SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

7 metri de fericire! » Norvegia joacă în prima finală din istorie la handbal masculin

Zlatko Horvath, față în față cu Torbjoern Bergerund, faza care a schimbat finalista Mondialului // FOTO Reuters
Zlatko Horvath, față în față cu Torbjoern Bergerund, faza care a schimbat finalista Mondialului // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2017 00:00

Norvegia va juca azi prima finală din istorie, la masculin! Semifinala cu Croația a fost una incredibilă. Horvat a ratat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă, la 22-22, iar în prelungiri croații s-au prăbușit.

Momente incredibile în cea de-a doua semifinală a Campionatului Mondial, disputată vineri seara, la Paris, între Norvegia și Croația. Cele două echipe s-au bătut până la epuizare precum doi boxeri cu garda jos. Șansa a surâs pe rând ambelor echipe. Au condus croații, apoi norvegienii. Totul s-a rezumat însă la ultimele minute.

Nordicii au avut 20-19, dar Croația a înscris de trei ori consecutiv. La 22-20, cu 5 minute rămase de jucat, Duvnjak și compania aveau clar prima șansă. Dar nu au mai reușit să marcheze din patru atacuri și Norvegia a egalat, 22-22.

La ultima fază, cu 50 de secunde rămase de joc, antrenorul Zeljko Babici a scos și portarul, forțând golul victoriei. Duvnjak a găsit o pasă măiastră spre pivotul Musa, dar portarul Bergerund s-a opus. Arbitrii au dictat însă aruncare de la 7 metri.

Zlatko Horvath, care marcase în acel meci de trei ori, dar ratase o lovitură, a fost trimis iar. A aruncat în stânga lui Bergerund, dar nordicul a ghicit. A întins un picior salvator și a trimis meciul în prelungiri.

A șasea finală? Nu, prima!

Croații au dat dovadă de nervi tari în prima repriză de prelungiri. S-au desprins la 24-22, golul 24 marcat chiar de Horvath. Tehnicianul Babici îi trimitea bezele jucătorului, încercând să-i ridice moralul. Degeaba însă. În următoarele 7 minute croații s-au prăbușit. Au mai marcat un singur gol și au primit, în schimb, 8!

A șasea finală mondială la care visau croații s-a transformat, de fapt, în prima a Norvegiei. O echipă care nici măcar nu reușise calificarea la Mondiale, primind un wild-card din partea federației internaționale.

Au început să curgă ofertele

Parcursul spectaculos reușit de norvegieni la Mondial nu rămâne fără urmări. Portarul Bergerund, dar și coechipierii săi Sagosen, Myrhol, Jondal își vor schimba din vară cluburile. Ei vor migra, mai mult ca sigur, la echipe mult mai puternice. Și antrenorul Christian Berge e dorit de Flensburg, formația care îl pierde pe Ljubomir Vranjes, plecat la Veszprem. Președintele federației norvegiene, Kare Geir Lio, a recunoscut: "Sunt tratative, într-adevăr, dar acum Christian Berge se gândește doar la finala cu Franța".

Finală cu o mare favorită

Franța-Norvegia se va juca azi, la Paris, de la ora 18:30 (direct DolceSport). Cu 16.000 de suporteri în spate, francezii pornesc drept mari favoriți. Și nu numai pentru că joacă pe teren propriu, dar mai ales pentru că au experiența unor astfel de momente.

Aflați la a 7-a finală mondială, "cocoșii" se pregătesc de al 6-lea succes. Antrenorul Didier Dinart poate deveni primul om din lumea handbalului care câștigă titlul mondial și ca antrenor, după cele trei pe care le are în palmares ca jucător.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Europa League
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează