OPINII  »  EDITORIAL TRU

Tot sub Guardiola

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2023 12:19 / Actualizat sambata, 27 mai 2023 12:20

Despre o echipă care a ajuns la apogeu și care împinge fotbalul dincolo de limitele perfecțiunii

Impresia conform căreia titlul a fost decis după ce Arsenal a ratat finish-ul e o iluzie optică. Arsenal a făcut cel mai bun sezon al epocii post-Invincibles, dar măreția strivitoare etalată de City micșorează până și cei mai iluștri adversari. Real, Bayern și Liverpool sunt martori.

Răspunsul e unul singur

Prin urmare, există o problemă în cel de-al treilea titlu consecutiv câștigat de City, iar numele ei e o întrebare: cum e posibil?

Tot sub Guardiola
Ultima bornă pentru Pep Guardiola este încă un trofeu Champions League. Primul după o secetă de peste un deceniu și după era Barcelona

Peste câteva săptămîni, când City va defila pe lângă United și Inter câștigând Tripla, întrebarea va fi reformulată, fără să-și schimbe conținutul: e City cea mai mare echipă a tuturor timpurilor? Răspunsul e: Guardiola.

Cei care au spart piața

City a fost nu numai creată, ci și re-creată de Guardiola. În ianuarie 2023, City era călcată în picioare de năvălitori sosiți din Brentford.

În februarie, City primea o hârtie oficială conținând 115 capete de acuzare, pentru tranzacții financiare abuzive. Sheikh Mansour "City" spărsese demult piața, dar nu se mai putea opri.

Echipa care a distrus Premier League

Pe 10 februarie, Guardiola a răspuns numindu-și echipa o "trupă de flori" și promițând o cu totul altă echipă. Formată din aceiași jucători. E echipa care a distrus Premier League și e pe punctul de a anexa Europa, după ce l-a concediat pe venerabilul Ancelotti.

Exact și insuficient

Secretul? Din acest punct începe o discuție care poate consuma tot ce a mai rămas liber pe net și netăiat în păduri. Ipotezele stau la coadă. Prima spune, pur și simplu, că Man City e cel mai bogat club din lume și are cel mai bun vârf și mai bun mijlocaș din lume. Exact și insuficient.

PSG și United au cheltuit tot atât sau mai mult. Haaland a fost anihilat de Rudiger, la Madrid, iar Gundogan a clacat vreme de 3 luni, până în martie 2023.

Imperiile lui Pep

Cu toate astea, City a desființat însăși ideea de competiție. A făcut din Premiership și Champions League două lacuri navigabile cu pluta și din nenumărate meciuri procese cu sentința dinainte cunoscută. Ceva diferit de bani, dar aliat cu ei trebuie să explice această stare de perfecțiune complet anormală.

Așa cum vom vedea săptămâna viitoare, în următorul articol dintr-o serie neconcludentă de o sută, City e apogeul care împinge spre punctul terminus al fotbalului. Așa cum a fost Barca. Tot sub Guardiola. 

Tot sub Guardiola
City a cucerit al 9-lea titlu de campioană a Angliei din istoria clubului

Comentarii (20)
serbanhs
serbanhs  •  28 Mai 2023, 09:21

Grețos...

serbanhs
serbanhs  •  28 Mai 2023, 09:21

Grețos...

fibra
fibra  •  28 Mai 2023, 08:07

INTER! Sa rastoarne toate pronosticurile.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează