SPORTURI  »  ALTELE  »  PREMIERE

VIDEO Premiile medaliaților de la Europene, mărite cu 50% » Cât vor câștiga sportivii români

Articol de GSP - Publicat marti, 23 august 2022 11:22 / Actualizat marti, 23 august 2022 13:55

Sportivi medaliați la Campionatele Europene de la Munchen au fost primiți azi de premierul Nicolae Ciucă, la Guvernul României.

Alături de Mihai Covaliu, președintele COSR, Elisabeta Lipă, președintele Federației de Canotaj, și alți reprezentați ai federațiilor, sportivii români au fost felicitați și premiați de Premierul României.

„Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun”» Cum reacționează David Popovici când e acuzat că se dopează + „Trebuie să se știe unde dorm în fiecare seară, unde sunt”
ÎNOT
„Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun”» Cum reacționează David Popovici când e acuzat că se dopează + „Trebuie să se știe unde dorm în fiecare seară, unde sunt”

Premii mai mari pentru sportivii medaliați la Campionatele Europene 

În discursul său, Nicolae Ciucă a anunțat că în una din următoarele ședințe de Guvern va aloca o creștere cu 50% a premiilor pentru sportivii medaliați. 

„După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii, bucurie și emoție pentru că am văzut din nou drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg. 

Am ascultat cu toții, de acasă, imnul României de mai multe ori și, în felul acesta, recunoașterea pe care o meritați pe deplin cred că reprezintă felicitările pe care noi, astăzi, vi le adresăm în semn de apreciere și considerație pentru ceea ce ați făcut pentru țară.

Se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Așa este, datorită rezultatelor și nivelului vostru de ambiție, datorită eforturilor reușiți să duceți numele României, să duceți simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru asta, în numele guvernului și în nume personal, vă mulțumesc și exprim încă o dată recunoștința și aprecierea.

Şi pentru că rezultatele trebuie răsplătite, am avut o analiză la nivel guvernamental, am discutat împreună cu domnul secretar general, cu Ministerul Finanțelor și am luat decizia ca, în următoarea ședință de guvern - nu cea de mâine, pentru că timpul este foarte scurt - să majorăm premiile care vă sunt acordate prin HG 1447/2007, cu 50%, și este un gest cât se poate de firesc, în baza resurselor pe care le avem”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premiile oferite medaliaților

 Premiu inițialPremiu după majorare
Aur37.000 lei55.500 lei
Argint22.000 lei33.000 lei
Bronz15.000 lei22.500 lei
Locul 44.500 lei6.750 lei
Locul 54.000 lei6.000 lei
Locul 63.000 lei4.500 lei

Nicolae Ciucă: „Vom găsi soluții ca să vă sprijinim”

Nicolae Ciucă le-a promis sportivilor că va încerca să le îmbunătățească infrastructura și condițiile de pregătire de care beneficiază în acest moment.

Am avut întâlniri cu președintele Comitetului Olimpic și de fiecare dată am discutat problemele și neajunsurile legate de partea administrativă care să asigure pregătirea pentru competiții la cel mai înalt nivel. Sunt programe și angajamente la nivel guvernamental, la nivelul Comitetului Olimpic, astfel încât să putem să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivel de comitet, atât la nivel de federații, precum și la nivel de unități administrative. 

În calitate de premier, nu pot decât să îmi asum în continuare decizia ca împreună cu guvernul să găsim cele mai bune modalități pentru a putea să sprijinim toate aceste eforturi pentru a crea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ține de responsabilitatea noastră, de responsabilitatea Comitetului Olimpic, să se concretizeze într-o infrastructură de pregătire mai bună și, nu în ultimul rând, să continuăm acest dialog și lucrul împreună, astfel încât Strategia națională pentru sport să poată să fie agreată și aprobată în cel mai scurt timp.

VIDEO Sportivii medaliați la CE, premiați la Guvern

Românii la Campionatele Europene în 2022

Aur

Andreea Analupte (cat. 55 kg)
David Popoviciînot (100 și 200 metri liber)
Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescucanotaj (dublu rame)
Marius Cozmiuc, Sergiu Bejancanotaj (dublu rame)
Ancuţa Bodnar şi Simona Radişcanotaj (dublu vâsle)
Ionela Cozmiuccanotaj (simplu vâsle, categorie uşoară)
Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanucanotaj (8+1 feminin)
Bianca Ghelberatletism (aruncarea ciocanului)
Cătălin Chirilăkaiac-canoe (canoe simplu 1.000 metri)
Bernadette Szocstenis de masă (dublu feminin)
Constantin Popovici sărituri de la înălțime

Argint

Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescutenis de masă (dublu mixt)
Elizabeta Samara, Andreea Dragomantenis de masă (dublu feminin)
Cătălin Preda sărituri de la înălțime

Bronz

Alina Vuc lupte (cat. 50 kg)
Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereşcanotaj (patru rame feminin)
Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehacicanotaj (patru rame)
Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enachecanotaj (patru vâsle masculin)
Adina Diaconutenis de masă (dublu feminin)
Cătălin Chirilă kaiac-canoe (C-1 500 m)

Citește și:

Lipsă de interes! Cătălin Chirilă, fără primire oficială la Otopeni după medaliile de la Campionatul European
CAMPIONATELE EUROPENE
Lipsă de interes! Cătălin Chirilă, fără primire oficială la Otopeni după medaliile de la Campionatul European
Bernadette Szocs, victorie de colecție în fața legendei de 59 de ani + românca s-a oprit în „sferturi”
TENIS DE MASĂ
Bernadette Szocs, victorie de colecție în fața legendei de 59 de ani + românca s-a oprit în „sferturi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează