SPORTURI  »  CICLISM  »  CONTRATIMP, 44 KM

Golden boy » Bradley Wiggins e cel mai titrat olimpic britanic ALL TIME

Bradley Wiggins (foto: reuters) +2   FOTO
Bradley Wiggins (foto: reuters)

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 august 2012 16:26

Bradley Wiggins a cîştigat proba de contratimp de la Olimpiadă şi a devenit cel mai premiat olimpic britanic din istorie, cu şapte medalii, dintre care patru de aur. Cîştigătorul Turului Franţei a fost urmat de germanul Tony Martin şi de conaţionalul Chris Froome

Nu era nevoie de Sherlock Holmes pentru a afla cine este favoritul probei de contratimp la Jocurile Olimpice din Londra. Răspunsul putea fi citit în ochii oricărui copil englez care are agăţat de perete un tricou al echipei Sky şi care şi-a ocupat cu speranţă locul în primele rînduri ale buclei de 44 de kilometri din jurul lui Hampton Court Palace.

Britanicul Bradley Wiggins, omul care nu a pierdut niciun contratimp lung la care a luat startul în acest an, a acceptat provocarea unei noi medalii olimpice, după cele şase cîştigate în ciclurile anterioare pe parchetul fin al velodrumurilor, şi a încercat să binecuvînteze cu aur tricoul de cîştigător al Turului. Rezistenţa s-a anunţat teribil de restrînsă, în condiţiile în care elveţianul Fabian Cancellara şi germanul Tony Martin au tăiat linia de start acuzînd accidentări suferite în proba de şosea.

Într-o cursă în care fiecare metru era vegheat de miile de spectatori britanici ce-şi sărbătoreau prematur favoritul, Wiggins a coborît de pe rampă ca speriat de fantomele lui Catherine Howard şi Jane Seymour, în goană după germanul Tony Martin şi alungat de răsuflarea din ceafă a campionului de la Beijing. Dar crucea roşie de pe pieptul lui Cancellara s-a dovedit mai mult decît potrivită pentru ocazie, în timp ce ziua bună prinsă de Martin şi Chris Froome a însemnat doar o luptă de consolare, pentru argint.

La sfîrşitul celei de-a 95-a zi din cel de-al 33-lea an de viaţă, de la înălţimea celor 1.90m, Wiggins a dat ora exactă a unui sezon minunat. În opt luni în care a cîştigat orice tricou galben important, britanicul şi-a împodobit garderoba cu cea mai preţioasă bijuterie, devenind cel mai titrat rutier olimpic din istoria Marii Britanii. Cu 42 de secunde mai rapid decît Martin, fără interes pentru un Froome care a dovedit încă odată că nu a ştiut cum să gestioneze un sezon-bibelou, Wiggins a trecut încruntat linia de sosire, l-a aşteptat din respect şi pe Cancellara, după care s-a prăbuşit de durere şi bucurie.

Clasament final:
1.Bradley Wiggins (Marea Britanie)     0:50:39.54      
2.Tony Martin (Germania)     0:00:42.00      
3.Christopher Froome (Marea Britanie)     0:01:08.33      
4.Taylor Phinney (SUA)     0:01:58.53      
5.Marco Pinotti (Italia)     0:02:09.74      
6.Michael Rogers (Australia)     0:02:11.85      
7.Fabian Cancellara (Elveţia)     0:02:14.17      
8.Bert Grabsch (Germania)     0:02:38.50      
9.Jonathan Castroviejo Nicolas (Spania)     0:02:49.82      
10.Janez Brajkovic (Slovenia)     0:03:30.18      
11.Lieuwe Westra (Olanda)     0:03:40.08       

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a anunțat echipa de start pentru derby-ul cu Rapid și a avut un derapaj la adresa lui Șumudică: „S-o ia la căpățână! Mi-o fi frică de marele specialist”
Superliga
Gigi Becali a anunțat echipa de start pentru derby-ul cu Rapid și a avut un derapaj la adresa lui Șumudică: „S-o ia la căpățână! Mi-o fi frică de marele specialist”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (6)
budur
budur  •  20 August 2012, 12:43

era de astepta sa castige

bazileon
bazileon  •  02 August 2012, 10:46

Froome e cel mai bun dar, ca si Poulidor, nu are nume de castigator. Pacat!

c3sar
c3sar  •  02 August 2012, 09:25
Postat de mihaienache pe 01 August 2012, 20:32

pt cei care se agitau in le tour ca fromeeee il duce in carca pe bradley si ca e mai scula ca el......mute direct !!!!!!

Nu l-a dus in carca, l-a dus direct in falus. Dar la cat te pricepi tu la ciclism...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează