SPORTURI  »  BOX  »  PROMISIUNE

Vacanţa a luat sfîrşit » Bute a plecat în Canada: "Voi reveni cu centura!"

Bute speră să poată purta din nou centura pe care a pierdut-o în meciul cu Froch
Bute speră să poată purta din nou centura pe care a pierdut-o în meciul cu Froch

Articol de - Publicat miercuri, 27 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iunie 2012 09:02

Fostul campion mondial a plecat spre Canada, unde i se va decide în zilele următoare viitorul adversar.

O lună a trecut de cînd Lucian Bute a venit acasă după eşecul de la Nottingham şi tot nu-şi explică cum a pierdut în faţa britanicului Carl Froch centura de campion mondial IBF la semimijlocie.

"Trebuie să tragem o concluzie clară, să vedem unde s-a greşit pentru că undeva s-a greşit. Nu am fost eu la meci. Nu îmi caut o scuză, dar uitîndu-mă la celelalte 29 de meciuri, nu am avut reacţie, nu am fost eu! Ceva s-a întîmplat, ori o cădere psihică, ori supraantrenamente, nu îmi pot da seama", a mărturisit Bute ieri, la aeroportul Henri Coandă, înainte de îmbarcare.

Pugilistul a afirmat că se simte bine, rănile i s-au vindecat. "Abia aştept să mă întorc la Montreal pentru a lua, împreună cu cei de la Inter box, cea mai bună decizie în legătură cu următorul adversar". Bute speră ca într-un an să revină în ţară cu centura. "Dacă nu va fi centura asta va fi alta, cu siguranţă. Vă promit acest lucru. Mai sînt şi alte centuri la categoria mea."

În ceea ce priveşte posibilitatea acordării revanşei, Bute spune că Froch este obligat prin contract să accepte lupta. "Acum rămîne să vedem ce au discutat cei de la Interbox şi ce au negociat cu ei. Există însă şi posibilitatea să îi dăm şansa să facă un meci şi eu să lupt la Montreal cu un alt adversar şi după aceea să boxăm împreună. Clauza este clară în contract", a spus Bute.

ALTE ŞTIRI DIN SPORT:

Sărbătoare în New York
Baschet. Jucătorii echipei Miami Heat au sărbătorit printr-o paradă pe străzile oraşului New York, în faţa a zeci de mii de suporteri, titlul de campioni ai ligii profesioniste nord-americane de baschet. LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh şi coechipierii lor, precum şi membrii familiilor acestora, au defilat într-un autocar descoperit şi supraetajat prezentînd trofeul Larry O'Brien, care recompensează campioana NBA. După paradă, echipa a mers la arena din Miami, unde au fost prezenţi peste 15.000 de spectatori. "Este cea mai frumoasă senzaţie pe care o trăiesc", a declarat LeBron James, desemnat cel mai bun jucător al finalei NBA, în care Miami Heat a învins formaţia Oklahoma City Thunder.

Încep Europenele
Atletism. Astăzi, la Helsinki, vor debuta Campionatele Europene, ultima competiţie de anvergură înainte de Jocurile Olimpice de la Londra. Obiectivul delegaţiei României, formată din 26 de atleţi, dintre care 16 fete şi 10 băieţi, este obţinerea a una-două medalii şi calificarea în 4-6 finale. Concursul din Finlanda reprezintă pentru unii "tricolori", printre care se numără şi triplusaltistul Marian Oprea, şi ultima şansă de obţinere a baremului olimpic.

Felicitări de la Guvern
Kaiac-canoe. Prim-ministrul Victor Ponta le-a transmis luni un mesaj de felicitare sportivilor care au urcat pe podium la Campionatele Europene de la Zagreb. "Sper, doar, ca veştile bune să nu se oprească aici. Pentru că aceste victorii ne oferă, nouă, tuturor, speranţa unor rezultate similare peste doar cîteva săptămîni, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra", se arată în comunicatul semnat de premierul României. România a cucerit la CE trei medalii de aur şi trei de argint.

Ţiriac, dezamăgit de ATP
Tenis. Omul de afaceri Ion Ţiriac s-a declarat "destul de dezamăgit", într-un comunicat publicat pe site-ul www.madrid-open.com, de faptul că ATP a interzis zgura albastră la competiţiile World Tour din 2013, idee promovată de român şi pusă în aplicare în acest an la turneul de la Madrid. "Studiile realizate şi răspunsurile primite de la televiziunile ce au transmis evenimentul au arătat că acest contrast între mingea galbenă şi zgura albastră este mai bun decît orice combinaţie, ceea ce înseamnă că este un lucru benefic atît pentru jucători, cît şi pentru spectatori, dar mai ales pentru telespectatori", a susţinut Ţiriac, a cărui iniţiativă a fost criticată de majoritatea celor mai buni jucători din lume.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
Handbal
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (16)
endimion84
endimion84  •  01 Iulie 2012, 18:50
Postat de waingro pe 01 Iulie 2012, 01:23

Astia vb de un meci cu adonis stevenson, pai ala e mai pericol decat froch, parerea mea minim la nivelu lui ward, nu are tehnica lui ward, dar e ultra high power, cel mai brutal din toata categoria... sansele sa isi ia revanasa in fata lui froch , comparativ cu un meci contra lui stevenson sunt pe putin 80 la % mai mari , ori vrea interbox sa il ingroape ori ... eu nu stiu ... oricum pana la urma e job ul pe care l a ales.... dar despre mosu sa nu vorbiti ... pai mosu sa batut cu cei mai ciumegi de la cateogoria middel , a luat titlul wbc´.... ala e pt astia de vb aiurea, acelasi pe care il purta pacman, mayweather, de la hoya, gatti.... si lista ... deci mosu a avut dreptate, iar Stevenso

In primul rand Mosu nu a luptat la middle ci la lightweight (60 kg) si light welter(63,5), si in al doilea rand a fost campion la vers WBA (cand la batut pe Balbi) nu la WBC. Stevenson Adonis e un no-name, are si el la activ o infrangere prin KO de la un journeyman

nusu_d
nusu_d  •  01 Iulie 2012, 16:55
Postat de waingro pe 01 Iulie 2012, 01:29

iar stevenson tot pt VOI cunoscatori i a dat SOMNIC lui Bute la Sparring , iar la Sparring se poarta casti .... etc ... auuu, treaba grea , oricum tot respectul pt tot ce a facut , dar s a vandut , iar cand nu a ridicat steagul de la picioarele sale !!! D zeu sa uitat si i a servito !!! RESPECT DANIEL GHITA , un DAC adevarat caruia nu ii e rusine sa intre pe un mix de a lui lassaria cu zamfir, poarta steagul pe umeri ... si nu s a vandut niciodata, si s a ridicat tot timpul .... respect iara pt mosu... leu, vastag.. dar cand dai mana cu jegu de obreja care nu a facut nimic pt box , D zeu nu doarme!!! Respect Ghita

O fi Ghita patriot, dar nu poti compara boxul un sport cu mare traditie cu acest k1 care este un show televizat si care a aparut undeva prin anii 90 si se va intoarce in curand in acelasi anonimat. Cred ca Ghita ar fi fost un boxer talentat nu stiu de ce a ales mizeria asta de asa zis "sport" k1.

nusu_d
nusu_d  •  01 Iulie 2012, 16:51

"Pusca si cureau lata ce boxer eram odata" :-))))) cam asa se traduce fotografia de mai sus. Bute lasa-ne tata ca esti un "plagiator" ca ponta :-)) Tu ai plagiat boxul.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează