OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

S-a trezit Simona?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 16:31 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 16:35

A mai rămas puțin până când, pe 7-9 februarie, Simona Halep își va susține cauza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, de la care așteaptă reducerea suspendării pe 4 ani ori, de ce nu?, anularea acesteia. Cu toată părerea de rău, deoarece discutăm despre o compatrioată, șansele dublei câștigătoare de Grand Slam par minime.

Nu încap dubii că s-a dopat. Pașaportul său biologic atestă că a luat ce n-avea voie. O substanță interzisă. De aceea Simona va trebui să demonstreze că s-a întâmplat așa, neregulamentar, fără știința sa. Că a fost victimă, nu complice. Sarcină extrem de dificilă, dar unii zic că nu și imposibilă.

Surprinde însă, și întristează, amănuntul că în această bătălie pentru supraviețuire, care riscă să pună punct unei cariere prodigioase, Simona nu-l are alături, ca aliat, pe francezul Patrick Mouratoglou, cel care a antrenat-o în ultima perioadă activă!

Pe lângă faptul că ea însăși a declarat "N-am mai vorbit cu Mouratoglou de câteva luni!", în același registru s-a exprimat și presa din Hexagon. Una care, atenție!, obișnuiește rareori spre niciodată să ia partea unui străin în disputa cu un francez, oricine ar fi acesta.

Astfel, site-ul welovetennis a titrat "Simona Halep, absolut singură contra TAS, părăsită de clanul (sâc!) Mouratoglou", pentru ca le10sport să folosească un termen mai dur, "trahie" în loc de "lâchée". Adică trădată, nu părăsită. Chiar și L'Equipe, probabil cel mai important cotidian de sport de pe planetă, a scris despre ruptura dintre Halep și Mouratoglou, despre "Dezamăgirea campioanei față de fostul ei antrenor".

S-a trezit Simona?!
Urmează luni decisive pentru viitorul Simonei Halep / Sursă foto: Imago Images

Deși cu întârziere, se adună semne că Simona s-a lămurit că partenerul în care a investit o încredere totală, dar și o căruță de bani, se aude că-l plătea cu 20.000 de euro pe săptămână, a dat bir cu fugiții. A lăsat-o la ananghie. Nu numai că a băgat-o în bucluc, căci el și subalternii lui de la academia de lângă Nisa ce-i poartă numele i-au furnizat colagenul incriminat, dar Mouratoglou i-a întors spatele Simonei exact când constănțeanca avea nevoie mai mult ca oricând de un sprijin. Măcar de un sfat, de o încurajare.

Nu arăt cu degetul spre Monsieur Patrick dintr-un puseu de xenofobie ori dintr-un complex de inferioritate. Luați-o cum vreți, dar nu m-am simțit nicicând mai prejos decât un francez. Și nici nu mi-am închipuit vreodată că procesul Simonei s-a lungit cu lunile, 11 de la suspendarea provizorie la cea definitivă și alte 5 de la depunerea dosarului la TAS până la audieri!, din pricină că Simona e româncă. Am gândit că agenda forurilor respective e foarte încărcată și de aceea s-a tot amânat speța.

Am însă convingerea, sper că nu mă înșel, că Simona s-a trezit și a înțeles, în sfârșit, cine e Mouratoglou și cât îi poate pielea. O fi bun ca antrenor, dar ca om n-a dovedit asta.


Comentarii (22)
moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  21 Decembrie 2023, 16:40

„clanul (sâc!) Mouratoglou” ... Nea Ovi, când vrei să indici faptul că nu matale ești responsabil de folosirea cuvântului „clanul” și că doar l-ai preluat dintr-un alt citat, eu știu că se folosește latinescul „(sic!)”, care nu trebuie confundat cu românescul „sâc!” (cum ar zice nea Jiji van der Ojeer când vrea să ne facă în ciudă că, deși folosește, de mulți ani, tehnica contactării unor jucători, fix de la echipa cu care urmează să joace, nu-l sancționează nimeni!

befree
befree  •  21 Decembrie 2023, 11:08
Postat de ionmaria010540 pe 21 Decembrie 2023, 09:29

Pigmeii ăștia care vă legați de Adrian Păunescu, puneți mâna și citiți-i poeziile și terminați cu prostiile.

"În fruntea lui se află un om ca o făclie Eşarfa Tricoloră îi freamătă pe piept Istoria îl trece în cronici pe vecie El simte româneşte, e brav şi înţelept E ctitor de mândrie şi slavă preacurată În dialog cu ţara şi cu destinul ei Efigia îi este în aur încrustată În Epopeea sfântă a puilor de lei Acum, când naţiunea în strai de primăvară Va celebra prin fapte nucleul ei vital Ne vom ura din inimi, în zi aniversară: Trăiască-n veci triada Partid, Popor şi Ţară! Trăiască Ceauşescu, Erou Naţional!” (Corneliu Vadim Tudor) Citeste si eu si dupa aia treci la somn, bolsevicule. Somnul cel de veci!

befree
befree  •  21 Decembrie 2023, 11:05
Postat de ionmaria010540 pe 21 Decembrie 2023, 09:29

Pigmeii ăștia care vă legați de Adrian Păunescu, puneți mâna și citiți-i poeziile și terminați cu prostiile.

Mircea Cartarescu a surprins perfect ce-a insemnat fenomenul Paunescu in economia simbolica a socialismului lui Ceausescu, in acea orgie propagandistica atat de prelnica lichelelor, canaliilor si lacheilor: „La sfarsitul anilor ’70, daca puneai in priza fierul de calcat, Paunescu vorbea si acolo, aproape la fel de mult ca si Ceausescu insusi. Caci destinul acestor doi oameni atat de asemanatori se impleteste inextricabil. Fara comunism si Ceausescu, Paunescu n-ar fi existat, asa cum parazitii sunt foarte specifici in alegerea gazdei. Cand revista „Flacara” nu l-a mai incaput, Paunescu a inventat cenaclul cu acelasi nume. Cenaclul Flacara a fost bucatica de zahar a propagandei ceausiste. A fost megafonul comunismului romanesc. Paginile ziarelor oficiale se umpleau, din cand in cand, de cearsafuri de poeme, cand despre Tovarasul, cand despre Tovarasa, poeme ce tasneau ca dintr-o fantana nesecata din pana bardului. Noi i-am citit cu nesat pe Nichita Stanescu, pe Dimov sau pe Sorescu, dar Paunescu facuse o asemenea cocina din propria viata, ca si dintr-a noastra, incat n-am mai avut rabdarea sa prefiram tone de gunoi ca sa gasim intre ele cateva poezii adevarate.”.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează