OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Lacrimile lui Huja

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 15:18 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 15:48

Succesul cu 3-1 realizat de Petrolul pe "Oblemenco", autoritar, a venit să confirme creșterea de formă a echipei prahovene. Ascensiunea ei. Drept urmare, cred că pot scrie că Hermannstadt și Petrolul, ajunse pe locuri de play-off în momentul de față, reprezintă revelațiile actualei stagiuni. Surprizele ei plăcute. De aici concluzia că ele și antrenorii lor, Marius Măldărășanu și Florin Pârvu, merită mai multă atenție. Dacă vreți să interpretați această frază și în sens autocritic, nu vă împiedică nimeni.

De aceeași vârstă, 48 de ani, cei doi tehnicieni se transformă, de n-au și făcut-o, din promisiuni în certitudini. În soluții. Deși recomandat de două prezențe în națională, Măldă are nouă, Pârvu e mai puțin cunoscut. Asta și din pricină că, după ce a evoluat ca mijlocaș în peste 100 de meciuri pentru Petrolul, dar și în tricoul lui Dinamo, FP a jucat și a antrenat o perioadă în China. La Henan Jianye, de unde s-a întors la Ploiești, de data asta pe bancă, în 2023. Cine l-a adus a ales inspirat, de acord?

Altfel, finalul duelului din Bănie, dominat clar și câștigat la fel de oaspeți, a stârnit o mare emoție. Deoarece, introdus în minutul 75, stoperul Marian Fernando Huja, portughez din părinți români, a izbucnit în hohote de plâns în clipa în care a reușit să marcheze, în prelungiri, ultimul gol al partidei. Cel de 3-1. Totodată însă, și primul său gol în SuperLigă.

Lacrimile lui Huja
Marian Huja a marcat în primul meci după ZECE luni și a izbucnit în plâns

Evident că "găzarii", titularii și rezervele, s-au repezit să-l îmbrățișeze. Să-i împărtășească bucuria, știind că Huja a revenit duminică pe gazon după o accidentare teribilă, suferită în ianuarie curent. O ruptură de ligamente la genunchiul stâng care a necesitat o complicată intervenție chirurgicală și o îndelungă recuperare, ele ținându-l departe de teren, iată, timp de 10 luni.

Cât despre Universitatea, ea ar fi urcat pe podium în caz de victorie, dar a dezamăgit crunt. Din care motiv, justificat, cei peste 12.000 de spectatori, exceptând o entuziastă galerie sosită de la Ploiești, nu s-au abținut să strige "Demisia!" și "Să vă fie rușine!". Cu o sumedenie de mâini moarte, Screciu, Ndong și Markovic inexistenți, ba și A. Ivan și Baiaram (introduși pe parcurs), Craiova n-a arătat nimic. Dezorganizată, haotică, fără suflu și idei, s-a lăsat depășită la toate capitolele.

Indiscutabil că varianta cu Papură antrenor, la care Mihai Rotaru a recurs iarăși din dorința de a avea un control total, inclusiv în chestiuni tehnice, nu se potrivește. E ca un mariaj care șchioapătă. Nu-i în măsură să rezolve problemele unei formații capricioase, probabil nici atât de valoroasă cum se pretinde. Probă că absența lui Bancu o dă peste cap, o bagă în ceață.

Din păcate însă, meteahna patronilor de a numi ca antrenori oamenii lor de încredere, de casă ori amândouă, docili, cuminți, ascultători, pare o boală grea la Craiova. De nevindecat. Pare ori, și mai rău, chiar e. 


Comentarii (16)
parachioara5
parachioara5  •  24 Octombrie 2023, 19:40
Postat de jean_gabin pe 24 Octombrie 2023, 10:18

La cat de slab jucati si ce aere aveti si locul 4 incepe sa fie prea mult Doar Mitrita va mai tine la linia de plutire cand lipseste Bancu.

...da ...ce ti pasa tie si lui nea Ovi de noi ...vedeti va de fcsb ul vostru iubit care o sa piarda iar titlu ...

ali.bec
ali.bec  •  24 Octombrie 2023, 13:51
Postat de jean_gabin pe 23 Octombrie 2023, 17:37

Beeei dan glumetu n-ai vrea tu sa le spui ziaristilor despre cine, cand si cum sa scrie.. Poate crezi ca esti la birtul comunal si ii ceri ospatarului o plachie de peste. Vezi cele 5-6 articole aparute in gsp despre Bobby Charlton si taci.

Tot off-topic, dar foarte potrivit: La Mulți Ani Christoph Daum cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Cu acea comparație cu hârtia de împachetat pești și-a meritat toți banii și toată stima!

jean_gabin
jean_gabin  •  24 Octombrie 2023, 10:18

La cat de slab jucati si ce aere aveti si locul 4 incepe sa fie prea mult Doar Mitrita va mai tine la linia de plutire cand lipseste Bancu.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează