SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

„La 116 kg, nu prea e ușor să sari în apartament” | Alin Firfirică, aruncătorul calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Visez la momentul în care să pot concura din nou!”

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2020 12:38

Alin Firfirică s-a antrenat pe stadion după două luni de stat în izolare. Aruncătorul de disc, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, așteaptă momentul când va simți din nou emoțiile concursurilor

  • Alin Firfirică (24 de ani) a fost unul dintre primii atleți români care și-au realizat baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 
  • În septembrie, anul trecut, la un concurs în Polonia, Alin a aruncat 67,32 metri. Sportivul era în mare formă ocupând imediat locul 4 și la Campionatul Mondial de la Doha (Qatar), cu o aruncare de 66,46 metri.
  •  Închiderea sezonului și amânarea Jocurilor Olimpice nu au fost pe placul său, dar Firfirică continuă să viseze că poate urca pe podium la Tokyo, și anul viitor. 

„După două luni de stat în bloc, în izolare, cu tot felul de exerciții pe care le-am putut face, pe scara blocului sau în casă, dintr-o dată am ieșit afară. Cât am așteptat! Este bine să încep să arunc din nou cu discul , îmi era dor, voiam să văd unde mă aflu, pentru că fiind o probă tehnică, se pierde foarte mult. Ca să ajung din nou la linia de plutire sigur că voi avea de tras undeva la trei luni" 
- Alin Firfirică

Firfirică i-a deranjat pe vecini 

I-a fost foarte greu să treacă peste această perioadă, cu antrenamente în apartament. „Având 116 kilograme, nu prea e ușor să sari în apartament. Vecinii, unii dintre ei, nu sunt așa înțelegători. Când am plecat din baza de la Snagov a trebuit să îmi iau undeva la 240 de kilograme de discuri și să le urc la etajul 4, împreună cu o bară și să mă apuc în casă să lucrez. Vă dați seama că nu este același lucru ca într-o bază unde am tot felul de aparate unde să pun acea bară… cât aș putea să fac pe o canapea cu o bară împins de la ceafă sau tot felul de exerciții?! Mai mult am cărat discurile degeaba", se amuză acum Alin Firfirică.

Dor de reuniunile atletice

Alin așteaptă acum să vadă la ce concursuri va putea participa. 

„Am înțeles că finalele Campionatelor Naționale se vor ține, cu siguranță, dar încă nu se știe luna exact. Europenele de la Paris s-au amânat, Jocurile Olimpice la fel, să vedem ce o să se întâmple cu Internaționalele de la Cluj, La nivel international poate prin septembrie, octombrie sper să găsesc ceva competiții prin managerul meu", a subliniat atletul. 

„Mi-e foarte dor, abia aștept să se reglementeze această problemă, să urc în primul avion și să plec la competițiile internaționale. Chiar mi-e foarte dor de acest lucru și sunt convins că toți oamenii care au fost obișnuiți cu mișcare sunt dezamăgiți. Dar asta este, trebuie să înțelegem acest lucru și să facem tot posibilul să fie bine", a încheiat aruncătorul de disc.

„La 116 kg, nu prea e ușor să sari în apartament” | Alin Firfirică, aruncătorul calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Visez la momentul în care să pot concura din nou!”

„Sper să se țină în 2021!"

Alin Firfirică e nerăbdător să participe la prima ediție a Jocurilor Olimpice. 

„Cred că sunt urmărit de neșansă. În 2016 m-am calificat la JO, dar la trei zile după ce perioada de calificări s-a închis. Asa că am stat acasă, am văzut Jocurile de la televizor. În 2020 m-am calificat cu potențial de medalie, dar iată-mă din nou acasă pentru că s-a amânat din cauza acestui virus. Iar acum să sperăm că se va ține în 2021 pentru că am înțeles că sunt dubii , nu e nici acum așa sigur", a declarat Alin.

"În această perioadă de izolare mi-am descoperit talente noi. M-am apucat să gătesc tot felul de prăjituri, dulciuri, cu toate că nu mănânc dulce. Îmi place să mănânc mai bine o shaorma"

"Când eram în formă maximă, până să apară acest virus, aveam undeva la 115, 5 kilograme. Acum am undeva la 116,5 kilograme. Surprinzător, toată lumea spune că se îngrașă, eu slabesc dacă nu fac mișcare sau suficientă mișcare, în niciun caz nu mă îngraș"

67.32 metrie recordul personal al lui Alin, rezultat prin care a și reușit calificarea la Tokyo

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează