OPINII  »  EDITORIAL

Șoarecele și pisica

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 15:58 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 18:13

Se aude insistent că s-ar pregăti fuziunea celor două echipe craiovene, Universitatea și FCU, subiect căruia Prosport i-a dedicat recent un spațiu amplu. Un asemenea demers chiar n-ar trebui să surprindă. Deranjat de divizarea orașului în tabere a căror rivalitate creează tensiuni, uneori și încăierări, edilul Lia Olguța Vasilescu ar vrea ca părțile să se împace și urbea de pe Jiu să fie scutită de tulburări. Firește, liniștea e visul oricărui primar.

Nu numai atât. Ambițioși și plini de orgoliu, oltenii sunt totuși conștienți că decât să ai două formații fără șanse la titlu, mai bine să ai una singură, dar mai bună, mai puternică. Într-acolo ar duce fuziunea, nu?

Problema e dacă și în ce măsură clubul lui Rotaru și cel al lui Mititelu ar fi dispuse să asculte de Primărie? Practic, de energica Olguța. În ciuda personalității investitorilor amintiți, obișnuiți să-și impună propriile puncte de vedere, aș înclina spre un răspuns pozitiv la întrebarea de mai sus. Mă și explic.

De acord că Rotaru nu ia bani direct de la Primărie. Primește însă sponsorizări de la firme legate de ea, unele care, trebuie spus, nu și-au respectat întotdeauna angajamentele asumate. Ceea ce-ar fi determinat, murmură vocea străzii, o oarecare răceală între Rotaru și Olguța. Rotaru neagă însă ferm orice conexiune cu Primăria.

Șoarecele și pisica

La rându-i, Mititelu nu mai poate juca rolul răzvrătitului de odinioară. Rebelul trebuie că s-a vindecat după ce a înțeles ce riscant e să înoți împotriva curentului. Deși pe cai mari, cu proprietăți imobiliare de ordinul zecilor de milioane de euro, inclusiv o bază sportivă (în lucru) de 8 hectare evaluată spre 10 milioane, Mititelu e în continuare la mâna Consiliului Local. Care trebuie să emită avizele și autorizațiile necesare proiectelor sale. Acte amânate sine die, în perioada în care Mititelu s-a aflat în dizgrație, amânate ori chiar refuzate.

Mai e de adăugat că ambele echipe costă bani mulți, foarte mulți. Sunt greu de întreținut la un standard competitiv. Mititelu a recunoscut că în medie pierde anual cam două milioane de euro, pasiune costisitoare, nu glumă! Rotaru a sugerat c-ar intenționa să vândă, rezultând că nici Universitatea nu-i pe plus. În câștig. Concluzia e, mă pripesc?, că fuziunea ar putea reprezenta o soluție. O eliberare.

Altfel, fiecare dintre patroni joacă tare și stă cu ochii pe celălalt. Într-un moment în care se zvonește că l-ar atrage ideea de a investi la Petrolul, unde l-ar fi și trimis pe Marian Copilu "la înaintare"!, Rotaru caracterizează varianta fuziunii drept "O discuție fără sens". Nici Mititelu nu coboară garda, considerând unirea "imposibilă". Precizând că, din pricina galeriilor care se au ca șoarecele cu pisica, "Ea nu se va face nici acum, nici niciodată!". Între altele, deoarece nu uită, a declarat-o și la "Prietenii lui Ovidiu", că "Rotaru a încercat să mă omoare".

El uită însă vorba veche și înțeleaptă care îndeamnă ca niciodată să nu spui niciodată. Never say never. Cu alte cuvinte, Olguța și adepții fuziunii mai au de așteptat. Numai Dumnezeu știe cât, Rotaru și Mititelu pare-se că nu.

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Comentarii (54)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Mai 2023, 17:29

...daca vrem o echipa foarte buna in Craiova sa castige titlu an de an ...trebuie sa gasim un om cu bani dar cinstit care vrea sa investeasca in fotbal ...cunosti asa ceva?...sa presupunem prin absurd ca l am gasi ...el trebuie sa puna antrenori saebi sau croati sau din fosta Yugoslavie pe care sa i plateasca pentru munca lor incepand cu 2 000 de E la copii sub 8 ani si apoi sa creasca progresiv pentru grupele mari ...selectia se va face in Oltenia si fosta Yu ...se vor selectiona copii cu parametrii fizici adecvati pentru fotbal ...echipa mare trebuie sa aiba salarii platite la zi si cel mai mic sa fie 10 000E...mai am si alte idei ...dar unde gasim afacerist cinstit care este dispus sa riste 50 mili E...

bimbi79
bimbi79  •  20 Mai 2023, 20:33

Se aude insistent că s-ar pregăti fuziunea celor două cotidiene prosport si gsp, subiect căruia Prosport i-a dedicat recent un spațiu amplu.

10iul73
10iul73  •  20 Mai 2023, 13:03
Postat de Andama pe 19 Mai 2023, 17:28

Nu este posibil asa ceva!! Csu nu are legatura cu Universitatea Craiova, este o echipa fara identitate...promovata politic direct in liga a-2-a, nu poate FC Universitatea Craiova sa faca fuziunde cu “Nimic=CSU”

Este părerea ta,noi astea ,câteva zeci de mii de suporteri credem altceva...deci cine este Univ Craiova?Orașul a decis,demult..

Vezi toate comentariile (54)
Comentează