SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE ÎNVINS

O lume întreagă a fost şocată de maniera în care Bute a pierdut centura de campion mondial » Explicaţiile unei dureri

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 27 mai 2012 20:13

Şi-a pus centura mondială IBF în joc pentru a zecea oară. A pierdut-o. Prima lui înfrîngere profesionistă. Lucică a dezvăluit că staff-ul lui i-a propus să se oprească după runda a 4-a, dar el n-a vrut


Conferinţa de presă a lui Bute nu a fost comună cu cea a proaspătului campion IBF, Carl Froch. Românul s-a retras la hotelul Crowne Plaza din Nottingham şi şi-a început propria discuţie cu jurnaliştii. Lucian s-a arătat în faţa lumii supărat, dar calm, liniştit, politicos. Ochiul stîng era cea mai bună dovadă a faptului că a luat bătaie. Arcada făcută zdrenţe, cusută în cîteva copci. Ochiul vînăt, cu urme sîngerii, ochiul care se umflă în fiecare minut.

Cînd începe să vorbească, Bute devine chiar zîmbitor. Este zîmbetul amar al înfrîngerii. "Este prima dată cînd pierd în cariera de profesionist. A fost cea mai rea seară din viaţa mea. Eu venisem aici să cîştig, dar strategia mea nu a mers. Froch m-a lovit cît a putut de tare, am dat şi eu, dar el m-a surprins. Aşa e boxul, nu trebuie să facem din asta o tragedie, nu este un capăt de ţară. S-au mai văzut campioni care au pierdut titlul, apoi au revenit mai hotărîţi ca înainte şi au cîştigat centura la loc. Nu sînt nici primul, nici ultimul boxer care pierde. De fapt, cred că poţi să-i numeri pe degete pe cei care şi-au terminat cariera neînvinşi. Eu cred că am caracterul şi voinţa necesare ca să revin", a spus Bute în franceză, întărind apoi în româneşte.

Cine e de vină?
Imediat după meci, degetele acuzatoare se îndreaptă către Stephan Larouche, antrenorul care, după părerea generală, nu a schimbat tactica atunci cînd era clar că elevului său nu-i merge bine în ring. De ce nu o fi aruncat prosopul în runda a patra? Iar Lucian salvează situaţia cavalereşte. "Cei din staff-ul meu mi-au propus să oprim lupta dupa runda a patra, dar eu m-am opus. Am considerat că pot sta în ring pentru a continua lupta. Dar m-a lovit tare, m-a surprins cu combinaţia de lovituri. Repriza a treia a fost crucială pentru soarta partidei. Este foarte greu să trăieşti astfel de momente. Recunosc că m-am panicat puţin sub avalanşa lui de lovituri şi asta mi-a fost fatal", a explicat Lucian Bute.

Contractul prevede şi revanşa. Dar cînd? "Nu vreau să mă gîndesc încă la revanşă. Vreau să ajung acasă, în România, să mă odihnesc, să mă relaxez. Apoi mă voi întoarce la Montreal şi vom vedea, împreună cu promotorul şi cu antrenorul meu, ce luptă va urma".

Lucian a continuat să explice. "Am încercat la început să-l atrag pe Froch într-o cursă, dar nu a funcţionat. A avut o strategie bună. Am lovit şi eu, dar nu atît de puternic".

Sînge şi dezamăgire
În timp ce vorbeşte, Lucian se şterge cu prosopul de sîngele care a început să-i ţîşnească din pleaopa lovită. "M-am pregătit timp de 7 luni, am nevoie de odihnă. Eu cred că trebuie să recunoaştem că în seara aceasta Carl Froch a cîştigat pe merit. M-a surprins cu croşeele şi am crezut că rezist, dar m-am înşelat. Nu regret că am ales să vin să boxez la el acasă. Nu m-a impresionat prea tare publicul care l-a susţinut pe el, am rămas destul de concentrat la ceea ce îmi propusesem să fac în ring. Oricum, repet, eu am încredere îm forţele mele că pot redeveni campion. Dacă stăm să ne gîndim, Froch însuşi a pierdut şi a avut, chiar în acest meci, puterea să redevină deţinător de centură", a spus românul.

"Dar da, sînt dezamăgit. Şi le transmit românilor care m-au susţinut că le mulţumesc şi că îmi pare rău. Cum îmi pare rău pentru mine, aşa îmi pare rău şi pentru ei", a încheiat Lucian. Azi, la ora 16:15, Bute va veni în România.

Supărare printre fani
Românilor care au venit la Nottingham să-l vadă boxînd pe Lucian Bute nu le-a părut rău că l-au urmat. Dar dezamăgirea şi supărarea lor de după meci erau evidente. "Ştiu că s-a pregătit atît de mult pentru meciul acesta, nu-mi imaginam că ar putea vreodată să piardă. A muncit enorm şi nu merita o asemenea înfrîngere. Cred că şi publicul care îl susţinea pe Froch a contat mult, suporterii lui ne-au acoperit cu fluierăturile şi huiduielile. Sper că o să lupte iar şi o să învingă", a spus Dan, un român din Canada.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (214)
silvercloud
silvercloud  •  28 Mai 2012, 16:40
Postat de microbistpursange pe 28 Mai 2012, 14:54

Omul plătit de ofițerul de securitate din Gruia și alte organizații revanșarde maghiare are zeci de conturi aici TransilvaniaLibera, Wollt , etc .

Da, sigur, si contul meu il are tot el... eu care zic ca tu nu esti in toate mintile, esti doar un fanatic si un rasist care numai probleme cu ungurii ai un cap!! Aici se scriu comentarii la meciul cu Bute, hop si tu cu ineptiile tale !!

davidbv
davidbv  •  28 Mai 2012, 16:16
Postat de cordos_eu pe 28 Mai 2012, 14:43

ce spune prietenul nostru MAGHIAR, SOVIN SI EXTREMIST cu 10 mii de conturi pe GSP intr-un ziar pe nume EVZ 28 mai, 13:43. Comunist Si daca e unul Pro-Rusia, care e problema ?? Aveti cumva probleme cu democratia ?? Ce, e obligatoriu sa fie toti pro America ?? Parerile sint mereu impartite, asta e adevarata Democratie. Nu vedeti unde v-au dus americanii ??? Sinteti saraci lipiti si faliti, Scumpirea benzinii permanente, criza mondiala, v-au facut sclavi in casele voastre, pe plaiul vostru stamosesc, si platiti zeci de ani bancilor din vest la case sau terenuri din Romania, etc..........

Treaba cu democratia si unde ne-a dus ea e relativa,globalizarea si criza mondiala venea oricum in orice circumstanta am fi, pentru ca problema nu este atat a resurselor cat este a oamenilor. Din pacate criza mondiala nu este o problema de bani ci una legata de lacomie si putere in care unii ca Hitler,Stalin si Imperiul Roman au vrut sa cucereasca tot

comunist
comunist  •  28 Mai 2012, 16:14
Postat de varanga53 pe 28 Mai 2012, 13:43

Lumea aia socata e numai de la noi , cei care l-am crezut pe Bute mai mare decat era ! Nu vreau sa dau in el , imi pare rau ca a pierdut , dar s-a vazut , CLAR , diferenta de valoare ! Primul adversar de valoare ( dar nu de prea mare) l-a distrus pe Bute ! Asta e realitatea !

Pentru unii e imposibil de inteles ca a castigat cel mai bun.

Vezi toate comentariile (214)
Comentează