OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Dinamo suferă

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 15:58 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 15:58

Învinsă vineri seara de Farul, al treilea eșec consecutiv, formația din Ștefan cel Mare a căzut pe locul 15, penultimul, retrogradabil direct. Întrucât vorbim despre o nou-promovată, locul 15 n-ar trebui să șocheze. Se întâmplă însă asta fie și numai pentru că Dinamo a avut în actualul sezon și prestații remarcabile. De la ea, echipă ce atrage de fiecare dată măcar 4.000-5.000 de spectatori, se aștepta alt randament.

Concret, cu atât mai mult cu cât Farul, în ciuda unei victorii meritate, n-a strălucit. Pragmatică și speculativă, a știut să treacă peste eliminarea lui Kiki, decizie corectă, dar n-a epatat. Campioana en titre încă se caută, probă că după 9 partide se află încă în zona play-out-ului.

Ultima înfrângere a agitat și mai rău apele în Ștefan cel Mare. În consecință, Burcă n-a scăpat de întrebarea dacă nu intenționează să demisioneze?! Sigur că nu trebuia să-i fie adresată socotind că lui i se datorează în bună măsură ascensiunea "câinilor". Dar asta e moda la noi, una, două, hai cu demiterea ori cu demisia!

Dacă Burcă a parat întrebarea, el s-a arătat, părerea mea, mai mulțumit de prestația elevilor săi decât s-ar fi cuvenit. De la o vreme însă, e stilul antrenorilor noștri să-și laude jucătorii și la eșecuri! Logic, nu-i recomandabil să-ți pui în cap vestiarul!

Burcă a declarat: "Poate e nevoie să pierdem ca să devenim o echipă mai bună", afirmație prea poetică. Nu, nu-i nevoie, ba chiar s-ar cere ca echipele noastre, nu doar Dinamo, să mai învețe și din succese, nu doar din înfrângeri. Și din zâmbete, nu doar din oftaturi, greșesc?

Dinamo suferă

Același tehnician n-a exagerat apreciind că, în ansamblu, Dinamo e în progres. De acord, dar comparativ cu ce? Cu formația din Liga 2? Cred că Burcă are dreptate, numai că un asemenea progres nu-i suficient. Cum el nu-i garantează lui Dinamo rămânerea în Liga 1, trebuie făcut mai mult. Ca atare, să mă ierte fanii roș-albi, dar consider că tot ce-și pot propune favoriții lor pentru campionatul în curs e evitarea retrogradării. Accesul în play-off reprezintă un obiectiv mai degrabă utopic.

Dinamo suferă în ciuda faptului că nu-i lipsesc nici pe teren și nici în tribune voința, entuziasmul, elanul. Are însă lacune, pentru a câștiga meciuri și locuri în clasament, la capitolul putință și, mai ales, la cel al valorii. De vrut vrea, dar nu poate mai mult, de aceea s-ar impune aducerea rapidă a unor fotbaliști de calitate, cu ștaif. Lotul de azi nu-i în stare să asigure creșterea dorită, de aceea ar trebui întărit. Numai că, evident, operațiunea nu ține de Burcă.

Echipa se învârte, e doar opinia mea?, într-un cerc vicios. N-are rezultate din cauză că n-are jucători, pe care nu-i poate cumpăra pentru că n-are acționari / investitori cu dare de mână. Aceștia nu vin, rezervă de înțeles, deoarece Dinamo n-are rezultate care să atragă și tot așa, ca în povestea cu oul și găina, care să fi fost mai întâi?!

Ar servi interesului întreg fotbalului românesc ca Dinamo să redevină o mare echipă. Dar asta e de-acum altă discuție. 


Comentarii (45)
fabulos
fabulos  •  19 Ianuarie 2024, 22:56
Postat de angeljack pe 19 Ianuarie 2024, 22:00

ce decide uefa conteaza si uefa spune ca Steaua suntem noi,cea din liga 1. qed

Nu am văzut citatul de la UEFA. Sau minți?

angeljack
angeljack  •  19 Ianuarie 2024, 22:00
Postat de fabulos pe 27 Decembrie 2023, 13:56

Ce decid suporterii este egal cu zero in materie de proprietate. Dar ce a decis FIFA poti sa precizezi? Cu citat si sursa comunicarii. Hai ca esti comic tare.

ce decide uefa conteaza si uefa spune ca Steaua suntem noi,cea din liga 1. qed

fabulos
fabulos  •  27 Decembrie 2023, 13:56
Postat de pointmax pe 26 Decembrie 2023, 21:04

in realitate doar Steaua din liga 1 conteaza,au decis suporterii si uefa plus fifa.

Ce decid suporterii este egal cu zero in materie de proprietate. Dar ce a decis FIFA poti sa precizezi? Cu citat si sursa comunicarii. Hai ca esti comic tare.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează