SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DAUNE FINANCIARE

139 de milioane de dolari despăgubiri din partea FBI pentru victimele abuzurilor sexuale ale doctorului Larry Nassar

Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman și Maggie Nichols la procesul împotriva doctorului Larry Nassar Foto: Imago
Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman și Maggie Nichols la procesul împotriva doctorului Larry Nassar Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 10:59 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 12:19

Simone Biles și alte aproximativ 150 de gimnaste care au trecut pe la lotul național al Statelor Unite vor primi despăgubiri uriașe din partea Biroului Federal de Investigații.

Victimele abuzurilor sexuale din partea lui Larry Nassar, medicul „naționalei” americane, vor primi 139 de milioane de dolari în urma unui acord cu FBI, organizație care a fost acuzată de gimnastele din nenumărate generații că nu a gestionat așa cum trebuie ancheta împotriva celui vinovat.

Departamentul de Justiție al SUA a obligat FBI-ul să plătească sportivelor, dintre care majoritatea nu mai sunt în activitate, aceste daune. Simone Biles, Aly Raisman, McKayla Maroney și alte zeci de gimnaste ceruseră inițial FBI-ului suma de un miliard de dolari, în 2022, „pentru faptul că nu ne-au luat în serios plângerile împotriva lui Nassar”.

„Aceste acuzații ar fi trebuit să fie luate în considerare așa cum s-ar fi cuvenit de la bun început”, a spus procurorul-șef interimar Benjamin Mizer. „Deși această înțelegere nu va șterge nicicum traumele provocate de Larry Nassar, sperăm că le va ajuta victimele acestuia să primească sprijinul de care au nevoie pentru a-și continua procesul de recuperare.”

Larry Nassar - 175 de ani de închisoare

Nassar, care a fost găsit vinovat de abuzuri sexuale împotriva tinerelor gimnaste, sub pretextul îngrijilor medicale, a fost condamnat de un tribunal din statul american Michigan la 175 de ani în închisoare.

„Zeci de ani la rând, Lawrence Nassar a făcut abuz de statutul său, înșelând încrederea sportivelor aflate în grija sa medicală, eludând legea”, a adăugat Mizer. „Acuzațiile lor ar fi trebuit tratate cu mai mult respect de oamenii legii”.

De fapt, numărul victimelor abuzurilor lui Nassar este mult mai mare - peste 500 - dacă, pe lângă gimnastele americane punem la socoteală și celelalte capete de acuzare: uz de pornografie infantilă, ascunderea și distrugerea probelor din dosar.

Deși sportivele începuseră să se plângă încă din anii '90 despre comportamentul revoltător al doctorului, federația americană de gimnastică nu a luat măsuri împotriva lui Nassar decât din 2015.

Victimele lui Larry Nassar vor fi despăgubite de către guvernul American

Bela și Marta Karolyi, dezvăluiri în premieră despre cel mai mare scandal din istoria sportului: ”Cum ne-am fi putut da noi seama?”

Vorbesc doar la proces » Martha și Bela Karolyi și-au expus partea lor de poveste cu privire la scandalul care a zguduit gimnastica din SUA în fața unui tribunal

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
FalconCrest
FalconCrest  •  24 Aprilie 2024, 14:50

in ce lume bolnava traim in care din banii cetatetnilor platim aproape 200 de milioane de dolari pentru ca unu a pipait acum 30 de ani ceva fata. incredibil bah.

MaxiP
MaxiP  •  24 Aprilie 2024, 12:12

Ma da' mult va doare de scandalurile pe plan mondial din gimnastica, dar n-ati da o stire si despre Europenele ce tocmai au inceput, mai ales ca la ora asta concureaza si ai nostri. Sigur, fara mari perspective de mari rezultate, dar poate ca merita mentionati.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează