SPORTURI  »  HANDBAL  »  

5 litri de Cola pe podea! După găselniţa celor de la Jolidon, iată ce mai poate face cola în sportul românesc :)

Directorul sportiv Cosmin Sălăjan stropeşte cu Cola, care este întinsă pe parchet cu ajutorul mopurilor +1   FOTO
Directorul sportiv Cosmin Sălăjan stropeşte cu Cola, care este întinsă pe parchet cu ajutorul mopurilor

Articol de GSP - Publicat marti, 30 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 30 octombrie 2012 01:12

Ideea de a salva meciul şi suprafaţa de la Cluj a avut-o vicele lui HCM, Marius Puşcaşi, care i-a sfătuit pe clujeni cum să folosească băutura răcoritoare.

Un telefon la pauză şi 5 litri de Cola din 10 sticle de 0,5 au salvat imaginea lui "U" Jolidon în Liga Campionilor, în meciul de sîmbătă cu Podravka Koprivnica (19-20). Ca să evite accidentările din cauza unei suprafeţe extrem de alunecoase, clujenii au şters podeaua cu prosoape îmbibate în Cola.

Ideea a avut-o vicele lui HCM Constanţa, Marius Puşcaşi, care l-a sunat pe directorul sportiv al clujenilor, Cosmin Sălăjan, la pauza meciului, cînd observatorul jocului, Svetlana Obucina, le-a cerut gazdelor să găsească rapid o soluţie pentru a nu întrerupe meciul.

Cum s-a ajuns la Cola?
Nici unul din oficialii lui Jolidon nu doreşte să vorbească despre incidentul din week-end din Liga Campionilor, dar se pare că suprafaţa a fost folosită de băieţii de la "U" Transilvania, care s-au antrenat cu o zi înainte în sală. Pentru că podeaua s-a murdărit excesiv de la clister, cleiul folosit în handbal pentru aderenţă, angajaţii de la Sala Sporturilor din Cluj au decis să cureţe rapid suprafaţa de joc cu soluţie, care însă nu a mai avut timpul necesar să se usuce, suprafaţa de joc ajungînd un patinoar.

"Noi avem experienţă!"
În schimb, vicepreşedintele HCM Constanţa nu a avut nici o rezervă în a recunoaşte că el a fost cel care le-a oferit clujenilor soluţia.

"Eram în faţa televizorului şi urmăream meciul. La pauză l-am sunat pe Cosmin Sălăjan şi i-am spus ce să facă. Ştiam de Cola din proprie experienţă. Noi folosim la Constanţa acest tip de suprafaţă de şapte. Este impusă de federaţia europeană pentru meciurile din Liga Campionilor. Această suprafaţă nu trebuie spălată în ziua meciului, lucru pe care cei de la Cluj nu l-au ştiut. Iar Cola şi-a făcut efectul", a declarat Marius Puşcaşi.

Acesta a precizat că băutura răcoritoare trebuie amestecată cu apă, pentru că altfel suprafaţa devine excesiv de lipicioasă.

Ce mai poate face cola în sportul românesc :)
- După meciurile de fotbal se vor organiza recuperări în cola cu gheaţă pentru jucătorii din Liga 1 iar pentru Nikolici şi Gabi Matei se vor pregăti doze puternice care să le crească glicemia după nopţi de pomină.
- Inspirată de zgura albastră marca Ion Ţiriac, Federaţia Română de Tenis va stropi cu cola toate suprafeţele de joc din România, pentru ca mingea să se vadă şi din avion
- Cicliştii români vor bea pe ascuns cola înaintea fiecărei competiţii, în speranţa că în reţeta secretă a băuturii se află şi ingredientele care l-au făcut mare pe Lance Armstrong
- Băutura va intra în programul alimentar al lui Lucian Bute pentru revanşa cu Froch: sticle de 330 ml vor fi plasate în fiecare colţ al ringului, pentru ca românul să nu mai doarmă în mănuşi
- Din lipsa fondurilor, antrenamentele la atletism în proba de ştafetă se vor face cu sticle de cola goale, preferabil pet-uri de jumătate de litru, iar Nicoleta Grasu va înlocui discul cu sticle de cola pline, la 2 litri şi jumătate
- Csaba Astalosz va propune la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ca în timpul competiţiilor sportive să fie consumat doar amestecul alb-negru, cola cu apă, pentru a evita orice tentă de ură rasială
- Se vor umple bazinele de nataţie din toată ţara: o soluţie mai rapidă decît clasica apă de la robinet şi care creşte totodată flotabilitatea jucătorilor de polo şi a înotătorilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
10202127036135256
Dumitru Marusi  •  29 Iunie 2016, 20:46
Postat de gun_of_brixton pe 30 Octombrie 2012, 13:43

datzi-i baiatului care a scris articolul niste bani de Cola ..ca saracu nu stie ca nu exista sticle de 0.33..alea-s de 0.25...la 0.33 sunt dozele.

Primele sticle de cola vândute în România au fost de o litră (un sfert de oca ~ 1,3l), adică 0,33 litri și erau de geam (de sticlă). E vorba de sticlele de Pepsi-Cola. Există și acum sticle de 0,33 litri.

gun_of_brixton
gun_of_brixton  •  30 Octombrie 2012, 13:43

datzi-i baiatului care a scris articolul niste bani de Cola ..ca saracu nu stie ca nu exista sticle de 0.33..alea-s de 0.25...la 0.33 sunt dozele.

tristan
tristan  •  30 Octombrie 2012, 08:49
Postat de titiduru22 pe 30 Octombrie 2012, 02:19

Tot cu Teurile alea fratilor,n-ati mai evoluat si voi,suntem in anul 2012 !!!

exact asta vroiam sa zic si eu...chiar asta am remarcat..da-o naibii de treaba,joci in CL si nu ai 50 de roni sa cumperi din Real niste perii de curatat mai de Doamne Ajuta..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează