SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Carl Froch a cîştigat controversat meciul cu George Groves: "Arbitrul i-a salvat cariera!"

Arbitrul Howard John Foster intervine între Froch şi Groves. El avea să fie +1   FOTO
Arbitrul Howard John Foster intervine între Froch şi Groves. El avea să fie "omul negru" al meciului

Articol de - Publicat luni, 25 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 noiembrie 2013 20:00

Pus la podea în prima repriză, "Cobra" Froch a cîştigat după ce arbitrul de ring a oprit disputa în runda a noua, considerînd că Groves nu mai are reacţie.

Froch a intrat sîmbătă seara, în "Phones 4u Arena" din Manchester, în uralele celor peste 20.000 de spectatori. Deţinătorul centurilor WBA Super World şi IBF la supermijlocie, ultima luată de la românul Bute, a terminat însă disputa cu conaţionalul său, George Groves, în huiduielile aceloraşi 20.000 de fani!

Ce s-a întîmplat, de fapt? Neînvins la profesionişti, Groves, 25 de ani, i-a dat o replică peste aşteptări lui Froch. Nu a fost deloc timorat în ring, stînd la bătaie cu arogantul Carl, care îl avertiza pe George, înainte de luptă: "Îl voi pedepsi, va fi sfîrşitul lui în ring. Amitiţi-vă ce i-am făcut lui Lucian Bute! Şi acum se chinuie să-şi revină după acea bătaie. Cei care luptă împotriva mea sînt terminaţi. Groves a fost foarte obraznic. Este imatur şi lipsit de respect. Îl voi pune la punct!", spunea Froch.

Pus în fund în prima rundă
Groves şi-a văzut însă de treabă şi, cînd mai erau 16 secunde din repriza întîi, l-a trimis la podea pe Froch. Pus în fund, britanicul nu-şi revine. Încasează lovituri grele în rundele trei şi patru. Fanii din Manchester s-au împărţit deja. Vor să vadă un meci spectaculos şi reacţionează şi la loviturile puştiului londonez.

"Bătăuşul de cartier" Froch îşi revine abia în a doua jumătate a meciului. A pierdut însă toate reprizele de pînă acum. E conştient că, pentru a cîştiga, trebuie să-şi facă KO adversarul. Începe să lovească murdar, arbitrul îl atenţionează, dar nu-l şi sancţionează. De fiecare dată însă cînd Groves îşi ia viteză, arbitrul de ring Howard John Foster găseşte motive să întrerupă seria!

Runda a noua, ultima
Froch s-a năpustit asupra adversarului în runda a noua. A prins o serie excelentă, trimiţîndu-l în corzi pe George. Acelaşi Howard John Foster se grăbeşte să pună capăt luptei, considerînd că Groves nu mai reacţionează la loviturile lui Froch. Nici măcar nu a fost numărat! Londonezul cade în genunchi implorîndu-l pe arbitru să schimbe decizia. Publicul huiduie chiar şi atunci cînd Froch îşi primeşte centurile de campion mondial!

Cere revanşa
"M-am uitat pe înregistrări, eu mi-am făcut treaba, dar arbitrul a luat o decizie teribilă. Aşa că o să cer revanşa", a scris pe Twitter Groves.
În schimb, Froch consideră decizia una mai mult decît normală.

"Întotdeauna vor fi controverse în momentul în care luptele vor fi oprite, mai ales cînd balanţa înclină la început într-o parte şi apoi în cealaltă. Arbitrul a făcut o treabă extraordinară. Cred că i-a salvat cariera lui Groves. În momentul cînd eu loveam, Groves s-a întors cu spatele la mine, aluneca spre podea, braţele şi capul îi atîrnau", a declarat Froch pentru BBC.

Bute: "Prea uşor a oprit meciul!"
Lucian Bute a urmărit în Canada disputa dintre Froch şi Groves. Românul crede că arbitrul de ring a luat o decizie greşită. "Din punctul meu de vedere, arbitrul nu trebuia să oprească lupta. E adevărat, Groves era în dificultate, avea probleme, dar nu era de oprit. Mai trebuia lăsat! Prea uşor", a declarat Bute pentru Gazetă.

"Froch vs Groves, un meci extraordinar, marcat însă decisiv de o gafă (?) monumentală a arbitrului. Prilej de multă controversă, lucru ce va atrage revanşa, acolo unde intuiesc un alt deznodămant. Felicitări celor doi gladiatori !" (Rudel Obreja)

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (14)
cobra_z
cobra_z  •  25 Noiembrie 2013, 23:37

daca trebuia sa opreasca meciul trebuia sa-l opreasca in repriza a doua, ce a facut arbitrul in repriza a 9-a a fost un jaf , o bataie de joc a muncii unui om si a unei echipe intregi....cum sa desparti doi boxeri care isi carau pumni unul altuia si sa decizi ca meciul trebuie oprit ? doar daca nu te pricepi la box(exclus), sau ai promisa o suma de bani, altfel e inexplicabil

antonnyoo
antonnyoo  •  25 Noiembrie 2013, 18:28

jaf la drumu mareComentariul tău...

nusu_d
nusu_d  •  25 Noiembrie 2013, 13:11

Marian Ursescu nu mai cita specialisti de facebook si care mai traiesc doar pe facebook ;-) Pe Bute era normal sa-l citezi ca el la ce bataie a luat de la Froch e indreptatit sa-si dea cu parerea. Nu se impunea numaratoare in picioare pentru ca la profesionisti nu te numara decat cand esti la podea sau ai atins podeaua. Groves putea sa puna genunchiul jos si sa "ceara" numaratoarea, asa se face cand esti in dificultate dar pentru asta trebuie sa fii si lucid si iti trebuie si experienta. Groves era grogy insa arbitrul s-a pripit putea sa-l mai lase 10 secunde insa daca patea ce a patit Bute? Aici arbitrul s-a grabit putin iar la Bute nu a intervenit cand trebuia si era sa iasa trag

Vezi toate comentariile (14)
Comentează