SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL DAKAR

După două săptămîni în care a dormit numai în cort, Mani Gyenes a înnoptat la hotel » În sfîrşit, în pat

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2011 00:00

După două săptămîni în care a dormit numai în cort, Mani Gyenes a înnoptat la hotel. Victoria de la Dakar a sărbătorit-o la Buenos Aires cu friptură de vită argentiniană şi şampanie

Emanuel Gyenes, Marcel Butuza şi ceilalţi membri ai echipei Vectra Racing n-au cum să uite ziua de duminică pentru că a avut loc ceremonia de final a Raliului Dakar, iar Mani şi-a ridicat trofeul pentru primul loc. Riderul român a obţinut cea mai mare performanţă românească la Dakar. Locul 18 la general, primul loc la clasa "Maraton" şi treapta a treia la categoria motoarelor peste 450 cmc.

Timp de două săptămîni, cît a durat Dakar-ul, el şi ceilalţi au dormit în corturi. Sfîrşitul raliului a însemnat şi prima noapte petrecută într-o cameră de hotel! A sărbătorit victoria cu ceilalţi români la un restaurant din Buenos Aires. Normal, friptură de vită argentiniană, dar din meniu nu putea lipsi sticla de şampanie pentru a marca evenimentul.

Motociclistul din Satu Mare a avut grijă şi de motocicleta sa. Direct în camionul de asistenţă care a mers în port şi direct pe vapor. Drumul din Argentina pînă la Le Havre, în Franţa, va dura circa o lună de zile.

Mani Gyenes a rămas impresionat de ce i s-a întîmplat la Dakar. "La start, atunci cînd a început raliul, au fost un milion de oameni! Au fost 9.500 de kilometri, dar peste tot găseai pe cineva care te încuraja sau îţi făcea cu mîna. Impresionant!".

Gyenes, Marcel Butuza, Liviu Butuza, fratele acestuia, dar care la toate competiţiile este şeful echipei de asistenţă de la Vectra Racing, şi Romeo Duicu, care a fost şi el pilot la Dakar în 2009, dar acum a îndeplinit rolul de mecanic al lui Mani, sînt aşteptaţi mîine după-amiază pe aeroportul Henri Coandă cu o cursă care va ateriza la ora 17:45 la Bucureşti.

Mani a declarat ieri, înainte de plecarea din Argentina, că este foarte obosit şi că de-abia aşteaptă să ajungă acasă. "Primul lucru pe care-l voi face este să mă dau cu placa", a povestit Mani, în timp ce coechipierul său, Marcel Butuza, care a terminat şi el "Raliul Morţii", ocupînd poziţia a 59-a, a spus că va merge cu snowmobilul la Braşov.


Milionarul de la Dakar
Marcel Butuza, coechipierul lui Mani Gyenes, este un prosper om de afaceri din Braşov. De altfel, el a intrat în 2010 în Top 300 Capital, averea sa fiind estimată la 95-100 de milioane de dolari. În Braşov i se spune "Prinţul asfaltului" şi deţine, printre altele, un elicopter de 7 locuri, iar în garajul său pot fi găsite, printre altele, "monstrul" Ford F650 pick-up care are un motor Caterpillar de 10 litri şi modelul ediţie limitată Excalibur Roadster.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează