SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PATRULATER

GALERIE FOTO / Repetiţie pe podium » Ultimul test al gimnastelor înainte de Jocurile Olimpice

Larisa Iordache, mezina echipei României, a obţinut ieri cele mai mari note dintre +48   FOTO
Larisa Iordache, mezina echipei României, a obţinut ieri cele mai mari note dintre "tricolore"

Articol de - Publicat duminica, 08 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 14:06

"Patrulaterul", organizat la Bucureşti şi cîştigat de echipa României, a scos în evidenţă probleme pe care gimnastele trebuie să le rezolve pînă la plecarea spre Londra.

Să se adune peste 3.000 de spectatori la un concurs de gimnastică organizat în România este un record. România să găzduiască o competiţie de gimnastică în care se concurează pe podium, acea platformă de un metru înălţime pe care sînt montate aparatele, este o altă performanţă notabilă pentru sportul autohton.

Toate acestea s-au întîmplat ieri după-amiază, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde a avut loc un concurs internaţional la care au participat patru din cele 12 echipe calificate la Olimpiada de la Londra: România, Italia, Germania şi Franţa.

"Eu nu am mai văzut concurs de gimnastică cu podium organizat în România de mai bine de treizeci de ani! Colegii străini mi-au spus că nu ne credeau capabili de o asemenea întrecere, dar eu nu le-am luat ca nişte complimente", a mărturisit antrenorul lotului olimpic feminin, Octavian Belu, care a rămas plăcut impresionat şi de numărul mare de spectatori veniţi la Polivalentă.

"Patrulaterul" s-a dorit a fi o ultimă verificare a "olimpicelor" înainte de Londra, echipa României fiind compusă ieri din Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Chelaru.

Primul aparat la care au evoluat cele cinci gimnaste a fost solul, Larisa fiind punctată cel mai bine: 15,300. Au urmat apoi la sărituri, unde cele mai mari note le-au obţinut Iordache şi Izbaşa, respectiv 15,100. Este o certitudine faptul că la paralele româncele stau cel mai slab, cea mai mare notă obţinută ieri de către "tricolore" fiind 14,550 şi care i-a aparţinut Larisei, sportivă care a culminat la bîrnă cu un exerciţiu cotat la 15,950, cea mai mare notă din tot concursul.

Competiţia a fost cîştigată, fără nici o emoţie, de echipa României, următoarele două locuri fiind ocupate de Italia şi Germania. Aparatele de gimnastică vor mai rămîne o perioadă în Sala Polivalentă, care va deveni locul de antrenament al "tricolorelor".

"Acest concurs ne-a arătat faptul că fetele nu s-au antrenat pe podium, aşa cum se va întîmpla la Londra. Au avut ezitări la legarea elementelor mai ales la exerciţiile de la sol", a mărturisit Mariana Bitang, care a precizat că la Izvorani, aparatele sînt montate pe podea.

"Exerciţiile pe care fetele le-au prezentat în acest concurs sînt cele cu care vor merge şi la Londra. Nu mai este timp de nici o schimbare" (Octavian Belu)

"Concursul de la Bucureşti a fost unul fără ratări pentru gimnastele României, dar nu este suficient pentru Olimpiadă. Acolo trebuie să arăţi tot ce poţi" (Mariana Bitang)

9 iulie este ziua în care FRG va transmite componenţa echipei României pentru JO, dar se mai pot face modificări pînă pe 29 iulie

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
jorgecosta
jorgecosta  •  08 Iulie 2012, 12:22

Succes! Sunteti ultima reduta a sportului romanesc de performanta! Va tinem pumnii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close