SPORTURI  »  ALTELE  »  CE HALTERE

Halterofilii noştri s-au întors încărcaţi de medalii » De nota 10

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2011 23:05

Românii s-au întors ieri cu zece medalii de la Europene. Peste două săptămîni, sportivii încep pregătirea pentru Mondiale


Răzvan Martin, Antoniu Buci, Marius Gîscan, Florin Croitoru şi Alexandru Roşu au fost eroii României la Kazan (Rusia), acolo unde s-au desfăşurat Campionatele Europene de haltere. La finalul competiţiei, cei cinci sportivi au reuşit să cucerească zece medalii. Performanţa lor este cu atît mai importantă, cu cît pentru trei dintre aceştia a fost prima competiţie majoră la care au participat.

Ieri, delegaţia României s-a întors în ţară. Plăcut surprinşi de primirea de care au avut parte la salonul oficial al aeroportului internaţional "Henri Coandă", halterofilii români au fost mai emoţionaţi în faţa presei decît în sala de concurs. "Prefer să ridic greutăţi decît să vorbesc", a spus zîmbind Gîscan, proaspătul campion european, la stilul aruncat, categoria 62 kilograme.

Vrea mai mult!
Florin Croitoru (17 ani), mezinul delegaţiei, s-a întors cu două medalii la 56 kg. Deşi s-a aflat la prima experienţă la o competiţie de seniori, Florin a declarat că îşi dorea să obţină un rezultat mai bun. "Nu am plecat cu un anume obiectiv. Ştiam că dacă voi concura la capacitate maximă, aveam şanse să urc pe podium. Nu sînt în totalitate mulţumit, dar e bine pentru început. Puteam mai mult. De acum începe munca, Mondialele bat la uşă", a spus sportivul.

Podium olimpic
În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, Antoniu Buci s-a aflat la un pas de podium. De atunci a crescut, iar rezultatele lui nu mai surprind pe nimeni, chiar dacă are de-abia 21 de ani. A urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului, la smuls şi la total (62 kg), deşi a concurat nerefăcut complet după accidentarea la spate pe care a suferit-o acum două săptămîni. Cu gîndul la competiţia olimpică din 2012, halterofilul vrea să repete performanţa şi la Londra. "M-am străduit cît am putut, mi-am dat toată silinţa, dar din cauza accidentării nu am putut să evoluez la capacitate maximă. Totuşi, sînt mulţumit. De acum toată pregătirea se axează pe calificarea la Olimpiadă, iar Mondialele din toamnă sînt primul pas", a declarat Antoniu.


Aşteptări mai mari
Mîndru de elevii săi, Petru Becheru, antrenorul lotului naţional, este satisfăcut de rezultatele cu care s-au întors din Rusia. "Rezultatele par peste aşteptări, însă dacă ne gîndim că la Olimpiadă contează doar medaliile obţinute la total, nu mai e chiar aşa spectaculos. Vreau mai mult de la ei, pentru că pot. Sportivii vor avea pauză timp de două săptămîni, apoi vin din nou la sală. Totuşi, chiar dacă nu par atît de încîntat, asta nu înseamnă că nu apreciez ceea ce au făcut acolo. Sînt zece medalii", a spus Becheru.

"Ne-am bucurat pentru toate rezultatele. Deşi este un sport individual, noi sîntem o echipă"
Alexandru Roşu

"Aceste medalii sînt un prim pas pentru viitor. Merită să fac toate sacrificiile pentru o clasare pe podium la Olimpiadă"
Răzvan Martin

Medaliile României la Euro 2011

1 aur
Marius Gîscan (62 kg) aruncat

6 argint
Florin Croitoru (56 kg) aruncat
Antoniu Buci (62 kg) aruncat, total
Răzvan Martin (69 kg) aruncat, smuls, total

3 bronz
Alexandru Roşu (77 kg) aruncat, total
Florin Croitoru (56 kg) total

CÎŞTIGURI
Marius Gîscan 7.000 lei
Alexandru Roşu 8.400 lei
Florin Croitoru 9.800 lei
Antoniu Buci 12.600 lei
Răzvan Martin 16.800 lei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta
Campionate
Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta
Doliu în fotbalul românesc » A murit Constantin Anghelache, fostul președinte de la Dinamo și Rapid
Superliga
Doliu în fotbalul românesc » A murit Constantin Anghelache, fostul președinte de la Dinamo și Rapid
5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu” care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”
Superliga
5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu” care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează