SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC - CANOE

Fără aur » Mihalachi şi Dumitrescu se întorc de la CE fără să fi urcat pe prima treaptă a podiumului

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 16 iunie 2013 20:45

Kaiac-canoe. Victor şi Alex au cucerit ieri argintul la canoe dublu, 500 de metri, după ce sîmbătă au luat bronzul la 1.000 de metri. Zestrea delegaţiei României a fost îmbogăţită şi de bronzul cucerit de Roxana Borha şi Iuliana Ţăran la kaiac dublu, 200 m.

În trei ani au adunat şase medalii de aur la Europene şi Mondiale. În afară de Jocurile Olimpi ce de la Londra, de fiecare dată s-au întors de la competiţiile majore cu cel puţin o medalie de aur. Nu va fi cazul şi acum, cînd canoiştii Victor Mihalachi şi Alex Dumitrescu nu au urcat pe primul loc la Campionatele Europene din Portugalia. Însă nu se întorc cu barca goală. Sîmbătă au luat bronzul pe distanţa de 1.000 de metri, iar ieri au înjumătăţit metrii şi au sporit strălucirea medaliei, cîştigînd una de argint.

Cei doi au schimbat ieri şi costumele cu care au concurat, alegînd unele în culorile steagului României. Au pornit decişi, dar după primele pagaie date, ruşii Korovaşkov şi Ştil erau în frunte. La jumătatea distanţei lucrurile stăteau la fel, Rusia pe primul loc, România pe 2.

Pînă la finalul cursei diferenţa dintre cele două bărci a crescut, iar românii au luat argintul. Alex a întins mîna spre Victor şi s-au felicitat, nu e medalia pe care şi-o doreau, dar e medalie, a opta la Campionatele Europene. Din 2010, din Spania, ei nu au mai coborît de pe podium pe distanţele de 500 şi 1.000 de metri.

România a mai cucerit ieri două medalii de bronz în Portugalia. Prima a fost adusă de fetele din kaiacul de doi, în proba de viteză de 200 de metri. Roxana Borha şi Iuliana Ţăranu au terminat pe trei cursa cîştigată de unguroaicele Katalin Kovacs şi Nataşa Janic. Iar cea de-a doua de Florin Comănici în canoe pe sitanţa de 5.000 de metri. România a încheiat la această ediţie a CE cu 6 distincţii.

Medaliile României la CE din Portugalia

2 de argint
Victor Mihalachi, Alex Dumitrescu Canoe 2, 500 m
Iosif Chirilă, Cătălin Costache, Gabriel Ghioca şi Florin Comănici Canoe 4, 1.000 m

4 de bronz
Irina Lauric, Bianca Pleşca Kaiac 2, 1.000 m
Victor Mihalachi, Alex Dumitrescu Canoe 2, 1.000 m
Roxana Borha, Iuliana Ţăran Kaiac 2, 200 m
Florin Comânici Canoe 1 5.000 m

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
s0ny18
s0ny18  •  17 Iunie 2013, 10:10

Nu stiu ce sa zic.... trebuie felicitati pentru medalii (avand in vedere ca sportul romanesc este in moarte clinica si doar asemena sportivi mai ne aduc si noua medalii) Insa trebuie putin sa punctez .... Personal aveam asteptari mai mari de la cuplul Mihalachi - Dumitrescu , macar un aur! dar si argintul este bun! cu timpul sper sa devina si mai puternici.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează