SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - POLONIA 31-22

A treia medalie dragă » Paula Ungureanu a participat alături de Aurelia Brădeanu şi Valentina Elisei la toate marile succese ale handbalului românesc în ultimii 10 ani

Articol de , - Publicat luni, 21 decembrie 2015 00:00

Paula Ungureanu este portarul care-şi hipnotizează adversarele cu privirea şi intervenţiile miraculoase

În 2005, la Sankt Petersburg a jucat mai puţin, în 2010, la Europene, a fost imbatabilă, dar şi-a rupt ligamentele în meciul cu Croaţia. Acum, zîmbeşte fericită cu fiul său, Paul Ioan, de patru ani, în braţe. E al treilea moment magic din carieră şi vrea să se bucure cum se cuvine de el. "A părut o finală dezechilibrată, fără emoţii în afara terenului, dar noi am avut emoţii. Unele constructive, din care s-a născut o mai mare motivaţie", spune Paula.

Le-a speriat pe poloneze. A avut 8 intervenţii majore şi un aport însemnat la victorie. "Un portar mare are în faţa sa o apărare şi mai mare!", îşi laudă Paula colegele din defensivă.

Un turneu de neuitat

Paula speră că, la 35 de ani, să nu fi cucerit şi ultima medalie din carieră. Aceasta îi e însă tare dragă. "A fost un turneu minunat de la început. Cînd nimeni nu-ţi dă vreo şansă, cînd pleci de acasă doar tu şi puterile tale, ai o satisfacţie şi mai mare să vezi că ai realizat ceva, că ai o medalie la gît. E o medalie de bronz, dar eu cred că e una de aur, de fapt. Am fi meritat să fim acolo!", a încheiat Paula.

"Mă bucur enorm, sînt atît de mîndră de această echipă şi de ceea ce am putut realiza împreună. Sînt mîndră că sînt româncă. Vrem să le transmitem tuturor suporterilor ceea ce am simţit noi pe teren"
Paula Ungureanu, portar România

Amintiri dureroase

Ţipetele ei s-a auzit în toată sala de la Herning. Spectatorii au amuţit la strigătele de durere ale goalkeeperului român. Era meciul cu Croaţia, la Euro 2010. Paula a fost scoasă cu targa de pe teren şi nu a mai putut continua turneul. Au urmat meciuri de vis pentru echipa pregătită atunci de Radu Voina. Rezerva Talida Tolnai a făcut turneul vieţii, iar România a cucerit bronzul continental. Paula nu poate uita prin ceea ce a trecut. "Au fost momente groaznice, dar în acelaşi timp m-am bucurat că fetele au mers pînă la capăt, au luat medalia. M-am simţit şi eu în mijlocul lor. Acum o să mă bucur la maximum pentru momentele de acum", a declarat Paula.

85 de intervenţiia avut Paula pe parcursul turneului mondial şi un procentaj de 33 de la sută

 

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
cristinaco71
cristinaco71  •  21 Decembrie 2015, 16:00

DRAGELOR, CHIAR SUNTETI CELE MAI BUNE DIN LUME!!!

gilos
gilos  •  21 Decembrie 2015, 11:10

Bravo, felicitari !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează