OPINII  »  EDITORIAL

Viitorul gol al lui Eriksen

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 11:22 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 11:22

După întâlnirea din 2013, Daniel Engelbrecht s-a obișnuit să meargă la antrenament pregătit de înmormântare. Propria înmormântare. 

În 2013, Stuttgarter Kikers a jucat acasă cu Rot-Weiss Erfurt. Când și-a venit în simțiri, Engelbrecht a aflat că e fotbalist, joacă în liga a 3-a și a avut un atac de cord. Medicii l-au operat de patru ori și i-au pus lângă inimă un înger electric. Viața lui Engelbrecht atârnă de un DCI (Defibrilator Cardiac Implantabil).

DCI l-a salvat de trei ori, la antrenamente și în meciuri oficiale. De fiecare dată, declanșat de un ritm cardiac suspect, DCI a emis un șoc electric. Dar, la fiecare meci și antrenament, același gând revine cu o întrebare rece: data viitoare va funcționa?

Din câte spune, Christian Eriksen nu are asemenea gânduri. Încă. Celula daneză directoare la Brentford (Thomas Frank - antrenor) i-a ușurat un contract și Eriksen va reveni, după doi ani, în Premier League. Eriksen e hotărât să prindă naționala daneză la Mondialele din Qatar. 

Brentford nu știe când și cât va juca Eriksen. Fișa medicală e confidențială. Tot ce e de bănuit despre viitorul lui Eriksen vine de la Engelbrecht și trăirile lui. 

Viitorul gol al lui Eriksen
Christian Eriksen, foto: Imago

De la el am aflat că fiecare intrare în teren începe cu gândul la DCI. Și că adversarii au ajuns să îl ferească umanitar-politicos. Și că familia îl suna după fiecare final: e la vestiar sau la spital? Sau...

Christian Eriksen pare sigur sau măcar speră că va depăși toate întrebările și îngrijorările. Dar asta depinde de DCI. Ciudat. Fiecare meci va fi dublat de o partidă de ruletă supravegheată de un crupier electronic. Poate va ieși bine. Dar, așa cum a aflat obscurul Engelbrecht, nu poți juca prea mult timp fără să fii stăpân pe propriul corp.

De fapt, Engelbrecht a mai marcat o dată și gata. A înțeles că asta își dorea. O dată, o singură dată, bucuria golului. Mai mult ar fi fost prea mult. 


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează