SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MALAIEZIEI

Sebastian Vettel cel şiret » Pilotul de la Ferrari i-a păcălit pe adversarii de la Mercedes şi s-a impus în Marele Premiu al Malaieziei

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 29 martie 2015 22:59

Germanul lui Ferrari i-a păcălit pe cei doi piloţi Mercedes, Hamilton şi Rosberg, cvadruplul campion mondial optînd pentru doar două opriri la boxe, cu una mai puţin decît rivalii săi.

Anul trecut, la Sepang, a cîştigat Hamilton, fiind urmat de Rosberg şi Vettel. Ieri, tot în Malaiezia, podiumul a avut aceeaşi componenţă, dar cu ceva diferenţe. N-a mai cîştigat britanicul, chiar dacă a plecat din pole-position, la fel ca în 2014, dar nici Rosberg.

A fost victoria lui Ferrari şi a lui Sebastian Vettel, care a bifat primul succes pentru "căluţul cabrat". Verificînd statistica, ultima victorie a scuderiei italiene într-un Grand Prix s-a întîmplat în Spania, acum aproape doi ani, 12 mai 2013!

Semnalul că Ferrari îi va face faţă lui Mercedes în acest sezon s-a petrecut în prima cursă a anului, de acum două săptămîni, de la Melbourne, unde Vettel a obţinut locul trei.

Germanul a gîndit cu scuderia o strategie cu două opriri la boxe, cu una mai puţin decît cei doi piloţi Mercedes. Vettel a schimbat pentru prima oară în turul 18, atunci cînd a optat pentru pneuri medium. A revenit în spatele celor doi, Hamilton şi Rosberg.

Fiind mai rapid, germanul lui Ferrari l-a depăşit pe germanul lui Mercedes şi n-a mai fost nevoie să treacă şi de Hamilton pentru că acesta a intrat la boxe pentru a doua oară, tot pentru pneuri medium.

Cu Vettel în frunte, următorul schimb pentru cei doi s-a petrecut în tururile 38-39. Ambii cu pneuri hard, însă Hamilton n-a mai putut face nimic. N-a mai putut recupera din diferenţă, iar germanul a ieşit victorios după o secetă de aproape doi ani, ultimul succes pentru cvadruplul campion mondial petrecîndu-se în noiembrie 2013, în Marele Premiu al Braziliei!

Raikkonen şi Verstappen, curse de senzaţie
Plecat de pe locul 11 după calificări, finlandezul a avut ghinion la început, fiind lovit din spate de către Nasr (Sauber). "Ice Man" a recuperat spectaculos, iar finalul cursei l-a găsit pe locul 4! Toro Rosso a surclasat Red Bull, adică a doua echipă a fost peste prima.

Max Verstappen a mers incredibil, devenind cel mai tînăr pilot din istoria Formulei 1 care termină o cursă în puncte! Puştiul olandez de 17 ani a ocupat locul 7 în faţa coechipierului său Carlos Sainz Jr. În spatele lor, Daniil Kvyat şi Daniel Ricciardo s-au clasat pe poziţiile 9 şi, respectiv, 10.

Dublu abandon pentru Alonso şi Button
McLaren a plecat prost la Sepang, penultima linie a grilei de start. A fost prima cursă la care a participat Fernando Alonso, spaniolul fiind oprit de medici acum două săptămîni să urce în monopost la Melbourne după teribilul accident suferit de acesta înainte de startul sezonului.

Alonso s-a oprit în Malaiezia în turul 22, în momentul în care era pe locul 9, din cauza unor defecţiuni tehnice. Acelaşi deznodămînt l-a avut şi Jenson Button în turul 42, cu o defecţiune la motor.

22 de luni s-au scurs de la ultima victorie a celor de la Ferrari în Formula 1, obţinută de Fernando Alonso la Barcelona, în Grand Prix-ul Spaniei (12 mai 2013)

16 luni au trecut de la ultimul succes al lui Sebastian Vettel în Formula 1 (Interlagos, noeimbrie 2013)

656893-clasament-cursa.jpg

656894-clasament-general.jpg

VRUUUM de Luminiţa Paul » Gînd pentru Schumi

În imensa bucurie de ieri, Sebastian Vettel a dezvelit un filon de generozitate şi de emoţie. Nu s-a gîndit la victorie, prima a sa pentru Ferrari, ci la faptul că păşeşte pe drumul deschis de idolul copilăriei sale, Michael Schumacher, cel care a cucerit cinci titluri mondiale consecutive în echipamentul roşu, între 2000 şi 2004.

"A fost visul meu. Michael a fost eroul meu. Toţi puştii de pe pista de karting se uitau fascinaţi la el. Cînd venea să dea mîna cu noi, era ziua noastră norocoasă!", a spus ieri germanul, adăugînd că "încă nu realizez cît de deosebit este aceast moment".

Faptul că Schumi este în recuperare după teribilul accident suferit la sfîrşitul lui 2013 a făcut discursul lui Vettel cu atît mai mişcător. Faptul că nu se ştie exact care este starea septuplului campion mondial a pus ceva extra peste vorbele mai tînărului compatriot, şi el deja de patru ori încununat în Marele Circ.

"Michael a lăsat urme imense, dar ţinta mea nu e să le umplu, ci să las, la rîndul meu, altele noi", a mai spus Sebastian. "E o zi emoţionantă, mereu va fi parte din mine. Primirea făcută de cei de la Ferrari a fost uimitoare. Acum avem o maşină grozavă, ne vom bate".

Dar gîndul se întoarce la Schumi. Generozitate. Recunoştinţă. Caracter.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
anthony.p
anthony.p  •  06 Aprilie 2015, 20:05

Conform informațiilor de ultimă oră, Renault a cumpărat echipa Toro Rosso și va intra cu brandul Dacia în Formula 1, începând cu sezonul 2016. Inginerii de la Renault, nemulțumiți de performanțele propursorului cu care se merge anul acesta în Formula 1, au cerut o derogare de la FIA și în locul motorului de 1,6 litri vor folosi două motoare 0.9TCe, disponibile pe modelul Sandero. Asta explică și prezența la Brașov, în cadrul primei etape din Campionatul Național de Raliuri, a unui Sandero 0.9 TCe preparat pentru competiții. “Este un proiect nou, dar nu pot să vă spun mai multe. Va fi însă o bombă”, spune în parcul de service George Grigorescu, responsabilul cu dezvoltarea proiectului în România.

treadstone
treadstone  •  30 Martie 2015, 23:01

Malaiezia?!! pe bune? o noua tara pe glob. Se anunta o lupta mai stransa dar tot Mercedes are prima sansa.We'll see...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează