OPINII  »  EDITORIAL

De ce să-i ceri demisia lui Rădoi?

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 21:43 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 22:54

Că se tunde ca Man și se tatuează precum Cicâldău? Că greșește tactica și schimbările? Acestea sunt motive serioase?

Să ne fie rușine! Sigur că și lor, dar și nouă. Continuăm să trăim într-o realitate paralelă și nu am înțeles unde ne aflăm. Acolo, în universul nostru de hârtie colorată, România urmează să câștige, se țin prelegeri savante despre posesie, tranziții pozitive, triunghiuri, romburi, tactici ultra ofensive, tot acolo ne dăm ochii peste cap, noi, marii analiști laolaltă cu fabuloșii habarniști. În timpul acesta, în realitatea prozaică, aia perpendiculară, nu paralelă, este 3-2 pentru Armenia care își recrutează jucătorii de la Șahtior Karagandi și alte forțe ale fotbalului mondial.

De ce să-i ceri demisia lui Rădoi?

România intrase cumva în meci în minutul 62 și se încălzise în minutul 72. Sunt bornele temporale ale reușitelor lui Cicâldău, ambele după centrări-pase ale lui Bancu. Apoi, naționala noastră a înghețat din nou în 86. După încă 120 de secunde în care ne-am mărturisit frați de cruce și de spadă cu ei (ce a mai fost și cu aiureala asta de mesaj?) Pușcaș și Crețu au făcut niște prostii care le-ar atrage ani grei de detenție dacă ar fi pedepsite penal. Admirabilul Niță fusese din nou salvatorul echipei, la 0-0, la 2-1 și chiar la 2-2. Salvator în fața reușitelor adversarilor și chiar în dauna greșelilor cosmice ale propriilor fundași. Impresionantă ambiția acestui om, exemplu de dăruire care nu poate acoperi însă comedia tragică din fața lui, acolo unde erorile fundașilor puteau fi ascunse doar dacă Niță avea de apărat o poartă de handbal. Ca să nu zicem una de hochei.

Chiricheș? Un atacant pedepsit de o zână rea să trăiască în trupul unui fundaș. Pușcaș? Un fundaș sortit de aceeași zână perversă să fie atacant. Câtă minte trebuie să ai ca să recurgi la faultul acela care lasă echipa în inferioritate numerică? Marin? Un fluturaș inofensiv. Nici în fața defensivei, nici în spatele vârfurilor. Man? L-a văzut cineva pe Man? Mogoș? O glumă care pune sub semnul întrebării și fotbalul italian. Maxim, inexistent, la adăpostul unor devieri, Stanciu modest, Toșca trei rele una bună, Bancu bun ofensiv, vulnerabil în apărare.

Și gata. Tricolorii post cu post, mai țineți minte rubrica veche din Sportul și din Gazetă. Pe vremea aceea se scriau câteva rânduri despre fiecare. O analiză concentrată. Acum îți ajung trei, patru cuvinte. Unii vor obiecta că nici ziariștii de azi nu mai sunt ce erau ziariștii odinioară. Tot ce se poate. Corect, înaintașii noștri erau echibrați, analitici, țineau contabilitatea cornerelor. Noi, ăștia de acum, luăm pe bombeu InStat-ul, apoi îi cerem una-două demisia lui Rădoi. De ce i-ai cere demisia lui Rădoi? E ca și cum i-ai pretinde să nu se mai tundă ca Man și să nu se mai tatueze ca Cicâldău. Nu e prea mult?

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (56)
branzea_2021
branzea_2021  •  01 Aprilie 2021, 13:47

“Un *** aruncă piatra în baltă şi zece cuminţi n-o pot scoate”- a spus agramatul din Severin ca joaca la atac, iar acum ageamii, il cred. N-a tras o data pe poarta cu Islanda, o singura ocazie nefructificata cu Macedonia, nicio ocazie in afara golurilor cu Armenia, toti adversarii au patru-cinci situatii clare contra Romaniei. Unde este jocul de atac al acestei nationale? Una dintre cele mai ofensive echipe din ultimii douzeci de ani a fost Real galacticos, cu Zidane, Ronaldo, Figo, Raul. Atacau in valuri pentru ca aveau DOI INCHIZATORI de fier: Makelele si Jeremi, ageamiul cu creasta joaca fara inchizator. Este INADMISIBIL sa-i tolerati aberatiile din conferintele de presa. Imprimati-i statisticile dupa fiecare meci jucat, inchideti-i pliscul acestui tupeist agramat, fara licenta si fara experienta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  31 Martie 2021, 21:52

Radoi trebuie sa isi dea demisia, macar pentru ca avem vreo 4-5 antrenori romani care au bacul, au experienta, au castigat trofee si n-au angajament.

vlad_tepes
vlad_tepes  •  01 Aprilie 2021, 12:54

Ce demisii asteptati, amagitilor? Conducerea federatiei a fost impusa de la Cotroceni, emanatii Burlan & Stoichita si-au ales selectionerii favoriti. Cocosul din Severin trebuia destituit dupa meciul cu Islanda. Va fi inlocuit cu Mutu, abia dupa ce va pierde matematic a doua calificare. Baietii din federatie cauta viitorul selectioner care il va inlocui pe Mutu la nationala Under 21 atunci cand omul “zapezii” va fi promovat la prima echipa, iar acest antrenor va fi promovat la prima echipa, dupa ce Mutu va fi ratat la randul sau calificarea. Planul cincinal a fost stabilit pe baza pretioaselor indicatii si orientari primite de la esalonul superior. LASATI ORICE SPERANTA voi care sustineti echipa nationala!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează