SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE NAȚIONALE DE NATAȚIE DE LA OTOPENI

FOTO David Popovici a ajuns la 6 titluri la actuala ediție a CN: victorie și la 100 de metri fluture » Record național stabilit de Aissia Prisecariu

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 19:00 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 20:20

David Popovici (18 ani) a ajuns la șase titluri la actuala ediție a CN de natație. Astăzi, sportivul legitimat la CS Dinamo a triumfat și în proba de 100 de metri fluture. 

David Popovici, aur și la 100 de metri fluture

David Popovici a cucerit titlul național și în proba de 100 de metri fluture masculin. A încheiat cursa în 52,30 secunde și i-a devansat pe Daniel Cristian Martin și pe Denis Laurean Popescu. Pentru Popovici este al șaselea titlu la actuala ediție a CN de natație.

David Popovici a ajuns la 6 titluri la actuala ediție a CN: victorie și la 100 de metri fluture » Record național stabilit de Aissia Prisecariu

Cine spune că nu e obosit în ultima zi de concurs minte. Din nou, vă mulțumesc că ați venit. Datorită vouă reușim să performăm. Știu că am foarte mulți prieteni și apropiați în tribună. Ei sunt acolo, în miezul inspirației și motivării mele. Vreau să văd de ce sunt în stare, nu doar la 100 și 200 metri liber. 

Vreau să fiu un înotător cât mai complet. Pentru JO trebuie să îmi calculez și mai bine programul. Voi merge la JO și sunt destul de sigur că am baremul B și pentru celelalte probe. Mai am o ștafetă astăzi, va fi greu, dar e important să nu te minți că va fi ușor. O să fie greu!
- David Popovici

Vlad Stancu e campion la 1.500 metri

Vlad Stancu a cucerit titlul național în proba de 1.500 de metri. Sportivul legitimat la CSA Steaua a încheiat cursa în 15:22,45, departe de urmăritori. Podiumul a fost completat de Andrei Theodor Proca (16:05,94) și de Nandor Nagy (16:06,40).

A fost o cursă echilibrată, mă așteptam la timpul ăsta. E complicat să păstrezi ritmul când înoți singur. E mult mai bine în competițiile internaționale. Sunt mulțumit pentru stadiul de pregătire în care mă aflu. Nu mă grăbesc, am foarte mult timp la dispoziție pentru calificarea la Paris. 

400, 800 și 1500 metri sunt probele favorite. Vreau să mulțumesc publicului, mă bucur că au venit să ne vadă. Urmează o perioadă de pregătire, apoi concursurile din vară. Nu voi avea vacanță, doar o zi liberă
- Vlad Stancu

Aissia Prisecariu, record național la 200 de metri spate

Aissia Claudia Prisecariu a cucerit titlul național în proba de 200 de metri spate feminin, stabilind și un nou record național, cu timpul 2:12,47.

Podiumul probei de 200 de metri spate feminin:

David Popovici a ajuns la 6 titluri la actuala ediție a CN: victorie și la 100 de metri fluture » Record național stabilit de Aissia Prisecariu

Programul probelor din această seară: 

  • 200m spate fem. - finale;
  • 200m spate masc. - finale;
  • 100m fluture fem. - finale;
  • 100m fluture masc. - finale;
  • 1500m liber fem. - seria rapida;
  • 1500m liber masc. - serii rapida;
  • 4 x100m mixt fem. - serii contracronometru;
  • 4 x100m mixt masc. - serii contracronometru.
MM Stoica a răbufnit după ce a văzut primul penalty primit de Farul cu Craiova: „La noi nu s-a mers la VAR!”
FARUL - CSU CRAIOVA 3-2
MM Stoica a răbufnit după ce a văzut primul penalty primit de Farul cu Craiova: „La noi nu s-a mers la VAR!”

Campionatele Naționale de seniori, juniori și tineret au ajuns la ultima zi, cea care aparține probelor de 200 metri spate, 100 metri fluture și 1500 metri, masculin și feminin. David Popovici a bifat a șasea zi de concurs consecutivă, de data aceasta el evoluând în proba de 100 m fluture. 

„S-a adunat oboseala, nu pot să mint, nu sunt robot, extraterestru. Sunt doar un băiat care înoată repede și se acumulează și oboseala”, a spus David Popovici sâmbătă seară, după ce o mie de oameni l-au aplaudat cald și admirativ în urma victoriei de la 100 metri liber.

A doua ediție de Jocurile Olimpice

Campionul mondial, european și recordman mondial la 100 metri liber, Popovici a câștigat sâmbătă seara a cincea medalie de aur la această ediție a CN. El a înregistrat un timp de 47,61 s. Totodată, înotătorul în vârstă de 18 ani a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, a doua sa participare la o astfel de întrecere, după cea de la Tokyo, unde s-a clasat pe poziția a patra la 200 m liber și pe 7 la 100 m liber.

+8 FOTO

Duminică dimineață, David s-a întors în bazin în fața unei audiențe mai modeste, formată în mare parte din sportivi, antrenori și părinți. El a luat startul în cea de-a doua serie, unde a fost repartizat pe primul culoar, înotând cele două lungimi de bazin în 54,89 s. La finalul celor 15 serii, Popovici s-a clasat pe locul al treilea , după Daniel Martin, 53, 58 s și Laurean Popescu, 54, 72 s.  

De ce evoluează David Popovici la fluture?

„Participând în cât mai multe probe mă ajută să experimentez și să mă extind. Sunt încă tânăr și nu vreau să mă blochez pe o singură probă. Așa că profit de astfel de competiții, cu o miză nu atât de mare, și sper ca în viitor sau în cel apropiat să pot să concurez și la competiții cu o miză mai mare", a spus David Popovici.

Finalele A, B și C la 100 metri fluture încep în această seară în jurul orei 18:36, ultima sesiune a CN având ora de start 18:00 David Popovici a câștigat la CN de la Otopeni probele de 50 metri liber, 100 metri spate, 50 metri fluture, 400 metri liber și 100 metri liber.

Citește și alte știri:

Florin Răducioiu a analizat lupta la titlu din Superliga: „FCSB nu merită să devină campioană” + „Echipa cu cele mai mari șanse”

Scandal uriaș după Real - Villarreal! Valverde i-a dat un pumn în față unui adversar în parcarea stadionului

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
ValentinCoroja1967
ValentinCoroja1967  •  09 Aprilie 2023, 15:46

Nu vă mai mirați așa că e în finala la orice probă la CN de înot. In Romania căștigă la orice probă în care concurează mai puțin, probabil la cele lungi. este singura excepție de la natație. Restul sunt slabi, din păcate

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Aprilie 2023, 12:53

...un sportiv ...urias ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează