OPINII  »  EDITORIAL

Teologia lui Guardiola

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 16:20 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 16:21

Sper să nu mai văd așa ceva! Sau, dacă aș fi interist, să nu mai pățesc așa ceva! Din păcate, nu va fi așa. Fotbalul a insistat iar să confirme că e un ospiciu cuplat cu un cazinou de jocuri de nenoroc.

Man City merita să câștige Liga Campionilor, nu și finala ei. Acest paradox stupid a devenit posibil pentru că, de fapt, în același meci, Inter a jucat finala, iar City a repetat psihodrama anilor de neputință cu trofeul pe masă.

City a intrat în teren în calitate de cameră de ecou a obsesiilor neîmplinite ale lui Guardiola. Încă o dată fără Liga Campionilor? Cea mai bună echipă a lumii a pasat ca prin vis, placată de o prudență și de o apăsare vecine cu paralizia. 

Dat fiind că nu căra după ea anxietăți și nevroze, Inter a ajuns la un milimetru de victorie. Cine s-a opus? O alianță bizară, pro-City, între perfecțiune și absurd.

Mai întâi, perfecțiunea: capodopera lucidă din șutul lui Rodri, direcționat spre gol, într-un careu populat de șapte locuitori. Apoi, absurdul, adică apariția cinică a neșansei.

Nimeni nu va putea explica vreodată de ce Inter a ratat în trei situații care n-ar fi fost o problemă pentru un vârf orb, cu picioarele în lanțuri. Orice ipoteză tehnică e nelalocul ei. Ceva s-a opus, hotărând că Inter are dreptul, dar n-are voie să înscrie.

Guardiola, mare inițiat în practicile iraționale ale fotbalului, a înțeles cu precizie ce s-a întâmplat. Cuvintele lui sunt cel mai scurt și mai profund rezumat al finalei: „Scria în stele că trebuie să câștigăm!”.

Teologia lui Guardiola
Pep Guardiola/ foto Imago Images

Cu precizarea că verdictul a fost scris de o mână fermă și grăbită, în trecere spre alte sentințe care decid anapoda fericirea sau durerea.

Intuiția lui Guardiola a fost confirmată independent de pacienți. Jucătorii lui City și-au declarat repetat, după meci, impotența plenară. În cuvintele nemuritoare ale lui Jack Grealish: „Eu am jucat ca o cizmă! Îi mulțumesc lui Guardiola că m-a crescut și m-a făcut alt fotbalist". În sfârșit, după John Stones: "Eu am fost de rahat / I played shit! Guardiola e un geniu!”.

Cum am văzut, Guardiola, cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor, s-a dat la o parte și a arătat spre cer. Teologia lui Guardiola e impecabilă.


Comentarii (9)
Poliakov
Poliakov  •  15 Iunie 2023, 18:33

Bun, au cistigat...Dupa ce distrugi Realul, parca e corect asa. M-a impresionat Inter! Singura eroare (...parerea mea) a fost introducerea lui Dzeko din primul minut. Cred ca era mai bine ptr un jucator de 37 ani sa fi intrat in repriza secunda, in locul lui Lukaku, un ratangiu compulsiv, la egalitate cu Vinicius jr si Dembele.A fost invers...Halaand nu marcat,spre bucuria lui Guardiola, caruia nu-i plac vedetele care iau primplanul. El, Guardiola, e primplanul!! Ce sa zic,felicitari...

Crristiro
Crristiro  •  15 Iunie 2023, 14:56

"Nimeni nu va putea explica vreodată de ce Inter a ratat în trei situații care n-ar fi fost o problemă pentru un vârf orb, cu picioarele în lanțuri. Orice ipoteză tehnică e nelalocul ei. Ceva s-a opus, hotărând că Inter are dreptul, dar n-are voie să înscrie." - explicatia se numeste Lukaku. Nu este prima oara. In meciul Belgia vs Croatia de la mondial, a ratat de 3 ori din careul mic, golul ce ar fi calificat Belgia. Nu are ce cauta pe teren intr-o finala de liga campionilor.

danglumetu
danglumetu  •  15 Iunie 2023, 11:46

''Cum am văzut, Guardiola, cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor, s-a dat la o parte și a arătat spre cer. Teologia lui Guardiola e impecabilă.'' absolut aiuritoarea afirmatia, guardiola e cel mai mare antrenor de club dintre cele cu buget (aproape!) nelimitat, nici decum nu e dumitru staniloaie al fotbalului!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează