OPINII  »  EDITORIAL

Încredere lui Burcă!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 16:10 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 16:12

Cum Dinamo a cedat cu 0-4 la Sibiu (felicitări lui Măldărășanu!), iar Sepsi a pierdut și restanța cu Poli Iași, 0-1, învinsele au continuat alunecarea pe tobogan. Prăbușirea.

Înscriind un singur gol în ultimele 6 etape, Dinamo e penultima în clasament, pe loc direct retrogradabil. La rându-i, cu 6 eșecuri consecutive, Sepsi a coborât pe poziția 12 și s-a depărtat serios de intrarea în play-off, ținta propusă. Care nici ea n-ar fi însemnat cine știe ce ispravă în condițiile în care formația covăsneană e deținătoarea la zi a Cupei și a Supercupei.

Ca atare, e deranj atât în Ștefan cel Mare, cât și la Sfântu Gheorghe. E iureș, nemulțumire. Iar atunci când lipsesc rezultatele, poveste veche, primii care plătesc sunt antrenorii. La noi și pretutindeni. 

Așa că-i logic ca Ovidiu Burcă și Liviu Ciobotariu să se simtă amenințați. Mai ales Burcă, a cărui demitere, ori demisie, e cerută cu voce ridicată de unii suporteri roș-albi. Vehement.

Încredere lui Burcă!
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

OB e însă susținut, și încurajat, de fostele glorii dinamoviste, în frunte cu Cornel Dinu. Deunăzi s-a pronunțat și Ioan Andone cu "Burcă trebuie păstrat până la sfârșitul anului deoarece el a făcut lotul și îi cunoaște pe jucători", opinie împărtășită și de șefii clubului. Dovadă că principalul acționar, Andrei Nicolescu, a anunțat că "Vor fi schimbări, dar Ovidiu Burcă rămâne punct fix".

Conform unei opinii mai largi, actualului antrenor i se arată încredere. Se apreciază că salvarea "câinilor" se leagă de priceperea și de atașamentul lui Burcă. Acestuia i-ar mai fi însă necesari, ba încă urgent, măcar vreo 3-4 jucători de valoare, competitivi. Pentru consolidarea și lărgirea lotului acționarii sunt cei care ar trebui să găsească soluții. Să treacă la treabă.

Altfel, revenind la Sepsi, ea putea pleca din Copou cu punct în cazul în care Cosmin Matei nu irosea un penalty, iar VAR nu anula aiurea, nejustificat, golul egalizator din minutul 81! De fapt, autogolul lui Rareș Ispas.

Neobișnuit, însuși președintele CCA, grecul Kyros Vassaras, a ieșit cu scuze publice pentru gafa comisă în camera VAR de Bogdan Dumitrache și Marius Marchidanu. Cei care, trăgând prost liniile, l-au scos în ofsaid pe Debeljuh și au refuzat covăsnenilor un gol perfect valabil!

Ambii, a precizat Vassaras, vor fi opriți o perioadă de la delegări. Totodată, recunoscută oficial, greșeala lor s-ar putea să-l ajute pe Ciobotariu. Varianta nu-i exclusă, ce ziceți?

Pe marginea erorii în discuție, Laszlo Dioszegi n-a dorit să insiste: "Dacă jucăm bine și marcăm de două, trei ori, nu ne mai pot încurca nici arbitrii. N-am acuzat niciodată arbitrajul și nici nu o vom face". 

Iată că, deși de puțini ani în fenomen, patronul lui Sepsi gândește mai bine decât mulți aflați în fotbal de-o viață, asta spre lauda lui. Altul ar fi tunat și fulgerat, nu și Dioszegi, jos pălăria!


Comentarii (9)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Octombrie 2023, 10:49

Să i se mai aducă 3-4 jucători lui Burcă, să-i termine și pe ăia. Nu vedeți că a reușit să distrugă randamentul tuturor?! Toți joacă din rău în mai rău. Toți. Dacă se lucra bine, s-ar fi văzut un progres măcar la unii. Dar nu-i cazul. Omul e depășit total, dar se încăpățânează să nu accepte asta, susținut fiind și de o conducere complet incompetentă. Singura idee care le bântuie căpșorul figuranților din conducere este "îl avem pe Burcă, știe el ce face!". Dacă l-ar demite, conducătorii ar trebui să ne arate că muncesc și că sunt capabili de ceva, fie doar și de faptul de a găsi un antrenor adevărat. Dar nu-i mai bine să te arăți solidar cu "punctul fix" plin de idei fixe, iar tu să mesteci continuu cuvinte meșteșugite, pe banii altora?! Ăștia de acum( R&W) sunt clonele lui Badea!

ionmaria010540
ionmaria010540  •  23 Octombrie 2023, 01:41

Mai scrieți si despre Petrolul, nu doar despre echipele din Bucuresti si mai ales despre FCSB. Mai lasati-l încolo pe Gigi Becali.

jean_gabin
jean_gabin  •  22 Octombrie 2023, 20:02

Aha ce va spuneam cand tabela de marcaj arata 1-1 la Craiova? Ca si Hermannstadt care a cocosat-o pe Dinamo si Petrolul a castigat clar. Asta inseamna ca am dreptate

Vezi toate comentariile (9)
Comentează