SPORTURI  »  AUTO  »  COMEMORARE

25 de ani fără Ayrton Senna » VIDEO + FOTO Claire Williams, dezvăluiri tulburătoare: „La un an după accident, cineva mi-a spus «Tatăl tău e un criminal!»”

Ayrton Senna // FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
Ayrton Senna // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 mai 2019 12:52

Au trecut fix 25 de ani de la moartea lui Ayrton Senna, în Marele Premiu al statului San Marino. Pe 1 mai 1994, pilotul brazilian de 34 de ani, aflat la bordul mașinii Williams, a lovit parapetul de pe marginea pistei cu 218 km/h. Accidentul i-a fost fatal. 

La 25 de ani de la moartea lui Senna, Claire Williams, fata lui Sir Frank Williams, fondatorul echipei, a vorbit despre pilotul brazilian și despre trăirile din acea zi neagră. 

claire williams
Claire Williams, șefa echipei Williams

„Îmi amintesc că la un an după accident eram într-un bar. Un străin, care nu știu cum aflase că sunt acolo, a venit la mine și mi-a spus «Tatăl tău e un criminal!». Nu am crezut că lumea percepe asta. Nu așa s-a întâmplat, dar unii oameni sunt ignoranți.

Frank nu a vorbit niciodată despre asta. Nu e felul lui. Ține totul în el, dar văd durerea din ochii lui când se gândește la accident. 

Ayrton era un zeu în casa noastră și a continuat să fie pentru mulți ani. Frank l-a iubit pe Senna. Intrase în mintea lui, în inima lui și mereu a vrut să-l pună în mașina  lui. Dorința tatălui meu a devenit realitate, dar s-a terminat în cel mai rău mod”, a declarat Claire Williams, potrivit The Independent.

17 aniavea Claire Williams când Senna a murit

„Tata nu vorbește niciodată despre accident”

„Eu urmăream cursa din camera mea. A fost un accident oribil. Mama era jos și a venit la mine în camera. Eu trebuia să plec mai târziu la internat, dar mi-a spus că trebuie să plec imediat. Știam că ceva rău s-a întâmplat. Părinții au încercat să mă protejeze. 

frank williams
Frank Williams, 77 de ani, paralizat după un accident în 1986

Tata s-a dus la înmormântarea lui Ayrton din Brazilia. Eram cu toții îngrijorați pentru că Senna era un erou. Dar a ținut să fie acolo. În filmul lansat în 2017, e o scenă cu Frank la funeralii. Nu l-am văzut niciodată așa. Întrebat cum este, a spus «Departe de a fi bine». Cred că s-a simțit așa mulți, mulți, mulți ani.

Nici azi nu vorbește despre asta. Vorbește despre omul Ayrton, despre cât de bun era ca șofer, dar nu spune nimic despre accident”, a adăugat Claire.

Citește și:

Cătălin Oprișan, text emoționant: „Un sfert de veac de singurătate pentru noi, cei făr’ de Senna”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează