SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONAT MONDIAL

Secetă în bazin » FR Nataţie nu se aşteaptă la nici o medalie la Mondialele de la Barcelona 2013

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2013 21:09

România a trimis la CM trei sportivi, doi băieţi şi o fată. Cel mai experimentat înotător al momentului, Dragoş Agache, s-a accidentat şi nu participă la întrecerile din Spania


Ultima medalie cucerită de un înotător român la un Campionat Mondial este cea de bronz a Cameliei Potec, la ediţia din 2009, în proba de 1.500 metri liber. Şi nu va apărea alta nici în acest an. "Nataţia românească se confruntă cu o schimbare de generaţii şi nu cred că putem spera la medalii nici măcar la Rio 2016", a declarat Camelia Potec, la începutul acestei luni. În prezent secretar federal în FRN, cea mai titrată sportivă din istoria nataţiei româneşti se află deja la Barcelona în calitate de oficial.

Întrecerile de înot vor debuta duminică, iar România va avea trei reprezentanţi: Norbert Trandafir (50, 100 m liber), Alexandru Coci (50, 100 , 200 m fluture) şi Alexandra Popa (50, 100, 200 m bras). Primii doi au participat şi la JO Londra 2012, dar nu datorită performanţelor, neavînd baremul realizat, ci cu ajutorul invitaţiilor. Alexandra Popa este un nume nou pentru lotul naţional. "Este o sportivă tînără, de perspectivă, dar nu ne permitem să visăm la minuni", a declarat Ştefan Iamandi, secretarul general al FRN. Vicecampionul european Dragoş Agache a renunţat la Mondiale cu trei săptămîni înainte din cauza unei accidentări.

Locul 28 din 38
La Barcelona, întrecerile mondiale la sărituri se află în plină desfăşurare. Ieri, românca Mara Elena Aiacoboae s-a clasat pe locul 28 dintr-un total de 38 de participanţi în preliminariile de la platformă 10 metri şi nu a reuşit să se califice în semifinale.

Medalie la FOTE
Dacă la nivel de seniori înotul românesc supravieţuieşte la limita existenţei, o rază de lumină vine dinspre generaţiile mai tinere. Robert Glinţă, junior de doar 16 ani, s-a întors de la FOTE 2013 cu un bronz preţios cîştigat în proba de 100 m spate. Un alt junior, Bogdan Scarlat, s-a clasat pe locul 4 la 1.500 m liber. "Trebuie să privim spre viitor, pentru că prezentul nu arată bine", a mai spus Ştefan Iamandi.

10 medalii a cucerit România în istoria Campionatelor Mondiale de înot, dintre care două sînt de aur, una de argint şi 7 de bronz

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
dreamer123
dreamer123  •  26 Iulie 2013, 01:47

si atunci de ce se mai prezinta ?!?

sorineldumitru
sorineldumitru  •  25 Iulie 2013, 15:12

Eu sincer nu ma astept nici la vreo finala. Poate 2-3 semi-finale prin Trandafir si eventual prin Agache.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează