OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Israelul nu se lasă!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 15:41 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 16:00

Cum la noi sunt unii care le știu pe toate, dar și alții care se uită în gura acestora, primii s-au grăbit să lanseze teoria că România e ca și calificată la Euro 2024! Că nu-i cazul să ne mai facem griji, întrucât principalul adversar, Israelul, e ca și ieșit din cursă. Fie pentru că, aflat în plin război, se va retrage din proprie inițiativă, fie pentru că, spre a evita alte complicații, UEFA însăși îi va sugera, ori chiar cere, să abandoneze. Cu atât mai mult cu cât campionatul israelian e suspendat, iar în Țara Sfântă nu se mai organizează meciuri. La niciun sport.

Pe de-o parte, afirmația lui Shino Zuaretz, președintele federației din Ramat Gan, că "Sper să nu ajungem să renunțăm la un turneu internațional" și, pe de alta, decizia luată de Maccabi Haifa de a părăsi Youth League (U19) din considerentul că "Există lucruri mai importante decât fotbalul" au părut să acrediteze varianta atotștiutorilor. Care însă, spre dezamăgirea acestora, se va dovedi falsă. Vorbă aiurea.

Israelul nu se lasă!

Asta deoarece Israelul, prin oficialii federației, dar și prin jucători, a anunțat că nu se lasă. Că merge mai departe. Chiar aseară, tânărul internațional Dor Turgeman de la Maccabi Tel Aviv a declarat la TV că "Avem șansa noastră și vom da totul ca să ajungem la Euro. Suntem mai uniți și mai motivați ca oricând". Conform lui Beno David, corespondentul permanent al Gazetei în Israel, această stare de spirit, ambiție și determinare, e comună tuturor componenților lotului lui Alon Hazan.

Dacă-i clar că Gloukh et Co. nu se lasă, ci se mobilizează la maximum, întrebarea e în ce măsură vor reuși ei să-și atingă scopul? În contextul în care, după ce UEFA a refuzat să amâne pentru decembrie restanța cu Kosovo, Israelul va trebui să dispute în noiembrie 4 partide în numai 10 zile: cu Kosovo (de confirmat) pe 12, cu Elveția pe 15, cu România pe 18 și cu Andorra pe 21!

Program nu doar greu, ci de-a dreptul infernal. La granița dintre posibil și imposibil, socotind că Israel va fi în situația ingrată de a juca aceste meciuri fără spectatori și peste hotare, în Grecia ori mai degrabă în Cipru. Ca încă un impediment, 12 noiembrie nu-i dată FIFA încât forul de la Zurich să le impună cluburilor să elibereze jucătorii pentru naționale. Iar Alon Hazan a folosit pe 9 septembrie, la 1-1 de la București, nu mai puțin de 9 "străini", Glazer, Dasa, Lavi, Solomon, Gloukh, Jehezkel, Lemkin, Weissman și Fani. Cum se va descurca AH dacă Salzburg, Tottenham ori Celtic vor zice nu?!

Logic că obstacolele respective, cum se vor antrena selecționabilii de acasă printre alarmele aeriene?!, îi avantajează pe adversarii Israelului din grupa de calificare. Automat, și pe "tricolori", să nu ne prefacem că nu înțelegem. Să nu fim ipocriți!

Ceea ce nu înseamnă însă că bătălia e deja câștigată. Nu e și nici ușoară nu se anunță. 


Comentarii (34)
ionelvancea74
ionelvancea74  •  22 Octombrie 2023, 05:54

Clasamentul este mincinos, suntem pe 3, nu pe 1. Adăugați și la ei punctele cu Andora și Kosovo, pe care 100%, respectiv 95% le vor câștiga. Șansa sau neșansa noastră este că avem meci direct, acolo se joacă totul.

steaua1990
steaua1990  •  21 Octombrie 2023, 14:08
Postat de jean_gabin pe 20 Octombrie 2023, 18:58

Trebuie sa fii *** ca sa iti treaca prin minte ca Burleanu si frf ar da meciul pentru ca Israelul este in razboi. Burleanu si gasca lui ar face orice pentru calificare. Numai prin prezenta la Euro s-ar mai scoate si ei in ochii suporterilor echipei nationale.

aa nu! Pai avem exemplul.ucrainei la eurovision, daca vrei sa vezi, pt unii fotbalu sau muzica e tot cam aia stai linistit! Mai ales pt astia cu idei de genul asta!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  21 Octombrie 2023, 11:35

Pe teren neutru , mergem cu "Capul de lup si coada de sarpe " ca suporteri , ii invingem , sa ne tina minte in toate veacurile de apoi ...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează