SPORTURI  »  BOX  »  BUTE - GRACEV, DUMINICĂ, ORA 4:00, MONEY CHANNEL ŞI DOLCESPORT

Bute, înaintea meciului de duminică cu Denis Gracev: "Nu sînt terminat"

Lucian Bute e la primul meci după înfrîngerea cu Carl Froch.
Lucian Bute e la primul meci după înfrîngerea cu Carl Froch.

Articol de - Publicat vineri, 02 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 01 noiembrie 2012 20:03

Bute spune că mai are multe de arătat în box, în ciuda înfrîngerii grele în faţa lui Carl Froch, din primăvară.

Lucian Bute (32 de ani) ştie că bătaia administrată de britanicul Froch în mai, care a coincis cu pierderea centurii IBF, a făcut să îi scadă considerabil numărul de adepţi. Aşa scrie Journal de Montreal, care adaugă că fostul campion mondial este motivat să revină din nou la vîrf.

"Mi-am făcut temele. Am trecut prin momente grele, am fost la pămînt, dar m-am ridicat", a spus Lucian la Montreal, în conferinţa de presă dinaintea luptei cu Gracev. "Unii poate au crezut că sînt terminat, dar le pot garanta că Lucian Bute nu este terminat. O să dovedesc asta sîmbătă şi voi deveni mai bun decît am fost", a completat românul.

Antrenorul Stéphan Larouche a spus că îi place ce a văzut la elevul său în ultimele luni, în materie de pregătire. Entuziasmat, el crede, de asemenea, că românul este capabil să redevină un pugilist de primă mînă la nivel mondial.

"Am deplină încredere în omul meu, ceea ce face el este plin de curaj. Are la activ peste 80 de runde de luptă de pregătire împotriva unui sparring-partner foarte puternic din punct de vedere fizic, Andrew Gardiner. Gracev va voi să lanseze bombe şi să-l trimită pe Lucian în iad. Depinde de boxerul meu dacă se va face respectat sau nu", a spus tehnicianul.

Larouche a explicat de ce Gracev, care se antrenează la San Diego, a fost ales să fie adversarul lui Bute în această confruntare. "Am văzut lupta lui pe ESPN şi victoria sa l-a adus aici. Este un bătăuş cu mîini grele şi are încredere în armele sale. Are ce trebuie pentru această luptă".

"Este o confruntare nord-americană împotriva unui tip solid care loveşte foarte tare. Nu va fi uşor, dar vreau să controlez acţiunea de la un cap la altul, în mijlocul ringului. Iar înfrîngerea nu există pentru mine ca opţiune", a mai adăugat Bute.

Fiul lui Ivan Drago
Adversarul lui Bute din meciul de sîmbătă spre duminică, Denis Gracev (30 de ani), nu mai vrea să fie supranumit "Piratul". Vrea să fie poreclit "Fiul lui Drago", referire la intimidantul boxer rus Ivan Drago din filmul Rocky 4. "Înainte de această luptă, mi se spunea «Piratul». Am terminat cu asta. De astăzi, dragi jurnalişti, să-mi spuneţi «Fiul lui Drago»", a spus rusul, spre amuzamentul ziariştilor din sală.

Spectatori mai puţini
Site-ul lapresse.ca scrie că nu numai Lucian Bute ar avea de pierdut în cazul unui rezultat prost în faţa lui Gracev, ci şi Inter box, clubul canadian pentru care boxează românul. Pentru prima dată în 5 ani, Interbox nu are nici un campion mondial în curtea sa. Dominaţia îndelungată a lui Bute garanta interesul reţelelor TV americane şi prezenţa publicului la meciurile sale. Acum, faptul că Bute nu mai are centura IBF la supermijlocie se reflectă şi în numărul biletelor vîndute. Numai 8.000 de spectatori vor fi la meciul cu Gracev, faţă de 13.000, cîţi veneau odinioară la Centre Bell.

Dependenţa de Bute
Presa canadiană insistă şi pe faptul că Interbox are o singură vedetă şi aceea este Bute. "Sîntem o companie de promovare a boxului. Dacă vom constata că Lucian nu mai are perspective, va trebui să ne refacem planurile de afaceri. Dar acest lucru îl vom afla după meciul cu Gracev", a spus Jean Bedard, şeful clubului Interbox.

Lucian nu se retrage dacă pierde
Tot Bedard a vorbit despre o eventuală plecare a lui Bute de la Interbox, în cazul unui eşec. "Lucian îşi iubeşte mult sportul şi nu a vorbit niciodată de retragere. Nu ne-a spus niciodată «Dacă nu cîştig sîmbătă, mă retrag». Dar nici nu cred că e genul lui să tragă de carieră de dragul carierei sau de dragul banilor. O înfrîngere ar fi grăitoare, dar nu pot să spun dacă Lucian se va retrage", a explicat Bedard.

Americanii îl văd favorit pe Gracev
Rusul Denis Gracev, fost luptător MMA, e considerat favorit de presa americană de specialitate. Site-ul boxingnews24.com crede că Bute are mari şanse să piardă al doilea meci consecutiv. "Bute e foarte talentat, dar va întîlni un pugilist cu o lovitură de dreapta fantastică. Avînd în vedere că n-a putut să se apere în faţa lui Froch, se anunţă o noapte de coşmar pentru român. Singura şansă a lui Bute e să-l facă knock-out cît mai repede!".

Rusul ameninţă şi el. "Bute a arătat că nu poate face faţă presiunii. Voi pune multă presiune pe român. Vreau să-l fac KO. Îl voi distruge pe Bute".

30 victorii şi o înfrîngere e palmaresul lui Bute la profesionism. Adversarul său, Denis Gracev, are 12 victorii şi un egal

1,1 e cota la victorie a lui Lucian Bute. Succesul lui Gracev e creditat cu 6,5, iar rezultatul de egalitate cu 29

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (25)
mingro
mingro  •  03 Noiembrie 2012, 19:07
Postat de xavi- pe 03 Noiembrie 2012, 08:40

Daca nu il vezi bine,incearca sa iti maresti dioptriile!

dioptrii!

mingro
mingro  •  03 Noiembrie 2012, 18:49

N-am stat sa citesc toate comentariile, dar pentru cei interesati, meciul nu se transmite pe MONEY CHANNEL, ci pe MONEY.RO! O sa va intrebati cine naiba mai sunt si astia!? Si eu am facut-o si am aflat ca sunt unii de au preluat postul GIGA TV! In cloncluzie, cautati GIGA TV in grila de programe si acolo veti gasi meciul. Mesajul se adreseaza si celor de la GSP!

nicolas84
nicolas84  •  03 Noiembrie 2012, 16:07
Postat de ro200755 pe 02 Noiembrie 2012, 15:06

In viata mea nu am sa inteleg de ce se practica acest joc... E prea violent si fara sens. In orice bataie exista un invins si un invingator. Care e scopul? Ca lasii de pe margine sa se umple de bani???

In momentul in care caracterizezi boxul ca si "JOC" e clar ca nu ai nici in cli nici in maneca asa ca mai bine te uiti si comentezi despre altele care chiar te intereseaza si le si intelegi.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează