SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

Dacă e Silverstone, e Lewis Hamilton » Britanicul s-a impus în Anglia şi s-a apropiat la patru puncte de Nico Rosberg

Mașina lui Pastor Maldonado (Lotus), un pic în aer după ce s-a acroșat cu Esteban Gutierrez (Sauber) și Jules Bianchi de la Marussia (în plan central)
Mașina lui Pastor Maldonado (Lotus), un pic în aer după ce s-a acroșat cu Esteban Gutierrez (Sauber) și Jules Bianchi de la Marussia (în plan central)

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 iulie 2014 22:32

Mai bine de atît nu se putea pentru Lewis Hamilton! Victorie în Anglia pentru britanic, abandon Rosberg, iar diferenţa dintre cei doi a ajuns de doar 4 puncte.

"Ce începe prost se termină şi mai prost", spune zicala. Pentru Lewis Hamilton nu s-a aplicat. Din contră, după ce a renunţat la ultimul tur din calificări din motive cunoscute doar de el, britanicul fiind nevoit să plece de pe poziţia a 6-a a grilei, pilotul lui Mercedes a făcut ieri o cursă magnifică. A recuperat două poziţii încă de la start, însă ascensiunea britanicului a fost întreruptă de accidentul teribil al lui Raikkonen.

După ieşirea Safety-Car-ului, Rosberg conducea, iar în spatele său erau în ordine: Magnussen, Button şi Hamilton. Cursa de urmărire a lui Rosberg reîncepea pentru Lewis. A trecut repede de cei doi piloţi McLaren, iar Hamilton arunca mănuşa. Avea de recuperat o diferenţă de 29 de puncte. Au rămas doar patru după Silverstone. Victorie pentru Lewis, a doua pentru el pe propriul teren, după cea din 2008.

Rosberg a abandonat pentru prima oară în 2014. Germanul anunţase staff-ul său că are unele probleme la cutia de viteze, iar cîteva tururi mai tîrziu aceasta a rămas blocată într-o treaptă inferioară şi nu s-a mai putut face nimic.

Teribil accident pentru Raikkonen
Kimi Raikkonen a scăpat doar cu o entorsă la gleznă după ce a intrat cu monopostul său în glisiera de protecţie. Finlandezul a pierdut controlul volanului din pricina unei denivelări, după ce iniţial ieşise în decor. S-a dus direct din parapet, impactul proiectîndu-l în cealaltă parte a circuitului. Massa l-a evitat, dar a pierdut şi el controlul monopostului, brazilianul fiind nevoit să abandoneze.

Vettel şi Alonso, duel memorabil
Anii trecuţi se băteau pentru titlul mondial. La Silverstone, Alonso şi Vettel au dus o bătălie grozavă, cum rar se mai vede acum în F1, pentru poziţia a 5-a. O luptă dusă la extrem, cu schimbări de direcţie sau frînări în ultima fracţiune de secundă. A cîştigat germanul în cele din urmă. A cîştigat şi Valterri Bottas, aflat la cea mai bună clasare din carieră, locul secund.

2 este cel mai bun rezultat al carierei pentru Valtteri Bottas, finlandezul fiind la cel de-al doilea podium consecutiv (locul 3 în Austria)

4 este numărul curselor terminate pe podium de australianul Daniel Ricciardo: locul 1 în Canada şi de trei ori locul 3 (Spania, Monaco şi Marea Britanie)

5 victorii a obţinut Lewis Hamilton în 2014: Malaiezia, Bahrain, China, Spania şi Marea Britanie

VRUUUM de Luminiţa Paul » Nuntă Spice? Sau nu?

Au fost amici ani de zile, apoi au devenit ceva mai mult. El, Christian Horner, 40 de ani, boss-ul de la Red Bull, despărţit de soţie la doar 6 luni după naşterea fiicei lor. Ea, Geri Haliwell, 41 de ani, fostă Spice Girl, cu o fiică de 7 ani şi mai multe relaţii care i-au rupt inima la activ.

Sînt împreună din ianuarie, iar zilele trecute tabloidele britanice s-au duelat în a confirma, respectiv contrazice o informaţie. Mirror susţine că Horner ar fi oferit inelul de logodnă şi că urmează în curînd nunta, Mail vine şi spune "Nici vorbă de aşa ceva".

Ieri, el s-a înfiinţat frumuşel la paddock, ea, însă, n-a fost de găsit. Poate citesc ziare diferite. Poate n-ar nici o importanţă, de fapt. În fond, au trecut doar 7 luni. Cine vrea să se mărite atît de repede?

625021-clasament-general.jpg

625021-clasament-general.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
lucianfocus
lucianfocus  •  07 Iulie 2014, 12:35

cred ca si Jules Bianchi daca pilota monopostul lui Hamilton ar fi castigat cursa lejer :))

florinzone
florinzone  •  07 Iulie 2014, 11:22

Alonso tine Ferrari in spate de cel putin 3 ani de zile.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează