SPORTURI  »  BOX  »  BOX / CAMPIONATELE EUROPENE

Titlu furat: "Sîntem ca un copil fără părinţi!" » Cum a ratat Bogdan Juratoni medalia de aur la europene

Bogdan Juratoni (stînga) a dat totul în ring
Bogdan Juratoni (stînga) a dat totul în ring

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 21:27

Bogdan Juratoni a cîştigat în ring finala europeană la 75 de kilograme, dar arbitrii l-au văzut cîştigător pe irlandezul Jason Quigley.

România rămîne fără titlu european cîştigat la box din 1998. Ultimul campion continental rămîne Dorel Simion, care cîştiga aurul la categoria 63,5 kilograme, la Minsk, acum 15 ani.

Ieri, Bogdan Juratoni putea să devină campion european, dar a fost oprit clar de arbitri. Toţi specialiştii de box consideră că românul a cîştigat cel puţin două din cele trei reprize şi ar fi trebuit să învingă.

În prima repriză, cei doi pugilişti au boxat fără menajamente. Irlandezul Jason Quigley a fost parcă mai clar în lovituri, şi-a atins mai des ţinta. Juratoni a stat şi a aşteptat atacurile britanicului, replicînd de cîte ori a avut ocazia. În runda a doua, lucrurile s-au schimbat total. Quigley a fost cel care a fost mereu în dificultate. Juratoni a lovit clar şi a cîştigat limpede repriză.

Ultimele trei minute au fost însă cele mai clare în favoarea românului. Irlandezului nu a făcut altceva decît să fugă în ring, să obstrucţioneze şi să cadă pe ring. Cu toate acestea însă, doi dintre cei trei arbitri l-au văzut învingător!

"Azerul a văzut alt meci!"
La partida dintre Juratoni şi Quigley, arbitrii judecători au fost din Cuba, Azerbaidjan, Ungaria, Croaţia şi Italia. Oficialii din Cuba şi Croaţia au fost eliminaţi de calculator, astfel că decizia a rămas în mîna celorlalţi trei.

Azerul a dat toate reprizele irlandezului, ungurul i-a acordat prima rundă lui Jason şi următoarele două lui Bogdan, în timp ce italianul a considerat că românul a cîştigat doar repriza a doua! "Arbitrul din Azerbaidjan a văzut alt meci!", sînt de părere oficialii români. "E clar că el a fost focusat pe irlandez. Italianul a făcut însă diferenţa, în repriza a treia", a comentat antrenorul coordonator al României, Relu Auraş.

"Sîntem ca un copil fără părinţi!"

Relu Auraş, antrenorul coordonator al lotului României, a dezvăluit că la finalul partidei, oficialii irlandezi au recunoscut că Juratoni cîştigase meciul.

Antrenorul coordonator al lotului României, Relu Auraş, a declarat imediat după finala de la 75 de kilograme: "Pe de-o parte, sîntem bucuroşi, ne-am întors în lumea bună, pe de altă parte însă, sîntem mîhniţi. Juratoni a cîştigat finala, dar am rămas cu gura căscată cînd au anunţat decizia", a declarat Auraş.

"În repriza a treia irlandezul a stat numai în genunchi, dar i-au dat repriza cîştigată. E incredibil! Dar asta e, sîntem ca un copil care nu are părinţi. Un orfan. Dar poate în viitor ne găsim şi noi părinţi, o să ne adopte cineva", a subliniat tehnicianul de la Bacău.

El e foarte mulţumit de felul în care au boxat pugiliştii la ediţia actuală. "Toţi s-au autodepăşit. Cînd ne uităm ce ţări cu tradiţie nici nu au luat vreo medalie, trebuie să fim bucuroşi!", a încheiat Auraş.

Rusia, 5 titluri!
Rusia a fost, de departe, principala forţă la actuala ediţie a Campionatelor Europene. Rusia a cîştigat jumătate din titlurile continentale puse în joc, cinci din zece! Au urmat în clasament, Irlanda, cu două titluri, Ţara Galilor, Ucraina şi Azerbaidjan, cu cîte unul.

Citește și:

Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Nationala
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (17)
marius10094
marius10094  •  09 Iunie 2013, 12:36
Postat de lalalalalalalala pe 09 Iunie 2013, 02:12

asa ma enerveaza stirile astea cu iz nationalist facute in asa fel incat sa creeze polemica aiurea. ala a castigat clar meciu si runda a 3'a in care a lovit clar la inceput si apoi a fost smecher( tragerile lui de timp nu intra in criteriile de arbitrare a unei reprize). care specialisti? dati si voi 2-3nume de specialisti juratoni a pierdut din cauza lui si antrenorilor nostri nu din cauza arbitrilor. daca antrenoru e batut in cap si-ti cere lovituri drepte fara sa iti pregatesti adversarul cu o fenta un jab o ceva acolo, si unu de 300 de kile are timp sa se fereasca din calea ei, mai ales cand nu apreciezi distanta corect si te arunci ca disperatu pe lovitura.

Prietene..ce meci ai vazut ma uh ???

dakesis
dakesis  •  09 Iunie 2013, 12:06

deci asta e si irlandez si britanic, ziaristi pampalai???? Daca ii ziceti ca e britanic, va face KO... Cine va angajeaza mai vitejiloor pe voi acolo? Cu stima, din Britania Mare:) Fara Irlanda, stiti voi...

brancusi
brancusi  •  09 Iunie 2013, 12:05

Evident ca nu a fost un furt grosolan,dar chiar obiectiv vorbind si preluand o expresie din alt sport,Bogdan a fost un varf de barca inaintea irlandezului. Jumatatea plina a paharului:copilul nostru are un potential remarcabil,poate face o cariera frumoasa la profesionism. Jumatatea goala:cel putin modest indrumat de la colt si tot ce e posibil metode de antrenament invechite.;lucruri care ii trag inapoi pe tinerii pugilisti romani care ar avea calitatile necesare pentru a ajunge la varfurile ierarhiilor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează