SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CANTONAMENT

GALERIE FOTO Cantonament în vîrf de munte pentru echipa masculină de gimnastică » Zăpadă în botoşi

Articol de , - Publicat joi, 12 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2012 09:45

Flavius Koczi & compania urcă munţii, joacă fotbal în omăt, ridică greutăţi şi se recuperează la saună în baza sportivă "Piatra Arsă" cu gîndul la Londra


Ninsoare cu soare. De marţi încoace, la 2.000 de metri altitudine, la complexul sportiv naţional Piatra Arsă, situat pe platoul Bucegi, ninge cu soare. "Curcubeul lipseşte!", glumeşte un angajat.

- De unde vin fulgii cînd cerul e senin?
- "Cred ca sînt aduşi de vîntul care bate mai sus", explică cineva...

Norii se văd în departare. Sînt albi şi pufoşi. Unul rătacit mai ajunge şi aici. Singurele pete de culoare din decorul alb presărat de verdele jnepenilor de la Piatra Arsă sînt sportivii. Lotul olimpic de gimnastică masculină, aflat în cantonament aici, sus, îşi începe ziua dis-de-dimineaţă, afară. La minus 5 grade Celsius, îmbrăcaţi în treninguri, dar cu trei bluze pe dedesubt, cei 9 gimnaşti îşi încep alergarea pe pantele din jurul complexului.

Timp de o oră, în şir indian, urcă şi coboară pe traseul spre Sinaia-Cota 2.000. Pe urcare, primul e Andrei Munteanu, mezinul grupului. Sîngele tînăr îi aleargă prin vene. Nici unul nu se vaită. La coborîre, conducerea o preia campionul european din 2011 de la sol, Flavius Koczi. Apoi sînt îndreptaţi de antrenorul coordonator Ioan Suciu spre stadion. Zapadă şi porţi ruginite. Cadrul perfect pentru o partidă de fotbal.

Koczi e şi aici în largul lui, parcă ar fi pe covorul de la sol. Degeaba antrenorul Marius Urzică încearcă să-l deposedeze. "Mînzul" e încăpăţînat. Totul se sfîrseşte cu o bătaie în nămeţi. Masorul Răzvan Spirescu are cel mai mult de suferit, băieţii îi aplică o corecţie severă, tăvălindu-l prin zăpadă. O să aibă "grijă" de ei, mai tîrziu, la şedinţele de recuperare.
Drumul spre hotel pare mai lung, sînt sfîrşiţi. Mănîncă, şi la ora 13:00 îşi fac siesta în camere. Dorm două ore, după care gimnaştii se reunesc în sala de sport.

Încep cu o încălzire, apoi trec la aparate. Adică la o capră pe post de cal cu mînere şi la bare paralele. După 30 de minute intră în sala de forţă. Ridică greutăţi, urcă pe frînghie, ca şi cum ar fi nişte spidermani. Fac abdomene, flotări, bicepşi, gantere, în serii de 10 minute. După o pauză de două minute, atent cronometrată de către Suciu, reîncepe chinul. La fel, în tăcere! Dar cu transpiraţie totală şi feţe schimonosite de efort.

Antrenamentul se încheie cu o recuperare la saună şi în bazin. Urmează duşul în cameră şi cina. La ora 20:00, Koczi, Baţagă, Berbecar, Bucur, Buidoşo, cei doi Muntean, Cotuna şi Ursache se adună la o carte sau la televizor. "Am intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Cantonamentul de la munte este o etapă de încercare. În martie este primul concurs din acest an, o etapă de Cupă Mondială, iar în aprilie sînt Campionatele Europene, dar ţinta noastră este Olimpiada", a explicat antrenorul-şef, Ioan Suciu. Este secondat de Marius Urzică. "Sînt copii foarte ascultători. Este o generaţie cuminte. Sînt băieţi de treabă", i-a caracterizat campionul olimpic de la Sydney, la cal cu mînere.

Sîmbăta, dacă vremea le permite şi telecabina de la Buşteni va funcţiona, gimnaştii vor coborî din munţi şi-şi vor continua pregătirea în Bucureşti. Din drumul spre Londra abia au parcurs prima etapă. Pe cea mai uşoară!

"Nu-mi place la munte deloc. Nu-mi place zăpada, nu-mi place să mă ud, nu-mi place frigul. Nici măcar nu mă tentează schiatul. Tot mai bine e acasă, la Bucureşti"
Flavius Koczi

Lipseşte Drăgulescu
Cel mai titrat gimnast din lotul naţional, Marian Drăgulescu nu a urcat la Piatra Arsă. Încă se recuperează după operaţia suferită la gleznă, în urma accidentării din timpul Mondialelor din octombrie, de la Tokyo. "A fost la control la clinica din Viena şi totul este OK. A trebuit să-şi protejeze piciorul suferind şi l-a forţat pe celălalt, dar se tratează. Sperăm ca din februarie să înceapă antrenamentele normale, cu salturi şi sărituri", a mărturisit antrenorul Ioan Suciu.

Gimnastii de la Piatra Arsă
Flavius Koczi
Cristian Baţagă
Marius Berbecar
Adrian Bucur
Ovidiu Buidoşo
Andrei Muntean
Vasile Muntean
Andrei Ursache
Vlad Cotuna

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO DIN CANTONAMENTUL BĂIEŢILOR DE LA GIMNASTICĂ!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (1)
codres
codres  •  12 Ianuarie 2012, 09:48

Succes baieti !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează