SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE CANOTAJ

Imnul s-a auzit ultima oară » Andrunache şi Susanu au luat aurul la campionatul european de canotaj

Georgeta Andrunache (36 de ani) şi Viorica Susanu (37 de ani) au cîştigat ieri ultimul aur pentru România // Foto: Cristi Preda +1   FOTO
Georgeta Andrunache (36 de ani) şi Viorica Susanu (37 de ani) au cîştigat ieri ultimul aur pentru România // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 17 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 16 septembrie 2012 22:02

Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu s-au retras oficial, ieri, din competiţiile internaţionale. Au făcut-o de pe podium, cîştigînd aurul cu barca de 8 plus 1.

Pe pista de la Varese (Italia), Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au concurat ieri ultima oară pentru România. Cîştigătoare împreună a nouă medalii olimpice de aur, Geta şi Suzi au urcat în barca de 8 plus 1. "Ştiam că va fi ultima noastră cursă şi emoţiile ne-au copleşit un pic. Nu era însă timp de lacrimi", a declarat Andrunache.

Alături de mult mai tinerele Roxana Cogianu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Andreea Boghian, Rodica Şerban, Ioana Rotaru şi cîrmăciţa Talida Gidoiu, Andrunache şi Susanu au cîştigat detaşat cursa. Au trecut linia de sosire cu 11 secunde în faţa celei de-a doua clasate, Italia, şi cu 12 în faţa britanicelor. "Victoria e victorie, dar nu ne-am putut bucura. Eşecul de la Olimpiadă a fost prea mare. Nu ăsta era obiectivul nostru sau nu numai ăsta", a spus Andrunache.

Cînd au urcat pe podium, o lacrimă a apărut în colţul ochilor. "Atunci am conştientizat că va fi ultimul nostru podium, că vom asculta pentru ultima dată imnul. E dureros, e greu, dar trebuia să se întîmple şi acest lucru", a adăugat Geta, cvintupla campioană olimpică.

Lasă barca pe mîini bune
Prima medalie de aur a fost cucerită ieri de ambarcaţiunea de doi rame, formată din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu. Cele două au cîştigat cursa de o manieră categorică. S-au desprins din start şi nu au mai putut fi ajunse de echipajele din Marea Britanie şi Croaţia, care au terminat pe doi, respectiv trei. "Sîntem fericite. E al patrulea titlu continental consecutiv în doi rame. Nu a trecut dezamăgirea legată de Olimpiadă, dar acum trebuie să o luăm de la capăt", a declarat Camelia.

Cele două au urcat două ore mai tîrziu şi în barca de patru vîsle şi le-au ajutat pe Ionela Zaharia şi Ioana Crăciun să ducă barca pe poziţia de bronz. "A fost greu, nu ne-am antrenat prea mult împreună, doar în ultimele două săptămîni. Dar e bine că a ieşit cu podium", a încheiat Lupaşcu.

Fetele de la doi vîsle, Diana Bursuc şi Adelina Cojocariu, au cîştigat şi ele medalia de bronz, fiind devansate de Belarus şi Italia.

Trag şi la "Naţionale"
"Gemenele aurului", Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, vor urca pentru ultima dată în barcă, într-o competiţie oficială, la Campionatele Naţionale de la sfîrşitul acestei săptămîni. "Nu ştiu în ce probe vom fi înscrise, dar cu siguranţă vor fi ultimele noastre curse. Ne vom retrage apoi", a declarat Andrunache.

Argint pentru băieţi
România a punctat la Europenele de la Varese şi la masculin. Barca de patru rame formată din Marius Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Pîrghie şi Florin Curuea a terminat pe doi. Românii au fost foarte aproape de aur, dar au fost întrecuţi pe ultimii metri de Grecia. "E un rezultat care confirmă faptul că nu s-au calificat întîmplător la Olimpiadă. Cu mai multă muncă pot avea rezultate şi mai bune", a spus Elisabeta Lipă.

"Rezultatele vin să demonstreze valoarea canotajului românesc. Păcat că aceste performanţe sînt umbrite de rezultatele de la Jocurile Olimpice" (Elisabeta Lipă, preşedinte FR Canotaj)

521611-medalii-europene.jpg

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
catio
catio  •  17 Septembrie 2012, 10:34

Tot respectul pentru aceste fete! Ele au reprezentat Romania cu toata cinstea si si-au cucerit pe merit locul de onoare in panteonul marilor sportivi ai tarii.

dblock
dblock  •  17 Septembrie 2012, 03:37

Felicitari fetelor, pana acum ati sacrificat tot pentru acest sport, de acum ocupati-va de vietile voastre si bucurati-va de absolut tot ce e mai frumos in ele! Respect maxim pentru ce ati adus Romaniei!

forumeer
forumeer  •  17 Septembrie 2012, 03:35

Nici un comentariu ?! Hai mai oameni buni sa le multumim, macar in mediul virtual, pt tot ce au facut pt Romania! Multumesc din inima Georgeta si Viorica pt toate medaliile pe care le-ati adus Romaniei si sper sa nu fiti dezamagite de prestatia de la JO 2012, ne-ati bucurat de suficiente ori in trecut! Felicitari pt aur si o viata cat mai frumoasa in continuare...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează