decât amintirea profundei emoții care ne-a încercat atunci când, în acel meci de acum câțiva ani, de la Craiova, am văzut clar cum Istvan Kovacs îi adresa lui Florinel acel "Dispari!", care ulterior a intrat adânc în folclor. 

Dacă acea formă de adresare ne-a iritat pe bună dreptate, inadmisibilul puhoi de înjurături de acum nu ne mai impresionează? Sau continuăm să ne învârtim în zona gri a celui de-al doilea "galben"?


Comentarii (3)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  06 Decembrie 2023, 09:52
Postat de ionescugeorge77 pe 05 Decembrie 2023, 16:50

...un jucator slab din cauza lui pierde echipa ...mai bine ca lipseste ...nu exista prost mai mare ca el ...

este. TU!

EU.RO
EU.RO  •  06 Decembrie 2023, 09:30

Sunt constient ca reactia mea reprezinta pentru Ringier acelasi lucru cu o ciupitura de purece pentru un elefant dar ma situez de partea jurnalistilor eliminati din redactia GSP. De astazi GSP dispare din bara mea de marcaje (cu parere de rau, trebuie sa admit). Lacomia si prostia va va distruge. NU PROMOVARII CASELOR DE PARIURI!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Decembrie 2023, 16:50

...un jucator slab din cauza lui pierde echipa ...mai bine ca lipseste ...nu exista prost mai mare ca el ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează